Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Tabiî ki kurallara uyacağım. O bağlamda sorun yok. Sadece ambulanstan para alan tünele sinirlendim o kadar. İlkesel olarak, insan yaşamına değer vermeyen kurala saygı duymam.

15 tatilde fixie ile İzmir-Kemer arasını geçeceğim. Sadece Bodrum'a girmeyeceğim.
Turun Strava kaydını atarım buraya. Arkadaşlar çalışır.

Bolu Gerede falan o bölgede sürüş yapmış olan arkadaşlar varsa Strava kaydı atabilir mi? O bölgeyi hiç bilmiyorum. Rotayı çizdim ama güvenmiyorum o verilere. Özellikle tırmanma verileri lâzım. Rotada fixie ile tırmanamamaktan korktuğum tek bölge orası. E bir de inmekten korktuğum Sakar Geçidi var. Onu da bisiklet elde yürüyerek inerim olur biter. Hızlı inince manzaranın keyfi çıkmaz. :) :) :)

Scudo
İzmir Kemer simülasyonundan sonra her şey belli olacak. Yüklü makine ile bu rotayı bitirirsem 3 günde işlem tamamdır. Performans ortalama yapma derdi olmadığı sürece her türlü çıkılır o yokuşlar diye düşünüyorum.

@JusTiMe

Evet, teorik olarak öyle. Fakat bu rakım çok uzun kilometrelere bölünüyor. Samsun Merzifon 1, Bolu Gerede 2, Çanakkale Ayvalık 3, Bodrum Muğla Akyaka arası 4, Fethiye Kaş Kemer rotası 5... Gerisi dümdüz yol sayılır. En zoru ise Fethiye Kaş Kemer arasındaki bölüm. İn çık in çık adamın imanını gevretiyor.

@Ali Kılıç 35.5
Sevgili kardeşim, işine karışmak niyetinde değilim...:) ama fixie bisikletle yokuş çıkmanın sorun olacağını zannetmiyorum. Çıkamazsan iner yürürsün...:harika:Ancak inişler, freni olmayan bir bisikletle korkunç tehlikeli...:eek: bana üste para verseler aklımdan bile geçirmem..o_Oüstelik bir de vücut yorgun ve uykusuz durumdayken hata yapma olasılığı fazla oluyor, çok çok çok dikkat...:)

@MakRo
Ben Denizli Honazlıyım Benide say. Doğum yerim ve büyüdüğüm yer Karateke Köyü Şimdi Honazın mahallesi oldu

@Süper Dede

İzmir Kemer arasını bir deneyeceğim. Orada bir sıkıntı çıkmazsa diğer yerlerde bir sorun olacağını zannetmiyorum. 3 günde İzmir Antalya yapacağım. Dediğiniz gibi yorgunluk ve uykusuzluk gibi durumlar yüzünden baş edemeyeceğim bir durumla karşılaşırsam yarışa başka bir makine ile katılırım.

@mmakif
Telefonundan takip eden de var, gps özellikli hız ölçerlerle takip eden de var...:) Eğer organizasyonun yarışmacıları ne şekilde izleyeceğini de merak ediyorsanız,, tracker kiralanacak, birkaç şirketle görüşmelerimiz devam ediyor...:harika:

@Süper Dede

Ek olarak şunu sormak istiyorum: Bodrum Datça arasında feribot var. Onu kullanabiliyor muyuz. Hesaplamama göre rotada kısalmaya neden olmuyor. Sorun yaratır mı? Yasak mıdır?

Organizasyon katılımcıları kesinlikle bir cihazla takip etmeli. Birkaç yıl öncesine kadar gerek yok canım, eşşek kadar adamlar sahtekarlık mı yapacak diye yanıt verebilirdim. Ama Strava'da segment almak için kamyon kasasına tutunanlardan tutun da elektrikli bisiklet ile rampayı zorlayanlarına kadar her çeşit onursuz yaratıkla karşılaşınca doğal olarak insana olan güveninizi yitiriyorsunuz zamanla.
Ek olarak güvenlik olayı da var işin içinde. Araba size çarptı ve yaralı hâlde şarampole yuvarlandınız diyelim. Yoldan geçen kimse sizi görmez ama tracker takibiyle nerede olduğunuz tespit edilebilir.

@Ali Kılıç 35.5
feribot sadece İstanbul ve Ç.kale'de mümkün...

Bir soru da ben sormak istiyorum. Anladığım kadarıyla gece sürüşü yapacak çok arkadaşımız var, geceleri 5-6 hatta belki 7-8 saat kesintisiz aydınlatma sağlayacak çözümleriniz nelerdir? Mesela benim ışık 2-3 saat gidiyor, birkaç ışık mı taşıyacağı? Ne yapacağız?

@Süper Dede
Powerbank neyse de pil bu işe yetmez sanırım. Powerbank çözümlerine bakacağız.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@kaydogdu

Ben ışık olayında tecrübemi aktarayim. Bu yıla kadar şarjlı ama güçlü ışıkları tercih ediyordum. Ama şöyle bir sorun yaşadım. Sizde bunu dikkate alarak tercihiniz yapın.
1. Şarjlı ürünlerde powerbank taşımanız gerekiyor uzun soluklu olduğundan birde şarj adaptörü olmali. Yani ağırlık sorunu olacak.
2. Şarj etme sorununuz olacak. Zira şarj için 4 ila 10 saate ihtiyaç duyacağız. Böyle bir yarışta bu zamanları toplasanız bir kaç gününüze mal olabilir. O

181857 dosyayı görüntüle @Basa Giderim demek ki bu performansın sırrı Honaz rampaları ve Honaz dağının oksijeni. Komşu sayılırız ben de ovacık’tan bir fakirhane sahibiyim

@Bahri Kaplan Bahri abi ktm ile mi katılacaksın ? Organizasyon’un hiyakesini canlı dinleyebileceğimiz bir abimiz olacak Denizli’den. Bence bu çok iyi . Şimdiden başarılar

Bi kac soru daha benden :D

1-Tulumla konaklama yaparken petrol ofislerinden izin mi alarak yapiyoruz bunu ? Petrol ofislerinden baska nereye konaklasak iyidir :kötü:

2-Temmuzda da karadenizde yagmur yagar mi bivak gerekli mi yagarsa napicam :)

3-En alt limitten günluk kac harcanir yemek konusunda acaba cevaplicak abilerim kendisini baz alarak da soyleyebilir( tabiki degisir kisiye göre bu ama siz kaç ayirmayi planliyorsunuz ..)

Icimde katilma arzusu var bu maceraya ama hem "öğrenci bütçesi" hem de şu an kış sebebiyle durdu bende antremanlar :islik:

Ama zevkle takip ediorum milletin heyecani beni de heyecanlandirior inş süper bir organizasyon olur katilsam da katilmasam da. Bize de nasip bakalim :)

@mmakif
* Genellikle kuytu bir köşeye çekiliyoruz, öncesinde akaryakıt istasyonunun marketinden birkaç alışveriş yapıyoruz ve muhabbeti ilerletip aldıklarımı şu arka tafta yiyeyim biraz da dinlenirim söylemiyle çekiliyoruz...:)

* Karadeniz de ne zaman yağacağını meteoroloji bile tutturamıyor. Onun için mutlaka yanınıza 2x1 ebadında ince su geçirmez tente alın...
* Gırtlak konusu mühim. Yemezsen süremezsin. Ne kadar kısarsan kıs toplamda 500 ila 750 arası yersin. Ama dersen ki ben yumurta kırarım, makarna haşlarım ve konserve tüketirim o zaman 250 lira civarında halledersin...:)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri