Scudo Sports

Trans Troy Race

Tepki
223
İsim
Ataberk
Bisiklet
Diğer
Dünya genelinde benzerlerini gördüğünüz uzun mesafeli bisiklet mücadelelerine bir yenisi ülkemizde ekleniyor! Trans Troy Race ismindeki organizasyonda katılımcılar 28 Nisan - 6 Mayıs tarihleri arasında Çanakkale / İzmir / Muğla / Kemer rotalarında dışarıdan hiçbir yardım almadan 1200 kilometre yol yapacak. En azından yapmaya çalışacaklar! Siz de uzun süreli dayanıklılığınıza ve bisiklet yeteneklerinize güveniyor ve organizasyonda yer almak istiyorsanız detaylar için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

(link)

slider_1TR.jpg

TROYA SÜRÜŞÜ

DEĞERLİ BİSİKLETLİLER
Öncelikle başladığımız bu macerada bize katıldığınız için teşekür ederiz. Dünyanın farklı yerlerinde yapılan ve Trans Troy ile türkiyede ilk defa yapılacak "bike packing" organizasyonu sporcuların kendi malzemelerini taşıdıkları sadece kendi performanslarıyla dışardan hiçbir yardım almadan icra ettikleri bir sürüştür. Trans Troy tamamen trafiğe açık icra edilir bu yüzdende bir YARIŞMA DEGİLDİR. Katılımcının kendi limitleriyle mücadele ettiği uzun mesafeli bir sürüştür. Katılımcılar organizasyon tarafından kendilerine verilen gps sistemleri ve strava / garmin gibi uygulamalarla takip ve kontrol edilecektir. Formatı geregi yarışma olmamasından dolayı bir ödülümüz yok fakat organizasyon destekçileri ve kendi vasıtasıyla bu sürüşte fark yaratan sporculara organizasyondan sonra destek sağlamayı planlamaktayız. Kişinin kendi dürüstlüğü ve kendiyle mücadelesi olan bu sürüşte hepimize başarılar.

TARİHİ TRUVA ATININ SEMBOLİ OLAN TRUVA SAVAŞLARINI TEMSİLEN 28 NİSAN AKŞAMI SPORCULAR ŞEHİR MERKEZİNDE BULUNAN TRUVA ATINDAN BAŞLAYARAK CANAKKALENİN 30 KM DIŞINDA BULUNAN GERCEK TRUVA ATINA TOPLU SÜRÜŞ İCRA EDECEKTİR. TRUVA ÖREN YERİNDE BULUNAN GERCEK TRUVA ATININ OLDUĞU BÖLGEDE NETRALİZE START VERİLECEKTİR.

KURALLAR

• 18 yaşından küçük sporcular çift yada tek yarışmaya katılamazlar katılımcılar 28 nisan günü 18 yaşına girmiş olmalıdır
  • Sporcuların herhangi bir sebepten dolayı diğer bir sporcudan yada dışardan destek ya da yardım almaları yasaktır ve diskalifiye sebebidir
  • Her sporu yarış parkurunda belirtilen Check pointlere gelip yarış kartlarını damgalatmak zorundadır. Eksik yada geçersiz damga diskalifiye sebebidir
  • Her sporcu Belirtilen zaman aralıklarında belirtilen check pointlerden ve belirtilen güzergahtan gecmek zorundadır. Farklı güzergah kullanmak ve cplere uğramamak diskalifiye sebebidir
  • Organizasyon Trafiğe acık olarak icra edilecektir. Her sporcu Türkiye Cumhuriyeti trafik kurallarına uymak zorundadır. Kurallara uymamak Diskalifiye sebebidir.
  • Her sporcu istenildiği taktirde kendisi sürüşünü kanıtlamak zorundadır aksi durumlar diskalifiye sebebidir
  • Draft yapmak yasaktır. İlk tespitte zaman cezası ikincisinde diskalifiye kuralı uygulanacaktır
  • Kask, ışık ve reflektör yelek zorunludur.
  • Organizasyon kayıttan sonraki süreçte emniyetsiz gördüğü durumlarda kuralları revize etme yeni kurallar ekleme ve parkurla ilgili değişiklik yapma hakkına sahiptir.
  • Kayıttan sonra sporcuya gönderilen formun tam ve düzgün doldurulmaması durumunda yada doldurulan formdaki bilgilerin yanlış, gercek dışı ve sporcunun organizasyonu ya da kendini tehlikeye sokacağı degerlendirilmesi durumunda kaydı iptal edilip ücreti iade edilecektir

