evet christoph yarışı kazandı.
TCR şöyle paylşamış.
Christoph Strasser (001), Geraardsbergen'den Selanik'e yıldırım hızında 8 gün, 16 saat ve 30 dakikada dokuzuncu Kıtalararası Yarışı kazandı. Kendine güvenme ve fırsat eşitliği ruhuyla yarışan Transcontinental'i iki kez kazanan sürücü, baştan sona baskın bir performans sergiledi.
Saat 14.30'da Selanik antik kentindeki Ege kıyısı boyunca uzanan son Kontrol Noktasına yuvarlanan Christoph, günde ortalama 450 km'nin üzerinde yaklaşık 4000 km yol kat ettikten sonra son brevet kartı damgasını aldı. Denizden elmasların parıldadığı muhteşem Yunan güneşi altında konuşan Christoph, bitkin de olsa galibiyetinden dolayı çok mutluydu:
“Çok gururluyum, çok boş. Yolda neyim varsa verdim. Sonunda gerçekten çok zordu… Her şeyi sindirmem gerekiyor ama hiçbir şey olmadığı ve kötü şansım olmadığı için çok müteşekkirim. Geçen yılki gibi hata yapmadım, formdaydım ve hazırlıkta yapabileceğim tek şey bu… Geçen yıl, bu yıl için bir ısınma turu gibi görünüyor!
Ancak, yarışın son saatleri dramasız değildi. 147 km uzunluğundaki son Parcours'ta kaza yapan Christoph, takipçisini saat 03.00 CEST civarında kaybederek Robin Gemperle'nin (003) avantajını kullanmasına izin verdi. Karanlıkta onu alırken, belli ki stresin, yorgunluğun ve eyer yaralarının gerginliğini hissederek dinlenmeye zorlandı. Yine de teslim olmadı, tozlu Yunan çakıllarını ve Orta Makedonya'nın tepelerini zafere taşımak için kullandı.
Finish'te elidne karpuzla Robin'le yaptığı düelloyu şöyle anlattı: “Yarışta, sınırlarımı zorlamak heyecan vericiydi; savaşın heyecanı ve Robin ile meydan okuma. Birbirimizi motive ettiğimizi düşünüyorum; diğerinin derine indiğini gördüğünde elinden gelenin en iyisini yapmak istersin ve tam tersi olur.”
Yarışın büyük bir bölümünde - 100km ile sadece 3km arasındaki yo-yoing farkı - onu kovalayan Robin, Transcontinental'i ikinci sırada bitiren biri için en mücadeleci performanslardan birini göstererek her gün heyecan ve beklenti yarattı. Ayrıca ultra mesafeli yarışlarda gelişmiş bir kavrayış sergiledi, taktiksel olarak ancak İsviçre'den gelen genç adamdan görmeyi sevdiğimiz aynı tutkuyla sürdü.