Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@Mr. Bağlama Merhaba,
Karasal iklimin hüküm sürdüğü,Özbekistan'ın uçsuz bucaksız bozkırlarında en büyük düşmanın galiba kuvvetli rüzgarlardır.:krktm: Bugünde bir bisikletçinin en büyük yareni kafa rüzgarları ile turunu gerçekleştirmişsin.

Bu turunuzu paylaşmanız çok iyi oldu.Yeni aldığınız yol bisikleti ile yapacağınız antrenmanlar ile dağ bisikletinizle yaptığınız bu antrenmanları karşılaştırabileceğiz.Bence siz dağ bisikleti ile de rahat bitirebilirsiniz.:harika:
Bu arada yeni yol canavarınız hayırlı uğurlu olsun.
Özbekistan'a selamlar

@hamlet2006
Çok çok teşekkür ederim ???‍♂️Evet bol rüzgar yedim üstat bildiğin gibi değil ?İyi ki baflarım, maskem, uzun eldivenlerim yanımdaydı. İçlik dahil dört kat giyinmiştim. İnanılmaz zorlu ve soğuk oluyor karlı dağlara doğru pedallamak. Evet kıyaslama bakımından çok iyi olacak. Çok yakında canavarı getireceğim. Aynı yolları yapacağım yeni makineylede. Çok net görebileceğim aradaki farkı. Eminim çok iyi olacak. Kilitli pedal da girecek işin içine. Hafiflik, ince lastik derken epey farkedeceğini umuyorum. Çok teşekkür ederim ??‍♂️??‍♂️Sizler de antrenmanlarınızı paylaşın ?Merak ediyorum dostlar ne yapıyor diye ?Selamlar, sevgiler ?

Benim dünkü antrenmanım

Mesafe:82,7 km
Pedallama Süresi:3 sa 59 da
Ortalama hız:20,76 km/sa
Dinlenme süresi:30 da
Yorgunluk: Yok sayılır
Bisiklet:Yol
Kilitli pedal:Yok
Yol durumu:Yolun önemli kısmı içinde yayaların cirit attığı bisiklet yolu:acpsnr:

@hamlet2006
Harika. Ortalamamız 20nin altına düşmediği sürece rahat rahat tamamlarız gibime geliyor.

@Mr. Bağlama

Benim planım,tabiki evde hesap çarşıya pek uymaz ama
Sabahtan;
4 sa 15 da pedallama 45 dakika dinlenme ile 5saatte 100 km gitmek

Öğleden sonra;
4 sa 30 da pedallama 1 sa dinlenme ile 5,5 saatte 100 km gitmek.

Bunu benim gibi ortalama performansa sahip herkes yerine getirebilir.Şu an için sadece bisiklet üzerinde kalma süremi artırmaya çalışıyorum.

@hamlet2006
Güzel fikir. Benim de planım ilk uzun günün haricinde sabah 7de yola düşmek akşam 8e kadar 200 +- ne yapabilirsem yapıp gecelemek. Otel, öğretmen evi vs çünkü ciddi kilometreler var ve hava çok sıcak olacak bu bakımdan iyi dinlenmek gerek ki ertesi günlerde minimum yine 200 km görebilelim diye düşünüyorum ben. Tabi dediğin gibi evdeki hesap çarşıya ne kadar uyar ben de hiç bilmiyorum ?

dükkanı bırakıpta gitsem 4-6saatlik turlara diyeceğim ama dükkanı içerisine kattığımda antrenman yapabileceğim 2bucuk saatim oluyor başka yok. Tabi bu süreyide hava güzelse yapmaya çalışıyorum 40km olarak :D hafta sonu yardıracağım :D 118i neredeyse 5saat rekorum duruyor o kadar :D bu pazara kadar vücudu düşük turlarla ısındırayım tabi pazar hava iyi olursa 160km deneyeceğim :D Tamda gitmek istediğim yer hmm

Dünkü antrenmanım:

112 km mesafe
5:02:44 toplam geçen zaman
4:46:33 pedal çevirme zamanı
1,458m toplam tırmanış
23.6km/h ortalama hız
82 ortalama kadans
156 bpm ortalama nabız

Aliağa'ya kadar kafa rüzgarı vardı sonrası laylaylom: (link)

