@Süper Dede
selam mümtaz dostum ,valla birol çakır ,artı sen ,ve de artı yunus özdemir çıkış yapabilir ,bu arada osman şirinde yapabilir keza gürol ,1200 km etabta olanlar burada zorluk çekermi bence zannetmiyorum,zorlu etaplarda epey ter dökmüş performans bisikletçileri için sorun bence yok ,tecrübe edinmek ne kadar uzunlarda varolduğunuza bakar ,uzun etaplar düzenledim ,gücünü kontrol edemeyenler dağılmış idi, bu arkadaşlar tren ile geri dönmüştü,
yerdeki borunun üstünden geçeyim derken bacağını yaran oldu ,forumda kuralları baştan koymuş idim ,fakat kuralları koyduğum halde hata yapanlar oldu ,
forumdan olan ve forumu bırakmış bulunan enver avcı tekirdağ turu düzenlemiş idi,16 yaşında bir genç katılmakta ısrar edince ,enver kıramadı ,ama benim şüphelerim vardı çünki attığı mesajlardan anlamış idim bi kere 80 km gitmiş idi,
etap 200 km tutuyordu gidiş ve dönüş ,tabi başlarda bu genç arkadaş gücüne ayar çekemedi ,enverin arkasında sürdü,dönüşte gücü kalmayınca enver bu gencin sorumluluğunu bana bıraktı ,tekirdağ köfte turu idi ama açıkça 200 km idi,
bir günde 200 km gitmenin ne demek olduğunu anca bir çok 200 'ler devirmişler bilir,birden 200 km kimse gidemez,
basamaklar yavaş yavaş çıkılır ,ayrıca beslenme doğru olacak erken yatıp kalkmak ,sigara ve içki alışkanlıkları olmayacak ,idmanlar öncesi kuralları yazardım sigara içenleri idmana almaz idim ,bi keresinde bi arkadaş idman arasında sigara içmeye başlayınca aynen sigarayı söndürmesini istedim ve sigara paketini aldım ,kuralı bildiği halde bu hareketi yanlış olmuş idi,,
performans sürücüleri sigaradan uzak duracak ve içkiden,
bu zorlu etab anlayışını algılıyorum iş zor ,bi gün 150 km gidip az uyumak ertesi gün 120 km gitmek ,az uyumak sonra üçüncü günde ya dağılacak insan ya da dağılmayacak ,yunus özdemir 3 günde 1200 km gitmiş idi ,tabi son günde uykusuzluğunu gözlerinden anlamış idim ,
resimlere bakınca .ama genç olduğu için dayandı,
yaş 61 olduğu için benim gidebileceğim km bi günde anca 224 km ,ama ertesi güne güç kalmaz bende ,ikinci gün yatsam üçüncü gün bi 100 km daha gidermiyim bilemem hiç denemedim ama bi gerçek var mümtaz dostum ,yaşam ünitemden ödün vermeden bisiklet sporuna devam ,,
224 km bi günde devrildiğinde eve gelirken son eğimde bile çakır keyf bi yorgunluk vardı ,ertesi günü yürüyüş yapabildim yani aşırı yorgunlıuk asla yoktu,
bunun nedeni tam on yıldır uzun etaplarda var olmamdir,yani vücut yemiş 200 km 'yi,
bu foruma üye değildim ama 2008 senesinden beri uzun etaplarda oldum ,,,bu bisiklet yarışlarına gelince anca kısa etaplar bana göre ,nedeni yaşam ünitemden ödün vermemek
kendimi çok iyi tanıdım benim kısalarda şansım var 50-60 km 'lerde sonlara doğru patlama yapabiliyorum yani atağa geçebiliyorum km uzadıkça haliyle güç bitiyor ,,,
birde bi günde 224 km gitmek ile yarışta 53 km durmadan gitmek arasında acaip fark var ,,53 km durmadan basıyorsun eğim çıkıyorsun uzun tabi ,,eğim çok sert ise iş dahada zorlaşır 3 _4 eğim fazla gelmemiş idi bana ,53 km durmadan gittiğimde 33.4 ortalama yapmış idim ,burada poyraz hep arkada idi,ruzgar az idi,,60 km 'lik bir etap daire biçimde olur ise ve eğim olursa sertte olursa, rüzgar faktörüde devreye girer ise ortalama fark eder tabi,,
valla yarışta durma yok tabi,,224 km 'de durma oldu ,genede kısa mola tempo sistemine aynen uyuldu ,interval olayı ilk çıkışta 36 diş 20 dakika sonra 50 dişte bu uzunda bana acaip yaradı ...dönüştede aynı durum ...