PARKURLAR
cp1t_1580-7.jpg

cp2t_5006-6.jpg

ttr_6426-2.jpg

Scudo
O0o süpermiş. Transcontinental gibi uzun mesafe dayanıklılık yarışı:harika:
Yarışlar çoğalmaya başladı. Zaman denk düşerse katılırım.

şöyle bir inceleyim dedim
edit: tek katılım 400 tl, hmmm, çok
edit: ''sprint finish'' nedir, her yarışmacı madem başkalarından destek almayacak, bu adlandırma nedendir
edit: katılımcıya gönderilecek sağlık raporunu organizasyona verme zorunluluğu varmış, lisans yetmiyor mu arkadaş
edit: böylesi yarışları çok önceden duyurmak lazım, katılacak olan önceden hazırlığını tam yapabilmeli değil mi
edit: acemice hazırlanmışa benziyor, hadi hayırlısı

@MehmetAliB.

Mutlaka katılmalı bu yarışa. Ben katılıyorum. Elimizden geldiğince bu tür yarışlara destek vermeliyiz. Bence bisiklet kültürünün artması ve ülke tanıtımı için oldukça önemli.

350TL bence çok değil çünkü her yarışmacıya tracker cihazları verilecek. Şapka,t shirt vb hazırlanacak aynı zamanda yarışmacıları takip eden araçların yakıt ihtiyaçları vb karşılanacaktır. CP noktalarında bekleyen gönüllülerinde ihtiyaçları buradan karşılanır sanırım. Sprint finish sadece 363KM. Çanakkale'den başlayıp Foça'da bitiyor. Tam Parkur ise 1200KM Kemer'de sonlanıyor.

Her yarışmacı tek başına, zaman hiç durmuyor. Dışarıdan destek almak yasak. Örnek olarak bir arkadaşından malzeme desteği alman yasak, sadece herkesin ulaşabileceğini yerlerden satın alabilirsin. Arkadaşının evinde konaklaman yasak vb.

Organizatörlerden biride Berk Okyay. 2 kere transcontinental bitirmiş bir isim ve Eventhlon ekibi var.

@ataberkdönmez Maksadım üzüm yemek bağcıyla bir sorun yok sevgili kardeşim. Kendi adıma ücret konusunda bir sıkıntım yok. Fakat katılmak isteyip de imkanı olmayan öğrenci gibi kimseler adına ücreti yüksek buldum. Ki böyle bir tanıdığım var. Onun dışında söylediklerine harfiyen katılıyorum.

Yarış hakikaten acemice hazırlanmışa benziyor. Nerelerden geçiyormuş, yükseltilere falan bir bakayım desen yukarıdaki haritalardan anlamak pek zor. Başka şeyler de var ama neyse, olur o kadar. İlk defa hazırlanmış bir yarış olduğu için böylesi acemilikler olacaktır. Zamanla uzmanlaşırlar.

Başarılar dilerim, yolun açık olsun

Çok sevindim ülkemizde de dayanıklılık yarışı yapılmasına. Bu sene katılmam mümkün değil ama seneye tekrar olursa katılmayı çok isterim.

Güzel bir organizasyon gibi gözüküyor, ama katılım ücreti fazla olmuş. Uygun bir rakamla mutlaka katılırım.

Çok eğlenceli, keşke katılabilseydim :islik:

Valla ben özelden sorular sordum arkadaşta öyle daha eksik bilgiler var detaylı bilgilendirme yapılacak denildi ama hala bekliyoruz bakalım

Katilim ucreti oldugunu zannetmiyorum. Ulkemiz bisikletle ilgili her konuda oldugu gibi bu Konuya da yabanci.

@yusufgs36 Başlı başına etkilemeyebilir ama tüm giderleri bir araya koyduğunuzda biraz sıkıcı olabilir. Yol + yemek + konaklama ( finiş noktasında ) bunlar bir araya gelince benim rakam 1500 rakımlara çıkıyor. Sonuç olarak "sen de katılma o zaman " denebilir. Ancak bu tür organizasyonların ülkemizde yayılması için biraz daha uygun rakamlara çekilmesi mümkün olabilir mi...? Neyse bekleyip görelim diycem ama katılım ücreti organizasyon yaklaşınca daha da çoğalacak...:)

Bu yarışa yurtdışından katılım oranı ne kadar olacak merak ediyorum. Umarım yabancı sporculardan da ilgi görür de ilerki yıllarda da yapılmaya devam eder.

@Ilter Elmas şu ana kadar başvuru yapan 5 kişi içerisinde yabancı yok. yurt dışına yarışın duyurulması ayrı bir organizasyon işi sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
hem yarış hem para ver oh ne güzel hemde güzel rakamlar,kaz tüyü sıcak tutar tüylerinizi uzatın yoldura yoldura katılın bu gibi yarışlara,nede olsa avrupadada para alınıyor....

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
@MehmetAliB.
şu kısma katılıyorum

Toplamda 7 kişi kayıt olmuş. Organizasyon ücretlerinin nereye gideceği az çok belli oldu 4 araç yarışmacılara acil durumlar için destek sağlayacakmış bu durumda 350TL oldukça tutarlı duruyor.

ÖNEMLİ MADDELER

1. Sporcu, Çadır / Otel ve benzeri yerlerde kendi konaklamasını sağlayacaktır ve konaklama tercihinde bir kısıtlama yoktur.
  2. Organizasyon yol trafiğine açıktır. Organizasyon süresince gönüllüler ve parkurda sporcu gruplarıyla ilerleyen 4(dört) adet araçlı ekiple katılımcılara acil durumlarda destek sağlanacaktır.
  3. Katılımcı bisikletinin bakım ve onarımından kendisi sorumludur. Organizasyon kontrol noktalarında, bu konuda kısmen teknik destek sağlayacaktır.
  4. Katılımcı beslenme ve sıvı tüketiminden kendisi sorumludur. Organizasyon kontrol noktalarında sporculara su / meyve / sıcak içeçek ikramı yapacaktır.
  5. Organizasyon, katılımcıların yarış sonunda kullanacakları; bisiklet çantası / günlük giyecekleri vb. eşyaları sürüş başlangıcında teslim alıp, bitiş noktasında kendilerine teslim edilmesi hizmetini sağlanacaktır. Elektronik eşyalar bu kapsama dahil değildir. Eğer katılımcı verdiği malzemeleri daha önceki bir noktaya isterse organizasyon karşı ödemeli olarak tarafına gönderir.
  6. Parkurda sürüş süresince ambulans bulunmamaktadır. Katılımcı kendi sağlık durumundan kendisi sorumludur.
  7. Bu cihazlar kayıt esnasında organizasyon tarafından edilip sürüş bitiminde organizasyona geri teslim edilecektir. Katılımcı kendine verilen takip cihazı ile sürüş süresince takip edilecektir. Cihazın kayıt esnasında tesliminden itibaren, sürüş bitiminde organizasyona geri teslim edilene kadar teknik arıza dışındaki hasarlardan sorumludur.

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
Trans Troy Race de son durum nedir...? kaç başvuru yapıldı. Bizler için TCR6 nın bir provası olacak nitelikte bir katılım olabilir Fiyatlar hala aynı durumda mı kalacak...

Bu sene kaçırdım, geç haberdar oldum ki çalışan olunca yıllık izin ayarlamak gerek. Üstelik böyle bir yarış içinde dayanıklılık antrenmanı yapmak şart. Umarım seneye olur ve katılabilir tam benlik bir etkinlik.

Geri