@Çağdaş78

Karnım açtı,üşenip duruyordum.Sen de diyince canım kumru çekti.Gece gece kumru yemeye gidiyorum?
Daha ben, tatlı su bisikletçisi modundayım.Monument klasikler gelsin, vites yükselteceğim.
İlk monumentimiz 23 mart Milan San Remo; millet klasik spesiyalisti görsün.:harika:

@Çağdaş78
Değerli dostum ve hemşehrim,
Demiyorsin ki Süleyman kardeşim gel birilikte pedallayalım Çeşme'ye.Ben de böylelikle bisiklet özelinde kabuğumu kırmış olurdum.:krsn:

Sanırım start akşam 21' de.Akşam sürüşü, bilmediğimiz yollar,muhtemelen yoğun bir trafik ;sanki bana biraz riskli gibi geliyor..Gelmeyi çok istediğim bu yarışa karşı biraz soğuyorum. Merak ettiğim nokta ; neden akşam start alınacak? Sabah erken saatlerde çıkılsa hem güvenliğimiz hem kat edeceğimiz yol açısından daha elverişli olmaz mı? Gün boyunca yolda olup vücudun dinlenmesi gereken zaman gece olsa bir sonraki güne zinde uyansak çok daha elverişli kondüsyonda yol kat etsek...
Affınıza sığınarak soruyorum bilmediğim , göremediğim yerleri sizlerden öğrenmek gayem.Lütfen söylediklerim yanlış anlaşılmasın. Katılmak çok çok istiyorum, katılabilirim; katılamasam da emekleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum. Umarım kazasız belasız güzel bir etkinlik olur ve her yıl devam eder.

@Çağdaş78

Tam benim gibisin.
Benim şuandaki sorunum da dizel yol alamamak.Benim motorlar 100 km de 4 snickers yakıyor.?

@Çağdaş78

Kumrular benden.
191737

@hamlet2006
vallahi çok ayıp ediyorsunuz. efes otelinin önündeki büfeden yerdik kokusu hala burnumda tütüyor :( hala duruyor mu acaba o büfe?

@air28-3
Resmi yarış olmadığı gece trafiğin daha düşük olması gibi nedenlerden dolayı ultramaraton yarışlar hep gece başlatılır. Şu yurtdışındaki tcrde aynı şekilde, bunların haricinde gündüz güneşin etkisi ve güneşli zamanın çok olması gibi dezavantajlar bulunuyor. Bunların hepsini hesaba kattığımızda saat 9da başlamamız söz konusu oluyor. Gecenin geç saatlerine girdikçe trafiğin azalacağını da düşünürsek yapacak 1 şey kalmıyor :) yarış başladıktan sonra gecikmeli olarak başlayacağız. Tehlikeli yerleri geçerek rahat rahat gideceğiz.

@ippon

Ağabeyimiz İzmir'e gelecek ben de bir kumru ile mi ağırlayacağım?İşte o zaman ayıp bana.Lagoslar,dil balıkları,levrekler vb dururken.?

@air28-3

Zaten real start alıncaya kadar yarış pelotonu ile birlikte giderek trafiğin önemli bir kısmından kurtulmuş olacağız.

@air28-3
Karadeniz yolları bölünmüş yoldur ve asla o saatlerde trafik diye bir derdiniz yoktur. Hopa dan Samsun'a kadar dümdüz ve geniş emniyet şeridi olan tertemiz asfalttır. Hiç bir araç emniyet şeridine girmez ve gerek duymaz. Gece start alınması sizi korkutmasın her yer ışıl ışıl aydınlık. Tüneller bile gündüz gibidir. Benim on sekiz yıldır antrenman yaptığım güzergah. Yolun her iki tarafı bariyerle kapatılmış olup köpek neslinden bir saldırı görme olasılığınız neredeyse sıfır. Zaten karadenizde tüm belediyeler başıboş köpekleri topladı ve barınaklara yerleştirdi. Sahil yolu boyunca ve deniz kokusuyla hayatımızın en güzel pedallarını basıcaz... :):harika:

@hamlet2006
Kardeşim siz gırtlaktan başka bir şey düşünmez misiniz...:Dzannediyorum bu yarış size çok pahalıya patlayacak...?

@hamlet2006
Sen motora bir baktır, çok yakıyor... :koptum:

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri