@Süper Dede
Kesinlikle katılıyorum, sanırım tam olarak anlaşılmamış. Bu bir yarış değil, bisikletçinin kendi sınırlarıyla mücadelesi, bu sınırları yardım alarak zorlamamalı, tamamen tek başına bu mücadeleyi vermeli.
@Bisikletli Gezgin Hayatta kalma mücadelesidir yarışma değildir bu düzenlenen etkinlik hayata başkaların sırtından kazanarak devam edeceksen senden hayatta kalma mücadelesi ruhu yok demektir. İşte bu yüzden bu kural her ultramaratonda geçerlidir!
sevgili bikepacking yarışmacı arkadaşlarım ;
Yarışmayla ilgili kurallar tüm dünyada yapılan ultra mesafe yarışlarında ki kurallar. Bizler kendimiz koymadık bu kuralları...aksi durumda yabancı katılımcıyı da ülkemize getiremeyiz o zaman...anlayışınız için hepinize teşekkür ederim...
Yeri gelmişken ; Bu bir yarış değildir denmesinin amacı katılımcıları yarış havasından uzaklaştırıp kendi maceralarını oluşturmalarını sağlamak. Aynı zamanda da yarış, neden, kendinle yarış...çok iyi kondisyonun varsa herkesle yarış... 2017 de aramızdan ayrılan TCR nin yapımcısı Mike Hall bu yarışlar için ne demişti ; this is not a race this is an adventure...
@Bisikletli Gezgin "Yarismacilar" "kendileriyle" yarışmaya geliyor. Bu açıdan onlar "yarışçı" , aynı zamanda bunu belirli bir insan grubuyla aynı organizasyon çatısı altında yaptıkları için "katılımcı" olarak da nitelendirilebilirler. Kavramlarda karışıklık yoktur bakış açısı farkı vardır.
Teknik konularda yardım istemek, yardım etmek serbest mi? Yani bizim çözebileceğimiz bir konu ama adam çözemiyor, kalmış orada, kaderiyle başbaşa mı bırakıcaz dağ başında adamı, nasıl olacak?
@Kuzey Ege benden yardım isteyen veya bir problemi olan sürücüye, yarışmacı arkadaşlara her zaman elimden geldiği kadarıyla yardımcı olurum. Nihayetinde 100 km.lik yarış değil bu, 1-2 saatlik açığı ilerleyen günlerde kapatmak mümkün olur.
@Bahri Kaplan
Olması gereken budur...ttr yarışının dördüncü günü önden giden bir yarışmacıya hastalanması sebebiyle yetiştim. Gece kendisini jandarma karakoluna emanet edene kadar da yalnız bırakmadım. Bu gecikmeyle yarışı yarım gün geç bitirdim ama rahat bir vicdanla bitirdim.....sonuçta insanız..
@ippon
Öncelikle mesafe 625 km Gerçi son saatler izmir sokakarında dolaşmasaydım 675 yapardım. ve 23 Saat 50 dakika.
Ayrıca o zaman destek aracım vardı. yanı su atıştırmalık ve meyve desteği vardı. yanımda ağırlık yoktu ışık hep arkadan benimle beraber geliyordu.
Desteksik olarak 575 km gittiğim çok oldu. Güzergah çok önemli bir unsur. Bunu unutmamak lazım. TTR benim için bir fiyaskoydu. Açıkçası iki günde gitmeyi planlamıştım. Daha önceleri bir çok defa bahsettiğim sebeplerden 4. bitirebilmiştim.
Bu yüzden nasıl başarısız olunur hakkında da bilgi verebilirim. Başarıda bir tecrübe başarısızlıkta bir tecrübedir.
Evet bu bir yarıştır. İnsan kendisiyle ve doğayla yarışır. Bu yüzden yarıştır.
Evet bu bir yarış değildir. Öndekini geçmen için bir hırsın yoktur. Karşılaştığın diğer arkadaşınla yan yana sohbet edersin bir eksikliğini giderirsin. İstediğin kadar sürer istediğin kadar yatarsın. Hedef bitirmektir. Bu yüzden yarış değildir.
Ancak her işin bir rajonu vardır. Sürekli sohbet ederek gitmek istiyorsan takım olmalısın. Ferdi sürücü isen sohbeti uzatma
Destek olduğun arkadaşın sorununu giderdiğinde hedefine yalnız gitmelisin.
Hiç şüphesiz bir kaç aracımız olacak kritik sorunlarda yolda kalan arkadaş tek başına çaresiz kalmayacak. Evet sorununuzu çözmeniz için size yardım etmeyecek. Ancak bırakmak istediğinizde yada Allah korusun ilk yardım gerektiğinde elbette siz tek başınıza olmayacaksınız.
@Süper Dede
Eyvallah Mümtaz abi
Sanırım bir çok kez yazdım.
Arkadaşlar aklınıza takılan bir sorun olursa buradan bana sorun ben cevaplayayım.
@Basa Giderim hocam ben ekonomik ve yeterli bir beslenmenin bu yarışta çok önemli olduğunu biliyorum fakat çok bir bilgin yok açıkcası besin değerleri hakkında. Karnımı doyuracak ne bulursam yiyorum diyebilirim uzun yollarda. Beslenme konusunda malum çok yiyeceğiz ekonomik bir doğru beslenme olarak önerileriniz nelerdir?