Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@salih67
Yoksa bir watsapp grubu mu kursak?

@Süper Dede bir de rota üzerinde istanbul var, bir başından girip diğer başından çıkılacak.
İstanbulu ya transit geçmeli, ya da izin alınarak grupça geçmeli.
Yol tehlikeli zira.
Fikir sadece..

Scudo
@Kuzey Ege benim için de en sıkıntılı etap İstanbul.
İzmit'ten başlayıp İstanbul'u çıkıncaya kadar, yaklaşık 200 km. yol var. Hangi saatlerde, hangi köprüden geçilecek, hangi rota daha sakin olur, ...gibi konularda, İstanbul trafiğine alışık arkadaşlar bilgi verirse çok faydalı olur. Benim gibi İstanbul trafiğinde ilk defa bisiklet sürecek arkadaşların bu bilgilere ihtiyacı var.
Bu ihtiyaçlar İzmir için de geçerli. Herkese iyi sürüşler.

E-5 üzerinden İstanbul-Kocaeli-İstanbul yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim bazı yerlerde emniyet şeridi yok ve yol gerçekten dar. Büyük araçlar (tır,kamyon) silme geçti yanımda defalarca ama süre ve km de düşünüldüğünde çok da alternatif bilmiyorum.
Boğaz geçişi için köprü kullanımı zaten kapalı. En mantıklı ve güzel seçenek Harem-Sirkeci arabalı vapuru veya Kadıköy-Eminönü şehir hatları vapuru olacaktır.

Aslında face üzerinden yapsak daha iyi olur gibi. Hem burayı da meşgul etmemiş oluruz.:)

@Kuzey Ege
Bu tür yarışlarda ilk 100km den sonra yarışmacılar arasındaki farklar 30-40 km lere çıkıyor. Bu farklar İstanbul'a kadar 300-400 km leri bulur. Bu sebepten grup geçişi mümkün olmaz. Zaten köprü geçişini tavsiye etmem. En iyisi Üsküdar dan Eminönü ye vapurla geçip sahilden Avcılara kadar sürmek.:)

Konuyu takip ediyorum da kimse konaklama ve istirahat konularına değinmemiş. Malum bikepacking tarzı bir mücadele olacağından standart çadır konaklaması pek uygun değil gerek ağırlık gerek pratiklik açısından. Her gün otel vb. konaklaması yapılması da pek olası değil maliyeti çok fazlasıyla arttıracaktır. Takip ettiğim kadarıyla Transcontinental yarışlarında genellikle bivak tarzı dinlenme tercih ediliyor. Katılımcı arkadaşların bu konuyu da dikkatlice planlaması gerektiğini düşünüyorum. Saygılarımla

@Kuzey Ege
Evet olabilir, trafiğin keşmekeşinden kurtulmuş olunur...:harika:

Kocaeli den İstanbul çıkışına kadar trafik korkunç. Bu sebeple yalova dan feribotla yenikapı olur..

Evet pek konuşulmayan konaklama bir yeme içme iki :) hadi yaz dedik uygun bir kenara kıvrıldık ne yiyip ne içeceğiz? Mevsim olarak en ekonomik karpuz peynir ekmek :D

@Süper Dede

Kıta geçişi olmayınca konsepte uygun olacak mı? Ama şahsen Edirne çıkarsa güvenlik için daha uygun diye düşünüyorum.

@Abdülkadir Ergin
aynen haklısın, vaz geçip mesajı da değiştirdim zaten...:)
Yeme içme konusu serbest...:D

Kıta geçmek için istanbuldan geçmeye gerek yok. İlla geçilecekse de bandırmadan feribotla tekirdağa geçilir, oradan gelibolu ve çanakkaleye gidilir.
Katılımcılar arasındaki farklar artacak, mesafeler artacak, yalnız kalan katılımcılar için risk faktörü artacak, belirli noktalarda toplanma oeganizasyonları düzenlenmeli

@Abdülkadir Ergin karpuz peynir ekmekle 2 gidersin, üçüncü gün yamulursun. Akşam kuvvetli protein şart.

@Kudret Kurtcebe abi benim için rota önemli. mesafe değil..:) daha önce gittiğim rotaları tercih etmiyorum . hiç gitmediğim yerler olmalı.
bu motivasyonum için önemli;)

@Kuzey Ege
Kontrol noktaları bu tip riskleri ortadan kaldırmak için var zaten...:)
Karpuz ve peynir ekmek yetersiz kalabilir...:)

@Kuzey Ege

Aynen öyle, ben laf olsun diye yazdım karpuzu. Örnek ekonomik beslenme nasıl olacak? Min.10 gün dışarıda yiyeceğiz haliyle ekonomi önemli. Arada bir kuş mu avlasak ki :D sizin planlarınızı merak ediyorum açıkçası.

@Abdülkadir Ergin
Kuş avlama fikri güzelmiş, beğendim. :D:D

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@Abdülkadir Ergin
Ben bol miktarda paça ve mercimek çorbasına abandım geçen yarış. Çok faydasını da gördüm...:)
Bu sefer dağcı ocağımı alıp makarna haşlamayı düşünüyorum...:D

@Abdülkadir Ergin
makarna üstü dardanel ton + tahin helvası = nos...:)

Vegan arkadaşlar şuanda sizleri şiddetle kınıyorlar.

Makarna üstü ton balığı ve tahin helvası ile dağları aşmam, deler geçerim :koptum:

Konuyu nerede tartışmaya devam edelim hususunda naçizane fikrim buradan devam etmesi, nedense facebook ortamı pek karışık geliyor bana buradaki gibi takip edemeyebiliriz diye düşünüyorum.

Rotayla ilgili trafik sıkıntısını hep çekeceğiz gibime geliyor, yaz dönemi İstanbul-Edirne, Çanakkale-İzmir ve aşağısı her araç yoğunluğu olacak yerler, bu sebeple o bölgeleri iyi bilen arkadaşların tavsiyelerine ihtiyaç olacak. Yalova - Yenikapı arası mantıklı geldi bana.

Konaklama ve yeme içme konusunda ben de şahsen light bir çadır taşımayı, 80 ya da 230 gr'lık kartuşlara takılan mini ocakla avuç içi kadar ufak tek kişilik bir tava-tencere misali bir şey yanımda taşımayı düşünüyorum, makarna, ton balığı, kahve, yumurta gibi seçenekleri kendimiz halledebiliriz.
Tabi son aşamada taşınacak bütün eşyayı ortaya döküp, hem ağırlık hem de çanta kapasitesi ölçümünü yapınca bazı şeyler çıkabilir.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri