Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Kudret Kurtcebe
6.temmuz.2019 gece saat 21:00 da start vericez inşallah. Muhakkak ki antrenmansız olmaz...:)

Scudo
@Süper Dede Mümtaz Ağabey, kesin kayıt kısmı aktif mi?Yarışa kayıt ola tıklıyorum yönlendirme olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: sercanbaltalı
@hamlet2006
Birol Çakır uğraşıyor, aktif olacak yakında inşallah...:)

@Süper Dede

selam mümtaz dostum ,valla birol çakır ,artı sen ,ve de artı yunus özdemir çıkış yapabilir ,bu arada osman şirinde yapabilir keza gürol ,1200 km etabta olanlar burada zorluk çekermi bence zannetmiyorum,zorlu etaplarda epey ter dökmüş performans bisikletçileri için sorun bence yok ,tecrübe edinmek ne kadar uzunlarda varolduğunuza bakar ,uzun etaplar düzenledim ,gücünü kontrol edemeyenler dağılmış idi, bu arkadaşlar tren ile geri dönmüştü,
yerdeki borunun üstünden geçeyim derken bacağını yaran oldu ,forumda kuralları baştan koymuş idim ,fakat kuralları koyduğum halde hata yapanlar oldu ,
forumdan olan ve forumu bırakmış bulunan enver avcı tekirdağ turu düzenlemiş idi,16 yaşında bir genç katılmakta ısrar edince ,enver kıramadı ,ama benim şüphelerim vardı çünki attığı mesajlardan anlamış idim bi kere 80 km gitmiş idi,
etap 200 km tutuyordu gidiş ve dönüş ,tabi başlarda bu genç arkadaş gücüne ayar çekemedi ,enverin arkasında sürdü,dönüşte gücü kalmayınca enver bu gencin sorumluluğunu bana bıraktı ,tekirdağ köfte turu idi ama açıkça 200 km idi,
bir günde 200 km gitmenin ne demek olduğunu anca bir çok 200 'ler devirmişler bilir,birden 200 km kimse gidemez,
basamaklar yavaş yavaş çıkılır ,ayrıca beslenme doğru olacak erken yatıp kalkmak ,sigara ve içki alışkanlıkları olmayacak ,idmanlar öncesi kuralları yazardım sigara içenleri idmana almaz idim ,bi keresinde bi arkadaş idman arasında sigara içmeye başlayınca aynen sigarayı söndürmesini istedim ve sigara paketini aldım ,kuralı bildiği halde bu hareketi yanlış olmuş idi,,
performans sürücüleri sigaradan uzak duracak ve içkiden,
bu zorlu etab anlayışını algılıyorum iş zor ,bi gün 150 km gidip az uyumak ertesi gün 120 km gitmek ,az uyumak sonra üçüncü günde ya dağılacak insan ya da dağılmayacak ,yunus özdemir 3 günde 1200 km gitmiş idi ,tabi son günde uykusuzluğunu gözlerinden anlamış idim ,
resimlere bakınca .ama genç olduğu için dayandı,
yaş 61 olduğu için benim gidebileceğim km bi günde anca 224 km ,ama ertesi güne güç kalmaz bende ,ikinci gün yatsam üçüncü gün bi 100 km daha gidermiyim bilemem hiç denemedim ama bi gerçek var mümtaz dostum ,yaşam ünitemden ödün vermeden bisiklet sporuna devam ,,
224 km bi günde devrildiğinde eve gelirken son eğimde bile çakır keyf bi yorgunluk vardı ,ertesi günü yürüyüş yapabildim yani aşırı yorgunlıuk asla yoktu,
bunun nedeni tam on yıldır uzun etaplarda var olmamdir,yani vücut yemiş 200 km 'yi,
bu foruma üye değildim ama 2008 senesinden beri uzun etaplarda oldum ,,,bu bisiklet yarışlarına gelince anca kısa etaplar bana göre ,nedeni yaşam ünitemden ödün vermemek
kendimi çok iyi tanıdım benim kısalarda şansım var 50-60 km 'lerde sonlara doğru patlama yapabiliyorum yani atağa geçebiliyorum km uzadıkça haliyle güç bitiyor ,,,

birde bi günde 224 km gitmek ile yarışta 53 km durmadan gitmek arasında acaip fark var ,,53 km durmadan basıyorsun eğim çıkıyorsun uzun tabi ,,eğim çok sert ise iş dahada zorlaşır 3 _4 eğim fazla gelmemiş idi bana ,53 km durmadan gittiğimde 33.4 ortalama yapmış idim ,burada poyraz hep arkada idi,ruzgar az idi,,60 km 'lik bir etap daire biçimde olur ise ve eğim olursa sertte olursa, rüzgar faktörüde devreye girer ise ortalama fark eder tabi,,
valla yarışta durma yok tabi,,224 km 'de durma oldu ,genede kısa mola tempo sistemine aynen uyuldu ,interval olayı ilk çıkışta 36 diş 20 dakika sonra 50 dişte bu uzunda bana acaip yaradı ...dönüştede aynı durum ...

@Kudret Kurtcebe abi şu hayatta nelere harcamamışız o üniteleri, varsın birazıda bu yarışa gitsin helali hoş olsun. Üniteden kasıt yarış esnasında veya hemen akabinde oluşacak tehlikeli bir durumsa o ayrı tabi.

@karanbatu

kişinin kendisini bilmesi gerekir aksi takdirde dağılır en kötüsü kendisini sakatlar burada mümtaz arkadaşımız 1200 km gitti kaç günde gitti bilmiyorum ama ,
yunus özdemir 3 günde 1200 km gitti ,osman şirin ,gürol ve yunus 'u takip ettim ,komedi olaylar yaşamışlar ,osman şirin ile konuşmuş idik ,gürol ile su kanalında uykuya dalmışlar sonra jandarma gelmiş ,ne oldu ,düştünüzmü oraya demiş tabi gülerek anlatıyor osman olayı ,,
yani senin anlayacağın komik olaylar olmuş ,yunus osman gürol mescitte uyumuşlar ,3 gün dile kolay uykusuz gidiliyor,ciddi zor iş ,
valla yaşı genç olan arkadaşlar şimdiden başlasın idmanlara mümtaz dostumu takip etsinler neler yapılacağını aynen yazmış,
yukarda 103 kişi hazırım demiş ,,,,,sıkı bir olay bu ,,,:harika:

@Kudret Kurtcebe Yol bisikletiyle ne kadar fark eder bilemeyeceğim ama dağ bisikletim ile o ortalamaya çıkmak en azından benim için imkansız gibi sanki. 30 ortalama bile yapmak aklımın ucundan geçmiyor. Artık giderken nasıl gideceğiz ben kendimi de merak etmiyor değilim...

@JusTiMe

farkı aynen söyleyeyim 200 km bi günde gittim 26 jant idi mtb idi.ve yordu ,ama yol ile durum farklı idi...10 kilo 700 gramdı mtb ,ama yol 8 kilo 600 gram ,ağırlık önemli ,

@Kudret Kurtcebe Bunun hakkında da ciddi ciddi ağırlıklarımı en maksimum seviyede azaltma düşüncesindeyim. Sürekli neden bu kadar fazla yük alayım ki diyorum :) Kısacası yol bisikletine geçmeyeceğim için adamlara kıyasla aynı kiloda eşya hatta daha az eşya taşımayı hedefliyorum. Böylece kilo dezavantajını avantaja dönüştürmeye çalışacağım aklım eşyalarımda olacağına yolda olması her zaman daha iyidir sonuçta :)

@JusTiMe

emre bisikletin ağırlığı 10 kilodan fazla ise ,ayrıca senin kilonda 85 kilonun üstünde ise aynen ağırlıklar binecek sana nerde uzun yokuşlarda ,az eşya derken arkana sırt çanta alır isen sakat bence ,ha ne olabilir şu olabilir temmuzda sıcaklarda olacak bu zor iş ,ben ne yaptım ,ağustosta üzerimde sadece bisiklet forma vardı arka cebe iç lastik koydum ,pompa ise arkada idi .fermuarlı bisiklet forma orayada para koydum senin anlayacağın çanta felan yoktu ,yazlık kısa eldiven tabi kask ,artı yazlık uzun tayt ,gözlük ,
üzerimde hiç bir şey yoktu ayrıca matara bisiklet forma arkasında idi ....
65 kiloyum bisiklet 8 kilo 600 gram ağırlık yok yani

@JusTiMeGenelde düz yolları (çok çıkış olmayan) seçerseniz en az 20 ortalama ile gidersiniz bence.

Cemal Ç.

ttr de birinci gün 335 km gittim, ikinci gün 252 km üçüncü gün 240 km gittim. Dördüncü gün yolda rahatsızlığı yüzünden zorlanan bir arkadaşa yarenlik ettim ve 144 km ile günü kapattım. Beşinci gün 229 km ile finişe girdim. Hiç yorulmadım desem yeridir. Bu sene biraz daha iyiyim. Günlük 300 km ort yapabilirim.....

Hiçbir tecrübem yok ama Caudry - İzmir nasıl olur acaba diye düşünüyorum uzun uzun [emoji16]. Yollar çiziyor, güzergahlar belirliyorum. Günde 200-250 km. gitsem 15-20 günde varırım sanırım [emoji28]. Sonra benim şeytanlar, hele kız ters ters bakıyor.
Dipçe: Bir hava dağıtma olsun, resmiyeti bozayım dedim [emoji4].

Cemal Ç.

@hamlet2006
Bunlar hep dış guçlerin fış fış laması. :)
Trans Anatolia bike race filan nedir? Çocukluğumdan beri hep akşam ezanında evde olurum.;)

Bekpaking, gıravilbayk, rod bayk çok hoştur ama benane.
Ben @hamlet2006 değilim, pinarellom yok, bekpakim yok. Hergun calişma hergun calisma birgun tur var 10 gün yok.:p

Allah kolaylik versin seviliyorsunuz.:harika:

@Atasoy
Bilmukabele değerli ağabeyim.

@Atasoy Her yolcu birgün turcu;her turcu birgün yolcu olacaktır.Özümüzün mantığı ''orta yolu'' seçmektir.Yani turculukla yolculuğu bir potada eritip birleştirmek:Bikepacking.:harika:

@hamlet2006

Dag bisikleti ile gezinmek daha guzel. Biraz yorucu olsa da daha guzel :D. Yoldan devam et, yol yoksa yine devam et :koptum:.

@Atasoy
:):):)

(link)
Björn Lenhard'ın 2018 yılı toplam km si ve yükseklik kazanımı...:eek:
Bu değerlerle ultracı olunuyor. 1200km yi beş günde gitmekle olunmuyor. Bu zat 2018 trans atlantik way birincisi ve 2018 Tcr üçüncüsü...
26.955 km total km:eek:
304.262 m yükseklik kazanımı...:eek:

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri