Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Süper DedeBrest bana bir hayli uzak kalıyor. Ama fırsatınız olursa tanışmak isterim sizinle. Hatta bu taraflardan geçerseniz konaklamayı da bedavaya getirirsiniz. Beklerim [emoji6].

Cemal Ç.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
@Süper Dede
Açıklamalar için ben teşekkür ederim, benden de sevgi ve saygılar. Bu organizasyonu esinleyen ilk şeyin sizin de bu dayanıklılık yarışında, eğlencenin de içinde bulunmak istemeniz olduğunun farkındayım. :):harika:

@hamlet2006
Sele borusunu fazla yükseltemediğiniz için sipariş ettiğiniz çantanın alt kenarı borudan uzun kalır diye endişeleniyorsunuz sanırım. Bu endişeye hiç gerek yok, kayışları kadoya da sarabilirsiniz bir arkadaşım öyle kullanıyor.

Bikepacking çantaları karbonfiber borulara bağlamak biraz riskli sadece, bende bir tane var ve kutusunun üzeri bu tür uyarılarla doluydu.
Diğer yandan TCR ve başka türden bikepacking turlarıyla ilgili videolarda bir sürü insan hiç çekinmeden karbon sele borularına ve gidonlarına bikepacking çantalarını sarıyorlar.

6.Uzun Mesafe Dayanıklılık Bisikletçileri

Ekmek almaya gidiyorum diye evden çıkıp Bursa-Ankara yapan bisikletçi türüdür. 200 km.nin altındaki turlara antrenman bile demezler. Trans Continental, Trans Sibirya gibi uzun mesafe dayanıklılık yarışlarını takip ederler. Yeterli bütçeye erişebilirlerse bu yarışlardan birkaçına katılıp tamamlamayı hedeflerler. En az performans bisikletçileri kadar disiplinli bir yaşam sürerler. Mental olarak proleteryanın çelik bilincine sahiptirler. 2 gün hiç uyumadan yüzlerce kilometre yapabilirler. Yorgunluktan ve uykusuzluktan bisiklet süremez hale gelene kadar pedal çevirirler. Uzun tur yapamadıkları zamanlarda da ileride yapacakları uzun turların planlamasını yaparlar, o uzun turların hayaliyle yaşarlar. Şehir içinde bir yere bisikletle gideceklerse mümkün olan en uzun yolu tercih ederler. Ekmek almaya gidiyorum diye çıkıp 50 km yapıp dönen uzun mesafe dayanıklılık bisikletçileri tanıyorum. Allah ıslah etmesin. Bunlar çelik gibi adamlardır. İleride bunlardan biri olabilirsem kendimi başarılı sayarım.

Bu yazıyı yazan arkadaşı yürekten kutluyorum. Bu kadar doğru bir tespit ve güzel bir anlatım. Sanki hep yanımızda...:harika:

@Çağdaş78
Doğru, ama kişinin yapacağı mesafeye kendini hazırlaması tamamen psikolojik. Sporcuyu tanımadan psikolojik telkinde bulunmak çok zor, onun için de ben yarışın zorluklarını anlatıp gerisini sporcuya bırakıyorum...:):harika:

Merakımdan soruyorum ; yazmış olduğum antrenmanlardan yapan oldu mu...?yapan olduysa tempolarda ve eşik antrenmanlarında, söylenen nabız değerlerini esas alarak gittiğiniz mesafeleri söylerseniz, ona göre bazı yarışmacı arkadaşlarımın antrenmanlarında değişikliğe gidebilirim...:)

@Süper Dede

Mümtaz Ağabey,ben kesinlikle yapacağım.
Şu anda cephaneliklerimi Özdemir Asaf,Attila İlhan,Cemal Süreya,Can Yücel ile dolduruyorum.:asik::asik::asik:

Sıra yarışa ve dolayısıyla senin engin tecrübelerine de gelecek.:okyrm:

@hamlet2006
Ne yaşadımsa anlatmaya çalışıyorum, bir nokta kadar faydam dokunsa çok mutlu olurum...:)

@hamlet2006

@Süper Dede Mümtaz Ağabey,
Görmüş geçirmiş,yol yordam bilen tam bir İstanbul beyefendisisin.Senin bu konuda da yeteneğin,tecrübelerin olduğuna eminim:harika:

Düz yol ortalamam %20 arttı bu arada.Minel aşk diyorum ve çekiliyorum.

@hamlet2006
Söylediğin gibi İstanbul beyefendisi olabilmek için on fırın ekmek yemem lazım...Sağol, varol böyle bir yakıştırma yaptığın için...:)

%20 artış çok iyi, küçük bir not ; sele üzerindeki zamanı da arttırmaya çalışırsan çok faydalı olur ultra için...:):harika:

"Hayır katılmam" yerine "hayır katılamam ama çok isterdim" gibi bi seçenek olsaydı keşke.

Bu sene böyle bir maceraya giremem. Bunun için çok fazla mazeretim var en basiti kolum kırık ama tek mazeretim bu olsaydı, inanın bunu zorlayabilir, bi an önce sağlığıma kovuşmaya azmederek, katılmak isterdim.

@Mhmm@
Sağlık olsun güzel kardeşim, bir dahakine artık...:):harika:
Acil şifalar dilerim...:)

@Süper Dede
Şu dönem kronik diz sorunum depreşti. En kısa zamanda başlayacağım inşallah.

Ben şunu merak ediyorum bisiklet olsun farklı dallarda olsun profesyoneller de sakatlanıyor, kaza geçiriyor veya bir yerlerini kırıyorlar. Ama çok kısa sürede mücadeleye edebilecek noktaya geliyor ve devam ediyorlar. Bu nasıl oluyor? Ya da bu hızlı recovery süreçlerini hiç olmazsa taklit etmeye çalışmak için biz ne yapabiliriz? Mevcut sistemdeki hastane - doktor modeli buna cevap vermiyor. İlla prof.lara özel muyene olup çuvalla para dökmek gerekiyor sanırım?

@Abdülkadir Ergin maalesef böyle bir durum var. Çocukluktan itibaren ne kadar et ve süt ürünleri tükettigimiz ve tüketecegimiz kritik bir konu. Bu millet koyun etiyle böyle bir tarih yazdı desek yeridir.

@hamlet2006

Hocam bence Yaşar Kemal 'inBu Diyar Baştan Başa kitabı daha uygun olur.:):):)

@Abdülkadir Ergin
Sakatlıkların en önemli nedenleri ; aşırı yüklenme ve yeterli dinlenememe. Sonrasında mutlaka spor doktoru ile görüşmek ve tedaviye harfiyen uymak. Kendini tanımak ta çok önemli. Hangi belirtilerin neyi işaret ettiğini bilmek te tedavinin parçası. Antrenmana harfiyen uymak yerine, o gün vücudun kabul edebileceği antrenmanı yapmak. Uykusuzken asla antrenmana çıkmamak ve limitlerini bilmek. Çok antrenman yapmak yerine, doğru antrenman ve gereği kadar dinlenme yapmak. İşte bunlar birbirine karışınca sakatlıklar da hemen ortaya çıkıyor. İyileşme sürecinde de acele etmemek, zedelenmiş dokuların kendisini tamir etmesine olanak tanımak. Aksi durumda sakatlık kronik hale gelebiliyor...

Mümtaz abi martta 400 haziranda 400 verilecek olan depozito sonradan vazgeçildiği takdirde iade edilebilcek mi acaba ?

Ne zamana kadar hangileri(800+300'den) iade edilebilcek acaba ?

Onceden konusu geçmişti ama konu bayagı uzamiş bulamadim bi daha söyleyebilir misiniz:)

Hani ilk taksit ödenir bişi olur giremeyecek durumda kaliriz felan süreç nasıl işler :D

@mmakif
Alınan depozito cihaz sağlam durumda teslim edildiğinde eksiksiz iade edilecek. Ayrıca depozito bedelini başka bir firmayla anlaşmamız nedeniyle 560 liraya düşürdük. Yani 280 liralık iki taksit olarak ödeyeceksiniz. Bize ödemiş olduğunuz her meblağ vaz geçmeniz durumunda iade edilecektir. Sadece tracker kirası ve masraflar için ödediğiniz ücret yarışa bir ay kaladan itibaren geri ödenemez. Depozito için bu geçerli değil, bir gün kala daha vazgeçilmesi durumunda geri ödenir...:)

Pazar günü bu 1.gün için yazdığın antrenmanı stadın orada denediğimde kalbimi fazla zorlayamadığımı farkettim. Nabzım sürekli %45-50 arasında olduğunu gördüm.

@JusTiMe
viteslere dikkat etmen gerekli. Bu tür antrenmanlar yüksek kadansla yapılmaz. En güzeli yokuş yukarı %1-2 eğimde yapılması uygun olur. Sizin iş yerinin önünden düzköy istikametine çok uygun bir yol. Ben tempolara başlayınca orada yapıcam (geçen sene olduğu gibi)...:)

@Süper Dede

Selam mümtaz dostum,103 katılım göstermiş dediğin gibi kaç kişi bu kış aylarinda idman yapıyor önemli,
senin yazdıklarını uygulamak, bence şart ,bu zorlu mücadele herhalde mayıs ayında başlayacak havalar ısınınca

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri