Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@hamlet2006
Sevgili kardeşim, garip kaçmaz diye düşünüyorum. Çünkü belli yerler hasarlanınca esas gariplik o zaman başlıyor.:) ufacık selenin üzerinde kıçını gezdirmediğin yer kalmıyor...:koptum:bırak sele garip dursun:):):)

Ön kayıt yaptıranlara yarış kurallarıyla ilgili mesaj atılacak. Diğer tüm detaylar da mesajda bulunacak..yakında.:)

Scudo
@Theo3232
Merida speeder canavardır. Değil bu turu, dünyayı gezersin. Üzerine bir de bonus olarak ay'ı gezersin.

@hamlet2006
Hocam brooks gayet güzel olur. Ancak Brooks B17 Narrow almalısınız. Bu ürün yol bisikleti açılarına uygun üretilmiştir.
Tur bisikleti için üretilenler ise, yol geometrisine uygun olmadığı için rahatsız edecektir. Hem de gramaj olarak narrow'dan daha ağır.
Ayrıca bu Brooks denen illeti, size rahat bir sürüş sağlaması için (vücut şeklinize göre şekil alacak) en az 1000 km kadar kullanmak gerekiyor.

@hamlet2006 Yaklaşık 5 yıldır Brooks B17 Champion Narrow kullanıyorum. Çok memnunum. Kesinlikle tavsiye ederim. Mtbde kullandım ama bundan sonra yeni aldığım yol bisikletine takacağım. Nasıl göründüğünün hiç önemi yok. Yeterki paşa bahçe zarar görmesin :)

@JusTiMe

Çok teşekkür ederim. Deniz kenarından gitmeyen rotada Osmancık Tosya Ilgaz istikametinden geçtim. Dümdüz yol sayılır.
Sahil yolunda kısa in çık çok olduğu için yükseklik farkı da çok çıkıyor. Sakın aldanmayın. Sahilden gidersem fazla tırmanmam mantığı doğru değil. Ege yolları da sahilden giderseniz aynı.

@Süper Dede
İzmir-Fethiye arasını 15 tatilde fixie ile yapacağım. Rotanın o kısmına kadar olan bölümündeki tüm tırmanış ve inişleri inceledim. Sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Ondan sonrasını da deneyimleyip göreceğim. Fixed Gear ile gran fondolar yaptıkça Strava kayıtlarını buradan paylaşırım. Durumlara bir bakarsınız. Fixie ile yapabilir miyim yapamaz mıyım, o verilere göre bir değerlendirme yaparsınız. Sizin fikriniz benim açımdan çok önemli tabiî ki. Şimdilik fixie ile katılacak gibi hazırlıklara devam. Durumlar değişirse doğal olarak kararlar da değişebilir. Temmuz'da bu rotayı fixie ile tamamlayamayacak bir formda olursam kararımı değiştirebilirim.

@Ali Kılıç 35.5
Tüm sürüşlerinde başarılar kardeşim. Kendine dikkat et...:)

Bu yaz yaptığım turun strava kayıtlarıdır. 53 yaşındayım, sırt çantasıyla, cyclocross bisikletimle 6 günde 700 km yol ve toplamda 9600 metre tırmanış gerçekleştirdim. Söylemek istediğim şey tırmanışlar kesinlikle sorun olmaz bu tür turlarda, çünkü kendinizi tanır ve ona göre yola devam edersiniz, nerede ne kadar tırmanış var diye de hiç düşünmezsiniz, bedeninizi dinler ve ona uyarsınız. Tüm katılımcıların yolu şimdiden açık olsun...

180909 dosyayı görüntüle IMG_6218.JPG

1. gün:
(link)
2. gün:
(link)
3. gün:
(link)
4. gün:
(link)
5. gün:
(link)
6. gün:
(link)

@Süper Dede şu an itibarıyla pek düşünemiyorum, zaman bana uymuyor gibi, fakat ilgiyle sizleri takip ediyor ve çok şey öğreniyorum. Teşekkürler, yolunuz açık olsun hocam.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Süper Dede

İşe gidiş geliş için şu çantayı almıştım. Kullaniyorum. Bilgisayar bile taşıdım içinde.

(link)

@Bisikletli Öğretmen
Tüm malzemenizi alır mı...? bilemiyorum. Öne bir çanta daha düşünebilirsiniz..

@hamlet2006
Endurance geometrili bir yol bisikletim var. Bisikletin kendi selesi dar geldiği için çok rahatsız etmişti. Biraz daha geniş bir sele taktım ama o da droplarda iken baskı yapıyordu ve çok konforlu da değildi. Yaklaşık 6-7 aydır B17 (standart) kullanıyorum. Sele yüksekliğim gidondan 4-5 cm daha yüksek bu durumda hoodlarda çok konforlu, droplarda çok uzun sürmediğim sürece hoodlarda olduğum kadar olmasa da konforlu. Aslında gidonu spacer eksilterek biraz daha aşağı almak istiyorum ama bu kez droplarda kısa sürüş bile rahatsız eder oluyor veya seleyi öne eğmem gerekiyor ki bu kez de seleden kayma oluyor.
Prolar gibi selenin gidondan çok yüksek olduğu durumlar için bu selenin kullanılması çok yerinde olmayacaktır ama şu haliyle ben oldukça memnunum.

Bu turda en önemli parçalar sele ve gidon sargısı olacakmış gibi bir izlenim oluştu bende. :) :) :) Kaide-i Ahir'i sağlama almak lâzım. Yoksa durumlar kötü.

Yeni bir pedli tayt projem var. Başarılı olursa buradan paylaşırım.

Pedli tayttan ziyade Brooks Narrow sele daha çok aklıma yatıyor. Temmuz'a kadar popişin şeklini hayli hayli alır. O sıcaklarda saatlerce pedle sürmek yerine dana derisi sele daha konforlu olacak gibi. Sanırım paraya kıyacağım :kötü:

Hopa'ya istanbul'dan gitmek en rahat nasıl olur acaba?
Aklıma şu geldi, istanbul'dan batum'a (gürcistan) uçakla gidip, türkiye sınırından girip hopa'ya ulaşmak çok mantıklı gibi..
Nasılsa vize falan yok, kimlik ile girip çıkabiliyorsun.

37 km sahilden :) Screenshot_20181124-100113.jpg

@Kuzey Ege Bizim buraya hopa 180km öyle 1 şansımız olmayacak

Merhaba değerli pedaldaşlar. Sizlerden de aldığım tavsiyeler ışığında 2017 Scott CR1 10 yol bisikletini aldım. Zaman ayırıp tavsiyelerde bulunduğunuz için hepinize öncelikle çok teşekkür ederim. Yine sizlerin değerlendirmelerinizden anladığım kadarıyla hem bu yarış için hemde ilk kullanımda rahat edilmesi bakımından Mtb pedal ve ayakkabısı daha uygun. Bu bilgiler ışığında birbirine uyumlu diye yorumlar yapılmasından dolayı da şunları almaya karar verdim. (link) (link) Görüş ve önerileriniz çok değerli benim için. Hem sizlerin görüşünü almak bakımından hemde sizlere fikir vermesi düşüncesiyle paylaşmak istedim. İyi günler dilerim hepinize.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri