Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Bu mesaj gözümüzden kaçmış:)Sevgili arkadaşım heyecanımıza ver...:)gelelim senin soruna, az çok mekanik bilgisi olmazsa olmaz:)bisiklet geçmişinizde en azından bir kaç uzun yol tecrübenizin bulunması iyi olur. Önümüzde 8 ay var, bu da bütün eksiklerinizi tamamlamanız için yeterli zaman...:)

Estağfurullah, ne demek. :) Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Okuma ve incelemeler devam ediyor. :)

@Abdülkadir Ergin

Anne baba olsa her türlü hallederiz de çocuk var, hanım var; var oğlu var :) Neyse ki vakit de var. Sinsi planlara devam :)

Scudo
@Sungur Şahsen kendimin rahat olduğumu düşünüyordum.
Yarışın olduğu zaman emekliliğime az bir süre kalacak olduğundan iyice emeklilik moduna gireceğimi düşünüyordum.
Ayrıca 60 günlük senelik izin süremden doya doya kullanabilirim diyordum.
Birden çocuğumun üniversiteden mezun olacağı durumunu hatırladım.
Neyse ki mezuniyet etkinlikleri haziran ayında olacakmış.
Epeyce rahatladım.

Hanıma da gerekli bilgi verildi. :islik:
Herhangi bir aksilik olmazsa işlem tamam gibi...

Ben mtb ile katılacağım. Yol bisikleti elbette daha hafif ve daha aerodinamik ancak mtbnin rahat ve ergonomik oluşu bu açığı az da olsa kapatacak diye düşünüyorum.
Bir de yol bisikleti ile daha önce yaptığım bikepacking turunda, çantanın aerodinamiye olumsuz etki ettiğini ve aero duruş pozisyonunun bir süre sonra rahatsız etmeye başladığını hissettim.
Mtb 12 kilo, toplama bir carraro daytona. Hareketli aksam, deore, novatec gibi bileşenlerden oluşuyor ve tabii ki lastikler 26x1.50 ince :)

@MakRo Benim taktik basit. Evden fırından ekmek almaya gidiyorum diye çıkıyorum. Bir bakmışım Gebze deyim. :koptum::koptum::koptum:

@Kuzey Ege Bende senin gibi mtb ile katılacağım. Bendeki lastikler 27.5x1.65 daha olağanüstü hale getirmeye başladım gelecek ay aerobarı satın alacağım...

@JusTiMe
Aerobar ben de düşünüyorum, özelden paylaşalım bu konuyu kardeşim

• Beğen
Tepkiler: kaydogdu
@Çağdaş78
Bence günlük kullanım için olabilir de öyle uzun bir turda handmade bir ürün ile turu riske atmaya değmez diye düşünüyorum
Ama tabii ki mantıksız değil.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
bu yarışın keşke aynı organzatörlerle değişik versiyonları olsa. mesela toroslar geçişi veya karadenizden akdenize geçiş gibi 1000-1500 km'lik bike packingler. şu anki rota gerçekten uzun ve zorlayıcı. katılmak isteyip de kondisyon ve zaman kısıtlarından katılamayan benim gibi insanlar çoğunluktadır diye düşünüyorum.

@lightningstrike
Kondisyon kazanmanın formülleri belli de, zaman bulamamak en büyük problem maalesef.

@lightningstrike antrenmanların sana asla ihanet etmez 8 ay çok uzun zamandır antrenman için bu süreye çok özel antrenmanlar koyulup vücudu iyice eğitebilirsin. Bu yarışa gelirsek ayakları değil kafayı kullanmak esastır.

Bir ara ofisten çıktım kadıköye geçtim. Baktım firma Dudulluya taşınmış. İşim bitince Burdan eve dönülmez birez süreyim dedim. İzmite geldiğimde Ahmet Ek beni gördü abi nereye diye sordu bende Ankaraya dedim. Sakarya Düzce Bolu derken hooooop Ankaradayım.

Bu mesafeleri gözünüzde bütmeyin göz açıp kapayana kadar geçiyor. Mesele bisiklet üzerindekyen eğlenip eğlenmemenizde. Şayet orada keyif alıyorsanız kondisyonunuzda olmaza her gün en az 200 km gidersiniz. Emin olun.

Nereden mi biliyorum. Kırılma noktaları var kişiden kişiye değişen. Bu noktanızı öncelikle test edin sonra bu eşiği aşın. Gerisi kolay arkadaşlar. :mzkdnlmk:
Benim kırılma noktam 3 yıl önce 150 km idi Bu aralar 300 km ye çıktı.
Mesela 300 - 400 km aralarında eklem ağrıları çekebilirsiniz. Pes etmeyin geçicidir. Geçici olmayan tek ağrı yaşadım aşil tendom ağrısı. Gerçi bırakmam gereken bir durumda inat ettim. Az kalsın diğer tendomuda sakatlıyordum.

İsterseniz size tavsiyelerde bulunabilirim.:p
Yola çıkmadan ne yapacağınıza siz karar verin bu konuda bir şey söyleyemeyeceğim.
Kesinlikle ama kesinlikle bisikletinizde yaptığınız değişiklikten sonra 100 -200 km test edin. Ben bu konuya dikkat etmediğim için 400 km sonra aşil tendomum şisti ve 800 km sakat sürdüm.
Şimdi yolda neler yapabilirsiniz ;)
1. Mümkün olduğu kadar az eşya alın.
2. Kesinlikle ekmek yiyin yolda plavla makarnayla bile.
3. ışık şart bazen zifiri karanlıkta yol almanız gerekebilir. Ben bir ara böyle loş ışıkta giderken yumruk büyüklüğündeki taşın üzerinden geçmiştim. Sanırım kütahya taraflarındaydı. Ön laştık yılan ısırığı dediğimiz şekilde çift taraflı patlamıştı. Kazaya da sebep olabilirdi.
4. Çok sık semek yiyin 15 dakikadan fazla beklemeyin.
5. Gece uyuyacağınız yerleri benzin istasyonları yada 24 saat açık park alanlarında yapın.:uyku:
6. Hayvanlardan korkmayın onların bölgesinden usulca çıkın. Dertleri sizi yemek değil Bölgelerini korumak o_O:harika:
7. Kesinlikle sevdiğiniz müziklerden yanınıza alın olmazsa olmaz. Aç gidersiniz ama müziksiz asla :islik::islik::islik:
8. Paça çorbası, haşlama et ve tavuk gibi yiyecekleri gördüğünüz yerde gömün. :D Aç olmasanız bile...

Aklıma gelenler şimdilik bunlar. :);)

9. Kendinizi iyi hissediyorsanız ve başka bir yarışmacıyı görürseniz oyalanmayın. Basın gidin yoksa o dinlenir sen yorulursun. :koptum::komik:

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri