Scudo Sports

Trans Continental Tcr 6

Konuya oldukça bilimsel bir yaklaşım yapmışsın, ama tamamen doğru. Özellikle ben, fazla önemsemiyorum, nasılsa geçer mantığıyla üstüne gidiyorum, sonuç, hüsran...iyileştirici merhem sürüyorum ama söylediklerine de aşırı dikkat etmem gerekli. Uzun yıllar bisiklet sürerim ama bu son iki senedir sıkıntı yaşıyorum. Bakalım zaman ne gösterir. Tekrar teşekkür ederim paylaşımın için...:)

@srdrmrs
Öncelikle uzun zamandan beri yapılan bir yanlışı düzeltmek isterim. Laktat eşiği, kişinin dinlenik pozisyonda ürettiği laktatın egzersizle beraber artmaya başladığı noktadır. Çünkü her birey istirahat halinde bile laktat üretir, laktat bir çeşit enerji formudur. Kan testi yaptırdığınızda, alt tarafta dinlenik halde vücut tarafında üretilen laktat litre başına mmol olarak yazar. Bu yaklaşık 0,4 mmol dür. Şimdi gelelim bizi ilgilendiren eşik kısmına. Laktat egzersizin şiddetine bağlı olarak doğru orantılı bir şekilde artar. Vücut bunu bir yere kadar kandan uzaklaştırıp yeniden enerjiye çevirir. Bu tamamen kişinin kondisyonu ile ilgilidir. Yani iyi antrenmanlı birinin laktatı kullanma süresi antrenmansız birine göre daha uzundur. Ancak bu laktatın kullanılma süresi oksijen bulduğu sürece devam ederken, şiddeti artan bir egzersizde öyle bir noktaya gelinir ki, üretilen laktatla kandan uzaklaştırılabilen laktat arasında denge bozulur ve laktat, asidize olarak laktik aside dönüşür ve kanda göllenme başlar. İşte bu kırılma noktası laktik asit eşiği, bir başka deyişle anaerobik eşik olarak adlandırılır. Bu noktada, sporcu dozajı azaltıp bir süre oluşan laktik asidin yeniden kalp kası ve karaciğerde metabolize edilmesini sağlarsa egzersize devam edebilir. Yok eğer şiddeti düşürmeden devam etmeye kalkarsa bir iki dakika içinde kasları laktik asitten boğulur. Çünkü tıbben, laktik asit kanda oluşup kasta birikir...
Yarış performansını belirleyen Ltvo2 denilen laktatın kandan uzaklaştırılabilme kabiliyiyetidir.

Bu arada bu günkü antrenmanı 34. km de sele hasarı yüzünden bıraktım...:(:agla:

Scudo
@mümtaz öztürk öncelikle tcr 6 yarışında kazasız belasız sürüşler ve başarılar dilerim.pişiğin en büyük ilacı imkan varsa duş ve tahriş olan bölgeye bolca sızma zeytin yağı sürün duş alma imkanı olmazsa da olur ama etkisi az olur.yanınızda az miktarda sızma zeytinyağı bulundurmanızda fayda var.hocam birde affınıza sığınarak bir sorum olacak benim dinlenik nabzım 40-45 arası uzun sürüşler sırasında da sadece rampalarda ayağa kalkıp çok çok aşırı tempo yapmazsam fazla yükselmiyor arkadaşlarım kalbimin büyüdüğünü ve bunun iyi bir şey olmadığını söylüyor yaşım 45 kilo 115 düşüncenizi almak isterim

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
@dost acı söyler
Eğer antrenman geçmişiniz fazlaysa ve uzun süre kaliteli antrenmanlar yaptıysanız, durumunuz normal sayılabilir. Sporcularda kalp büyüklüğü de normaldir. Ancak 115 kilo için kalbin bu kadar düşük olması biraz enteresan. Bence bir kardiyolog desteği alsanız daha iyi olur. Sonuçta benim bilgim de bir yere kadar...:)
İyi dilekleriniz için ayrıca çok teşekkür ederim...

@Alptriatlon

ek; kılların çok kısa kesimemesi gerektiğini düşünüyorum, hem batma, sivilce vs, yapma tehlikesi var, hemde kıl uçları sürtünmeden cildi tahriş eder ve pişik tehlikesi oluşturur. "kişiye göre değişebilir"

Trans continentalci biraderlerim : Rota çalışmaları yaparken, birinci kontrol noktasına 15-20 km kaladan itibaren irtifanın önce 1133 metre daha sonra son 5-7 km de 2041 metreye ulaştığını görüyorum. Ayrıca 1. kontrol noktasından 2. kontrol noktasına gidiş sürekli inişler çıkışlar şeklinde...Yükseklik kazanımı sadece bu iki nokta için 15-20 bin düzeyinde...uyandırayım...:)..yani ayna kol çalışmalarına biraz zaman ayırın. Ya rublenizi büyütün ya da aynakol yapraklarınızı küçültün. Ben bir sır vereyim : Benim ruble 12-36 ayna kol 22-42 oldu, bu oranlarla aya giderim her halde. İhtiyarlık işte...:)

yine unuttum : bu gün mücbir sebepler yüzünden antrenmana çıkamadım. Önemli yerlerimi dinlendirdim, ilaçlar sürdüm...vb...:)

@mümtaz öztürk Şu an 52-36 aynakol 11-28 kaset kullanıyorum ben abi. Ama yarışta arka kaseti 11-30 veya 11-32 yapmayı düşünüyorum;)

11-32 için aynı zamanda uzun bacak arka aktarıcı değişimi gerekiyor. Yeni çıkan Ultegra 11-30 için gerekiyor mu bilmiyorum. Shimano teknikerine sormuştum, Ultegra6800 11-28 kaseti arka aktarıcıyı değiştirmeden yeni çıkan Ultegra8000 11-30 kasetle değiştirsem olur mu diye, tezgahtar cevabı verdi tabi, her ürünü kendi grubuyla kullanmak iyiy-miş.:)

@MehmetAliB. Ben alivio nun uzun bacak arka aktarıcısını taktım. Ayarlarını yaptım, işlem tamamdır. Sadece uzun soluklu veya çok dik yokuşlarda 22 dişliyi kullanıcam...:) 36 ruble de çok rahat, % 32 rampada denedim, düz yol gibi..

@mümtaz öztürk Güzergahtaki durumu iyi tespit etmişsin, şöyle kabaca bi baktım, 1. kontrol noktasını öyle bi yere koymuşlarki 2. kontrol noktasına gidebilmek resmen Alp'leri tırmanıp duracaksın. Çıktığın yerden geri dönüp 2. kontrol noktasına gitsen daha iyi olur sanki:)
Orayı iyi tahlil etmek gerek. Yoksa Alplerde dolanıp duracağız

@MehmetAliB.
Alpleri duyunca tüm samimiyetimle söylüyorum.Oturduğum yerde ben heyecanlandım:Nefis ,nefis:)
TCR06 CP1 // Bielerhöhe Pass, Austria
fullsizeoutput_421.jpeg

@MehmetAliB.
bielerhöhe, yani 1. cp den sedlo slovenya ya 2.cp e 3 rota var, 1. rota 429 km ve 8278 m yükseklik kazanımı var, 2.rota 527 km ve yükseklik kazanımı 9011 m, 3. rota 571 km ve yükseklik kazanımı 10567 m. Biz motor taksak anca gideriz...:D

@hamlet2006
Bizi bitirdin Süleyman...:)

@mümtaz öztürk şu an bakamıyorum, zaten baksam da eğim hesabından anlamıyorum, rica etsem bakar mısın, çıktığımız yerden geri dönüp 2. noktaya gitsek nasıl olur? ciddiyim:krnz:

@hamlet2006 yarışın birinde ağustosun ortasında kar yağmıştı, fırtınadan bazı yarışmacılar beklemek zorunda kaldı:ytrya:
manzara güzel, her şey tamamda yine kar yağarsa bittik valla

@MehmetAliB.
Geri dönüp gitmek bize fazladan 140 km ye patlıyor, ancak normal rotamızda 1. kontrol noktasından sonra epey bir zaman yokuş aşağı gidiliyor, Yaklaşık 100 km kadar. Ondan sonra testere ağzı gibi çık, in,çık,in..ebemizle tanışacağız oralarda..:D Ayrıca irtifa yüzünden geceleri çok soğuk, bu yüzden termal ekipmanlarımızı yanımıza almamız şart..unutmadan : 1.control noktasına 6-7 km kala %9 luk yokuşlar var.

31.03.2018 antrenmanı :
15' ısınma orta tempo
25' tempo 138 hr ort ile
13' eşik çalışması 150 hr ort ile + %3 eğim, 6.5 km
20 km orta tempo soğuma ve bitiriş
toplam 53.5 km
23.45 km ort
119 hr ort ile..
toplam yükseklik kazanımı 546 m.

Sevgili arkadaşlarım elinizde 25,4 ölçüde 42 veya 44 cm gidon var mı....?
Ya da satan bir bisikletçi biliyorsanız lütfen bildirin. Benim gidon 40 cm ve rahatsız ediyor...:)

01.04.2018 antrenmanı :
toplam 46,5 km düzde yokuşta değişik hızlarda aynı nabız değerlerinde bazı yüklemeler yaptım. Tamamen değişiklik adına bir antrenman oldu...:)
Nabız değerlerim 145 hr dolaylarında oldu. Toplamda ort 125 hr çıktı.

gidon işinden vaz geçtim. 31.8 ölçüsüne dönüş yapıyorum. 25.4 hiç bir yerde yok. Boğaz var zaten, gidon sebil...:)

Katılacak arkadaşlara başarılar.

Ama burada büyük bir yanlışı düzeltmek istiyorum. Türkiye'yi temsil edeceğiz falan denmiş ama Türkiye'yi temsil etmeyeceksiniz arkadaşlar kendinizi temsil edeceksiniz. Bir ülkeyi temsil edeceğiniz zaman bu görev size devlet tarafından verilir kafanıza göre temsil edeceğim demekle edilmez. Örneğin sporda milli sporcuysanız ülkeyi temsil ediyorsunuzdur ama milli sporcu değilseniz ülkeyi temsil etmiyorsunuzdur. Bütün sporcular bu yanılgıya düşüyor.

02.04.2018 antrenmanı :
54,5 km toplam, bu gün istirahat günümdü, ama yavaş yavaş km yapmak adına çevirdim. Hafta sonu federasyonun kron bisiklet yarışları var. Tırmanma yarışı 08.04.2018 pazar günü. Tırmanış parkurunu gezdim, katılacak arkadaşlara ip ucu vereyim, ilk 700 metrede yükseklik kazanımı 213 metre. Yani 213/700 = % 30.42 gibi bir eğim ve bu devam ediyor. Benim zincirde bir problem oldu onun için geri döndüm...:)

@Şayzeettin Neumann
Siz Gürkan Genç arkadaşımıza da aynı şekilde Türkiye'yi temsil etmiyor ve ayrıca gereken ilgiyi de zaten fazlasıyla görüyor gibi abuk bir mesaj atmışsınız. Görülüyor ki sizin Türkiye'nin temsil edilmesiyle ilgili problemleriniz var. Bizler trans continental race ekibi olarak avrupa kıtasını geçerken daima Türkiye'yi ve o bayrak altındaki insanlarımızı düşüneceğiz. Hatta çevirdiğimiz her pedalı ve kat ettiğimiz her metreyi bu vatan için canını vermiş insanlara hediye edeceğiz. Orada yaptığımız en ufak bir yanlışın , bizi değil Türkiye'nin adını lekeleyebilecek olduğunu düşünerek ve bu bilinçle yarışacağız. Bunun bize devlet tarafından verilmesi ya da verilmemesi hiç önemli değil. Türk kanı taşıyan her birey milletler arası bir etkinlikte rol aldığında kendini değil, vatanını düşünür. Mesajlarınıza biraz dikkat edin ve size sorulmayan soruları cevaplamaya kalkmayın....

Mesajımı başka yerlere çekip saptırmayın. Ben bir devlet kendisini temsil etmesini istediği sporcuyu kendisi seçer. Bu yüzden milli takımlar var. Yani sporcu kendisi kafasına göre ben gideyim ülkeyi temsil edeyim deyip milli sporcu olamaz. Yoksa benim de size ve yarışacak arkadaşlara saygım sonsuz. Hepinize başarılar.

@Şayzeettin Neumann Evet TCR'ye katılanlar Milli Sporcu değildir. Ama ülkelerini temsil ederler. Bunu engelleyen bir durum yok. Kazanırlarsa Türkiye'den bir bisikletçi kazandı denir. Dış işleri araya girip hayır o bizden değil mi diyecek? Ülke temsili sadece devlet onayıyla olmuyor, milli sporculuk o dediğiniz bence :harika:

bu durumda prim kavgasi yapan arda'lar,emre'ler kebapci sulo'lar cok mu milli mi oluyor simdi.Bizi cok mu temsil ediyorlar..Aklım karisti bak..
Bu foruma ne mutlu ki dunyanin en prestijli yarisina icerisinden 3-4 tane katılımcı barindiriyor. Orada sorduklarinda Turk um diyecekler yuzlerce insana.Belki bisikletlerinde,kiyafetlerinde Ay-Yıldız olacak.Ulkeyi yukarida anlattigim sarlatanlardan cok daha iyi temsil edecekler.Ulkenin aydin,yetismis yuzunu gosterecekler.Bundan iyi temsil mi olur.
Batı'da ulkenin prestiji yerlerdeyken bu tip organizasyonlarda ne kadar cok bireysel katılım olursa o kadar daha iyi anlatabiliriz kendimizi..
Pedalınıza kuvvet ,moralinizi bozmayın hic birseyle siz..

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konuyu başından beri takip ediyorum. Gelecekte bu yarışmaya katılma hayalim var. Umarım gerçekleştirebilirim. Katılacaklara şimdiden başarılar konuyu sonuna kadar takip edeceğim.

Ama bazıları çıkıp bizi temsil etmiyor diyor ya. Yok milli sporcu neden varmışta bilmemneymiş. Arkadaş! Tour of Flanders i izledin mi? Ya da hayatında bisiklet turu izledin mi? Sporcular farklı takımlarda bulunur ama ülke bayrakları sonuçlarda gösterilir. İngiliz takımında Belçikalı adam olur. Kazak takımda Kolombiyalı olur. Olur da olur. Bu temsil etmiyo milli değil neyin kafası şakamısınız siz? Bu arkadaşlar çatır çatır ülkemizi temsil edecekler. Bu kadar net. Sana göre temsil etmiyor ama bize göre ediyor.

Başarılar tekrar...

Geri