Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
Ön kayıtlara aldanmamalı. Muhtemelen 3'te 1'i kesin kayıt yaptırır. Kesin kayıt yaptıranların ise sadece yarısı turu tamamlayabilir diye düşünüyorum.

Kesin kayıt için mailleri bekliyoruz :D Ama her halükarda temmuzun ilk haftası kesin gelecek listesi belirecektir. Önkayıta göre en yüksek doluluk oranı muhtemelen %90 olur. Ama bu doluluk oranı 300 kişide olabilir belli mi olur :D Mümtaz abi görüşeceğiniz firma/firmalar ne kadar çok ürün alırsanız o kadar sevinir...

Dün Bakırköyden Kocaeli Derinceye gidip geldim toplamda yaklaşık 210 km yol yaptım. Sabah 9 da evden çıktım yemek molasıyla birlilkte 14:30 da derinceye vardım. 17 de Derinceden çıktım 22:30 da evdeydim. Molalar çıkarsam ortalamam 20 civarında oldu. Strava açayım diye power bank aldım yanıma ama şarz kablosunu unuttuğum için pendikte kapatmak zorunda kaldım maalesef. Bugün sabah bunu üst üste ikinci kez yapamayacağımı düşünüyordum ama akşama doğru kendime geldim. Şimdi bir 200 daha yapabileceğimi düşünüyorum.
Tüneldeki güvenlik risklerinden bahsedilmiş ama o risk her yerde var maalesef. Yol kenarlarında kaç tane köpek ölüsü gördüm, onları görürken yanından süratle geçen kamyonlar moralini bozuyor insanın ama kamyonlardan ziyade toplu taşıma otobüsleri anlam veremediğim bir şekilde taciz edercesine silme geçiyorlar. Bi kaç tanesi sırf silme geçebilmek için bana yaklaşıp geçtikten sonra şeridini ortaladı. Hepsinin ailesine selam göndermekten kendimi alamadım. Yol ayrımları çok tehlikeli olabiliyor bazen. Özellikle size yol vermek için arkanızda yavaşlayan varsa aman yol verdi bekletmeden geçeyim diye düşünmeyin sakın iki kere dikkatli olun zira yol veren istisna yüzünden (maalesef çok az yol veren) sıradan yurdum insanı sizi görmeyip hızla dalabilir. Bence sizde böyle bir durumda arkadakilerden emin değilseniz yol vermeyin. (ezin demiyorum arkasında durarcasına yavaşlayıp yoluna girmesini beklemeyin) Geçenlerde aynı olmasa da mantıken aynı olan ölümlü bir kaza videosu vardı haberlerde. Yaya geçidinde yayaya yol vermek için yavaşlayan bir araç, araç beklemesin diye yoldan hızlıca geçmeye çalışan iki kişiydi sanırım. Soldan hızla gelen dallama duran araç yüzünden yayaları göremediği için ezdi. O yüzden bisiklete ve yayaya yol verirken arkadan emin değilseniz vermeyin onların güvenliği için.
@Ali Kılıç 35.5 normalde iki şehirde sahil kenarı ve yol boyu öyle hatırı sayılır bir irtifa yok ona rağmen bu yolu fixie ile hayal bile edemem. Muhakkak yapabilenler vardır ama siz kendinizi şöyle 200-250 km tartmadan karar vermeyin derim.

Rota inanılmaz..Bu yarışa katılmak bile ciddi yürek/böbrek/dalak ister..:ssrtcbya:
Bu yarışa/organizasyona katılacaklara başarılar diliyorum..Şans yanınızda olsun..
Hayatınızın anısı olabilecek bir organizasyon..:harika:

@karanbatu Samsun/Ankara yolu üzerinde uzun olmayan mesafeler sürmeme rağmen uzun yol otobüslerinin dediğiniz gibi bilerek yakın geçtiğine şahit oldum. Ancak tır ve kamyon şöförleri çok anlayışlı sanırım bilerek uzak geçiyorlar genelde.
Yol kenarında gördüğüm ölü köpekler beni de korkutuyor açıkcası. Sağlık açısından da çok ciddi bir yarış olduğu bu kısa mesafede bile belli oluyor.

Üçüncü günden sonra böbrek de, dalak da alışır. Önemli olan doğru beslenmeyi ve doğru dinlenmeyi ihmal etmemek bence.
Bir de hangi gün kaç km gideceğini, stravadan eğimlere vs bakarak doğru planlayıp hedef doğrultusunda ilerlemek gerekiyor.
Ben iş, güç gibi dünyevi birtakım unsurlardan feda etmek suretiyle büyük ihtimalle katılacağım. Hem de mtb ile geleceğim. Bozuk yol, kestirme yol, yol çalışması gibi etkenlere karşı. Ayrıca rahatlık ve sağlamlık gerekçesi ile.
Beni ne eğimler, ne mesafeler, ne esecek rüzgar, ne de doğa koşulları korkutmuyor. Tek çekindiğim nokta, ülkemizin motorlu araçlı manyak sürücüleri. Umarım kimsenin kılına zarar gelmeden tamamlanır.

