@mümtaz öztürk Üstadım merabalar. Çok değerli bilgiler paylaşmışsınız teşekkür ederiz. Konuyu anca okuyabildim maalesef. Eğer yormuyorsak ben de bişeyler sorabilir miyim
@mümtaz öztürk Hocam benim antrenmanlardan sonra çok uzun sürüyo toparlanmam. Uzun süre masaj gerdirme esnetme yapıyorum ama yeterli gelmiyo. Siz bacaklarda biriken yorgunluk için ne önerirsiniz?
@mümtaz öztürk Çok yoğun değil aslında. Haftada bir 70- 100 km bir gün dinlenme bir gün recovery sürüş kalan günler 30x5x5 intervallerle 40 50 km. Her hafta böyle olmuyor ama yorulduğum zamanlar dinlenme günleri 2ye çıkıyo.
@Cem cm
Kerem Erdoğan kardeşimin dediği doğru, ancak fazla interval kas yıkımına neden olur. Ayrıca iki interval arası en az üç gün olmalı DİNLENME çok önemli.
@mümtaz öztürk anladım hocam teşekkürler. Peki bu durum uzun yarışlarda nasıl tolere ediliyor? Bildiğim kadarıyla kıtalararası yarışta dinlenme günleri olmuyor?
@mümtaz öztürk Örneğin tırmanışlı parkurların ardından (trans cont içinde) ertesi gün mümkün mertebe yavaş sürüyoruz öyle mi? Ya da sürüş süresi kısaltılabilir mi veya beslenmede etki eden birşey var mıdır kolay toparlanmak için?
Mehmet Ali Bey size de başarılar dilerim .
Sanırım yeni çevre yolu bölgesinde antreman yapıyorsunuz, umarım bir gün denk gelir, sizinle yüz yüze de tanışma fırsatım olur.
Afyon-Antalya sürüşünüzü okuduktan sonra ; benim ve bir kaç arkadaşımın uzun yol idolü oldunuz
@Abdullah ozturk
Temizlik, zincir-dişli bakımını kendim yapıyorum. Zinciri yıkadıktan sonra zincir yağıyla ve ince beyaz gresle hafifçe yağlarım. Böylece hem çabuk kirlenmiyor hem de yıkamadan yıkamaya kadar yetiyor Tamir ve diğer bakımları çoğunlukla bisikletçide yaptırıyorum. Bike Hose Gökhan, SDS Fatih, Deltabisiklet Oğuzhan tavsiye edeceğim kişiler.
"Servis" kelimesini bilerek kullanmadım. Shimano'nun servisçisi Shimano göbeğin içini temizlemeden direk gresi basıp bakım yapmıştı...
TCR'de kontrol noktalarında tamir desteği var-mış. Onun dışında herkes kendi başına.