Bir ara ofisten çıktım kadıköye geçtim. Baktım firma Dudulluya taşınmış. İşim bitince Burdan eve dönülmez birez süreyim dedim. İzmite geldiğimde Ahmet Ek beni gördü abi nereye diye sordu bende Ankaraya dedim. Sakarya Düzce Bolu derken hooooop Ankaradayım.
Bu mesafeleri gözünüzde bütmeyin göz açıp kapayana kadar geçiyor. Mesele bisiklet üzerindekyen eğlenip eğlenmemenizde. Şayet orada keyif alıyorsanız kondisyonunuzda olmaza her gün en az 200 km gidersiniz. Emin olun.
Nereden mi biliyorum. Kırılma noktaları var kişiden kişiye değişen. Bu noktanızı öncelikle test edin sonra bu eşiği aşın. Gerisi kolay arkadaşlar.

Benim kırılma noktam 3 yıl önce 150 km idi Bu aralar 300 km ye çıktı.
Mesela 300 - 400 km aralarında eklem ağrıları çekebilirsiniz. Pes etmeyin geçicidir. Geçici olmayan tek ağrı yaşadım aşil tendom ağrısı. Gerçi bırakmam gereken bir durumda inat ettim. Az kalsın diğer tendomuda sakatlıyordum.
İsterseniz size tavsiyelerde bulunabilirim.

Yola çıkmadan ne yapacağınıza siz karar verin bu konuda bir şey söyleyemeyeceğim.
Kesinlikle ama kesinlikle bisikletinizde yaptığınız değişiklikten sonra 100 -200 km test edin. Ben bu konuya dikkat etmediğim için 400 km sonra aşil tendomum şisti ve 800 km sakat sürdüm.
Şimdi yolda neler yapabilirsiniz

1. Mümkün olduğu kadar az eşya alın.
2. Kesinlikle ekmek yiyin yolda plavla makarnayla bile.
3. ışık şart bazen zifiri karanlıkta yol almanız gerekebilir. Ben bir ara böyle loş ışıkta giderken yumruk büyüklüğündeki taşın üzerinden geçmiştim. Sanırım kütahya taraflarındaydı. Ön laştık yılan ısırığı dediğimiz şekilde çift taraflı patlamıştı. Kazaya da sebep olabilirdi.
4. Çok sık semek yiyin 15 dakikadan fazla beklemeyin.
5. Gece uyuyacağınız yerleri benzin istasyonları yada 24 saat açık park alanlarında yapın.

6. Hayvanlardan korkmayın onların bölgesinden usulca çıkın. Dertleri sizi yemek değil Bölgelerini korumak

7. Kesinlikle sevdiğiniz müziklerden yanınıza alın olmazsa olmaz. Aç gidersiniz ama müziksiz asla :islik::islik::islik:
8. Paça çorbası, haşlama et ve tavuk gibi yiyecekleri gördüğünüz yerde gömün.

Aç olmasanız bile...
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.

9. Kendinizi iyi hissediyorsanız ve başka bir yarışmacıyı görürseniz oyalanmayın. Basın gidin yoksa o dinlenir sen yorulursun.