Tecrübelerime göre en anlayışlı tırcılar, ikinci olarak kamyoncular. İyiden kötüye doğru sırasıyla şehirler arası otobüs, ticariler, belediye otobüsleri bunlarda zerre anlayış göremiyorum, yada çok nadir. Yukarıda anlatıldığı gibi tuhaf tuhaf sıkıştırma atraksiyonlarına giriyorlar. Tırcılarsa daha bir halden anlayan insanlar herhalde. Uzun yol insanı değiştiriyor, eğitiyor demek :D Rüzgarıma gir diye bekleyenler oluyor yahu. Çevre yoluna çıkarken bazen önümdeki başka bir bağlantıdan çıkan tır da beni görünce frenleyip yavaşlıyor. Yola çıkıyor, gaza basacakken frene basıyor beni kolluyor, hızlanıp arkasına girince de yavaş yavaş hızlanıyor böyle de insanlar var. Hiç konuşmadan tanışmadan anlaşıyoruz. Bir kaç kere böyle denk geldi de insan mutlu oluyor :) Yine de motorlu hiç bir taşıta güvenmemek lazım.

@Abdülkadir Ergin

''Bunların hepsi birer KATİL ve hep beni öldürmek istiyorlar.'' Bu paronoya ile yaklaşılırsa çok daha rahat edilir.Ben her zaman bu mantık ile hareket ediyorum ve faydasını hep gördüm.:harika:

@hamlet2006Buna katılıyorum sn. @hamlet2006 ama uzun yol sürücülerinin daha anlayışlı olduğuna da katılıyorum. 2 saat bir tır sürücüsü ile mal taşımıştım ve "tır, kamyon sürücüleri çok gaddar. Hiç bakmıyorlar" demiştim. O'da "öyle deme amcam. Bizde insanız, göremeyebiliyoruz" demişti. Sanırım biraz ani bir çıkış yapmışım [emoji39].

Cemal Ç.

En iyisini umut edip, en kötüsüne hazırlıklı olmak...:)

Kesin kayıtlarla ilgili açıklamayı en kısa zamanda yapmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Katılım ücreti ile ilgili tüm masrafların masaya yatırılması gerek. Tracker cihazı ile ilgili olarak yaptığımız görüşmelerin sonuna geldik ve görüşmeler olumlu. Sadece cihaz için, daha sonra iade edilmek üzere katılımcılardan almamız gereken depozitosu üzerinde çalışıyoruz. Bu bedel yarış bitiminde cihaz sağlam ve çalışır biçimde teslim edildiğinde yarışmacıya iade edilecek. Takdir edersiniz ki ; kar amacı gütmediğimiz bu organizasyonda risklerimizi de en aza indirmemiz gerekli. Bu konuda tüm katılımcılarımızın anlayış göstereceğini umut ediyoruz...:)

Merhabalar,

Güzergahı tamamlayabileceğime emin değilim. Ama en azından Edirne'ye kadar gidebilmeyi hedefliyorum. Şu anki kondisyonum yeterli değil. Şimdiye kadar yaptığım en uzun sürüş İstanbul'da şehir içinde 120km. Bir de 90km.lik Kapıdağ Yarımadası turum var. Biraz daha kendimi geliştirirsem gün içinde 200km. yapabilecek duruma geleceğime inanıyorum.
Sedona 410 şehir bisikleti ile katılacağım. Aynakol 48-38-28 ruble 32-11. Yokuşlarda zorlayıcı değil, düzlükte de yeterli bir oran. Turdan önce göbekleri ve jant tellerini kontrol ettireceğim.
Bagaj konusunda da heybe ve gidon çantası kullanmayı düşünüyorum.

Herkese güvenli sürüşler dilerim. Sabırsızlıkla temmuzu bekliyorum :)

@karanbatu

Normal makine ile birkaç kere 200+ tur yaptım. Sonuncusu 210 km ve 4000 küsür tırmanmalı bir şeydi. Fixie ile de 3 kere 100+ tur yapmışlığım vardır. Bu yarışta da gittiği yere kadar fixie ile gideceğim. 14 gün içinde rotayı sağ salim tamamlabilmekten başka bir hedefim de yok. 15 ortalama ile günde 15 saat sürsem yeter bana.

@Pawcraft Aksine Karadenizden daha güvenilir şekilde sürebileceğin yer yok ne Marmara bölgesi ne Ege bölgesi ne de Akdeniz bölgesi Karadenizin bütün sahil illerinde kişi çok daha güvenilir gider... Ama şöyle 1 şeyde var "kaza gelecekse her yerde gelebilir :)"
İşte mesele de bu Ali kardeş

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri