Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Bahri Kaplan
Zaten kurallar açık, geçerken polis çevirir, ceza yazar ve trafikten alıkoyar...Kendisine avantaj sağlıyorsa zaten zaman cezası alır...Otoyolun girişinde levha var. Bisiklet, at arabası ve yaya girişi yasaktır. Israr edip giren de cezasını çeker...

Scudo
1- Trazon Akyazı tüneli işte yasaklı tünellerden 1 tanesi onun haricinde bütün tüneller kişinin kendisini kollayarak geçmesi gerekmektedir. Size ufak tavsiyem olsun araklı tüneli girmek daha fazla zaman kaybettirebilir. Nedeni ise Trabzon - Rize arası bayır aşağıyken Rize - Trabzon arası bu tünel eğimli diğer taraftan sahil yolu sadece ufak çıkış ardından sadece uzun hızlı gidebileceğiniz yerdir. Yine de hatırlatayım yol pekte güzel değil gece geçecekseniz dikkatli olmakta fayda var :)
2- Karşımıza ilk çıkacak olan tünel 1080m uzunluğundaki Kıyıcık tüneli girilmesi kesinlikle tavsiye değil sıfır emniyet şeridi mevcut sahil tarafı kullanılırsa daha iyi olur.
3- Zorunlu girilecek Pazar ilçesinin tüneli uzunluk 188m :D Pazarda çıkış için 2 tane tünel mevcut ilki eski rize yolunun 121mlik yol diğeri ise 652mlik Pazar 2 tünelidir. Bu uzun tünelde 1 bisikletlik kadar emniyet şeridi mevcut diğer tünel ise yol kenarı çakıllı topraklı alan yok denecek kadar az ama fazla kullanılmıyor olabilir.
4- Son olarak Çayeli tüneli uzunluk 1112m emniyet şeridi yok denecek kadar az alternatifi çok kısa tünel hafif inişli gibi gözükmektedir. Bugünlük bu kadar yine devam edeceğim :D

102- Hüseyin Gökdal
103- Ömer Faruk Yıldız
104- Mustafa Yerli
hayırlı olsun....

105- Alim Hakan İlhan
hayırlı olsun...

@CeCeKa

İstifa etmeye gerek yoktur yahu. Zaman konusu bizde de bayağı sıkıntı, bakalım nasıl çözeceğiz.

Geçen gün bizim kampçı şefe uyku tulumu vb. sorarak mevzuya alttan alttan girdim. Temmuzda da yarış var yaa kısmına gelince nasıl izin alacaksın diye sordu. Ee dünyalar tatlısı bir şefim var, sorun etmez deyince e şanslısın o zaman dedi. :D Ben yanıtı şimdilik olumlu olarak algıladım bakalım neler olacak. Yıllık iznim kısıtlı, bütçemiz zaten sıkıntılı ama zor olan da cazip geliyor hep :)

@Basa Giderim
:):):):koptum::koptum::koptum::komik::komik::komik:

@Abdülkadir Ergin
:harika::harika::harika:

108- Fatih Emre Koç
hayırlı olsun...

@Abdülkadir Ergin

:) :)

@JusTiMe

Paylaşım için teşekkürler. Devamını merakla bekliyorum :) Hareket saati itibariyle ilk gece sabaha kadar sürüş yapacak kişiler bu bahsedilen tünelleri muhtemelen gece geçecekler.

1- Trabzon Akyazı tüneli starttan yaklaşık 180 km.sonra. 25 km.ortalamayla gidilse sabaha karşı 4 gibi o bölgeden geçilir tahminim. Yasak imiş gerçi ama o saatte sakin de olabilir :)
2- Kıyıcık Hopa'ya çok yakınmış. Sanırım starttan sonra yarım saat içinde bahsettiğiniz tünelde olunur. Yaz için erken saatler olacağından dediğiniz gibi yoğun olabilir :harika:
3- Pazar tüneli yaklaşık starttan 60 km. sonra. 25 km.ortalamayla 2.4 saat sonra 23:30 civarı geliniyor. Trafik gündüze göre nispeten sakin olabilir diye düşünüyorum.:rolleyes:
4- Pazardan 5 km.sonra da Çayeli tüneli geçişi. İlk gece diye sabaha kadar 250 - 300 km. yardırırsak Giresun'a kadar olan tüneller gece saatlerinde daha rahat geçilebilecek gibi :islik:

@Abdülkadir Ergin Akyazı tünelinin alternatifi var. Sahilden stdyumun önünden tamamı temiz asfalt ve sıkıntısız bir yol. Benim sıklıkla kullandığım antrenman yolum...:)
Araklı tüneli de justime'ın dediği gibi dönüş istikametinde 2000m uzunluğunda ama alternatifi var...:)diğer tüneller kısa kısa çabuk geçilebilecek tarzda...

Yasaklı tüneller listesi yapılabilirse iyi olur.
Bilmeden yasaklı bir tünelden geçip haksız biçimde avantaj elde etmek istemem.

Karadeniz ve Trakya tarafını hiç bilmiyorum zira.

@Ali Kılıç 35.5
Girişinde bisiklet giremez tabelası olanlar yasak, olmayanlar serbest...:D
Otoyol zaten yasak olduğundan otoyoldaki tünellerin hepsi yasak.:)

109- Berkay Savaşçı
110- Emre Yaşar
111- Emre Acıkaraoğlu
hayırlı olsun...

Listeyi hazırlamak basit açıkçası karadeniz bölgesinde yasaklı 2 tünel var yolumuz boyunca bunlar Trabzon Akyazı tüneli 2.si de Boludaki tünel oradaki yolun tamamı yasaklı Gerede yolu d100 olduğu halde stravada açık gidilebilinir diye gözüküyor. Yani kullanacağımız yol bolunun içerisinden geçen yol tünel gidenler iyi bilir Bolu'nun yukarısında kalıyor :) Tabi bu girmeye çalıştığınız yol 100m rakımdan 1300lere kadar Düzceye kadar devam ediyor :) karadeniz kısmı bu kadar başka yasaklı tünel kalmıyor. Ordudaki tüneller serbest şayet emniyet şeridi mevcut değil. Tünellerden erkenden kurtulurum diyorsanız tünel haricindeki yollar emniyet şeridleri geniştir rahatlıkla gidilebilinir...
@Ali Kılıç 35.5

Tünel işi ne kadar, fosforlu reflektörlü yelek olursa olsun bence çok riskli. Normal yolda bile insanların saygısı yokken tünellerde böcekten farkımız yok gözlerinde. Özellikle ağır vasıta kullanan kişilerde. Daha öncelerden bir kaç yabancı turcu ve bir kaç Türk turcu bu tip tünellerde kaza sonucu hayatını kaybetti. Alanya'da tünelde kamyon bisikletlileri biçti Kendi adıma konuşmak gerekirse ben tünelleri kullanma taraftarı değilim, illa ki oradan geçiyorsa ve başka rota yoksa mecbur başka çare yok az aracın olduğu bir vakit yada hiç olmadığı zamanda geçmek daha mantıklı olacaktır. Aman dikkat edin. Dilerim bizde de şu tip bir sistem yaparlar. Öyle 5 Km bisikleti yolu yaptık diye ücra bir yere yol yapması değil.
tünel girişi.jpg

Sevgili bike-packing yarışçıları ;
Bu yarışlarda 1. kural yarışçıların güvenliğidir. Organizasyonlar herkesin güvenliği için azami çaba gösterir. Ancak herkesin anında kontrol edilmesi mümkün olmadığından kuralllar oluşturulmuştur. Bu sebepten zorunlu yol ya da tünel yoktur. Kontrol noktalarına uğramak dışında yarışçı kendi için en güvenli rotayı kullanmalıdır. Sonuçta riske atılan kendi hayatımız olacaktır. Bunu da kimse yapmaz diye düşünüyorum...:)gözünüzün kesmediği yola girmeyin, gerekirse tüneli yaya olarak içindeki küçük kaldırımdan geçin...yasaklı yollara, ben geçerim bir şey olmaz diyerek girmeyin. Girdiğiniz riskin sonuçlarını hemen gözden geçirin, sevdiklerinizi ve sevenlerinizi düşünün ve şeytana uymayın...:)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri