Scudo Sports

Trans Continental Tcr 6

Scudo
@mümtaz öztürk yakın çevremden, sponsor arama süreçlerine şahit olmuş biri olarak ne zorluklar yaşadığınızı anlayabiliyorum. Koç grubu firmaları güzel dönüşler yapar diye düşünüyorum. Özellikle Beko ve Fiat Avrupa'da faal firmalar. Sonuçta isimlerinin yazdığı bir formayla bir bisikletçi bütün Avrupayı geçicek, gayet güzel reklam.

@JusTiMe
Bisiklette insan gücü harici bir mekanizma olmasın yeter. Ancak bu yarışı kazanmak isteyenlerin genel tercihi endurans yol bisikleti. Bu yarışta epey tırmanış olduğundan hafiflik önemli. Çelik,alüminyum, karbon ve titanyum kadroda tercih edilen malzemeler.
2017 nin galibi James Hayden çelik kadro ile yarışı kazanmış. Aşağıdaki bağlantılarda biraz bilgi var. James Hayden İngiliz ve Fairlight bisiklet te sanırım İngiliz. Yani sponsorluk mevzusu olabilir.

(link)
(link)

2017 nin 2. ise bir Alman olan Bjorn Lenhard idi ve yarışı Canyon ile tamamladı (Muhtemelen karbon kadro). Canyon' nun Alman markası olduğunu söylememe gerek yok sanırım.

Yanılmıyor isem yarışı iki kez kazanan Belçikalı Kristof Allegaert' ın makinası da Belçikalı bir üreticiye ait ve çelik ağırlıklı bir alaşım kadro.
(link)

Bu arada bir kaç hafta önce gözüme takılmış idi. Geriye dönüp tekrar buldum.(link) TCR6 için indirim yapacağından bahsetmiş.

Soul TCR6.jpg

@mümtaz öztürk

Bu rakamın 2-3 katını çok çok rahatlıkla karşılayabilecek binlerce şirketimiz şahıs firmamız vardır . İllaki sponsorluk bilinen anlamda reklam gibi maddi bir dönüşü olması mı gerekir ? Ekstrem bir yarışa katılma fırsatı bulmuş ülke evladını desteklemek bile yeter . Hatta aklıma bisikletforum üyelerinin bile bir kişinin 2350 olan gıda/barınma masrafına sponsor olabileceğini düşündüm (100 kişi 20 tl - sırf reklam bütçesi olan firmaları utandırmak için- )

@waafy Mesajınız ve düşünceniz için teşekkür ederim. Sponsorluk yasası, yapılan harcamaların tamamının vergiden düşülebilmesi kolaylığını getiriyor. Yani siz vergi yerine desteklemiş olduğunuz sporcu ile sponsorluk sözleşmesi yapıyorsunuz ve o firma size yaptığı tüm harcamaları vergisinden düşüyor. Ama önce bunu yapmayı istemek lazım. Bizim ülkemizde başarı sağladığınızda herkes bu başarıdan pay almak ister ama bu başarıya giden yolda önünüze çıkan engellerle kendi başınıza savaşmak zorundaymışsınız gibi sizi yalnız bırakırlar. Bu arada asla hiç kimseyi zan altında bırakmak amacıyla yazmadım. Ama çoğunlukla düşünce, " benim için mi gidiyor, parası yoksa gitmesin" şeklinde..
Ayrıca forum üyelerinin sizin söylemiş olduğunuz gibi bir fedakarlık yapmasını beklemek benim adıma biraz çekinilecek bir durum haline gelebilir. Ben Tcr ye müracaat ederken sponsor bulunur canım ne zorluğu olacak düşüncesiyle müracaat ettim. Çünkü katılımcıların tamamına yakını 3-4 sponsorla geliyor. Burada birey söz konusu değil zaten, olay tamamen ülkenin adının oralarda anılması ve başarıya ulaşılması durumunda da bir gurur tablosu oluşturmak. Sonuç itibariyle fazlada kasmamak lazım, olmuyorsa başka bir bahara kalır. Sağlık olsun...

@yusufgs36
Affına sığınarak düzeltme yapayım. Elde taşıyarak bitirmesi 2016 yılında olmuş ve 2016 yılında ilk 10'da bitirmek umudu ile standart vitesli bir bisiklet kullanmış. Alp dağlarında kstirme yolları tercih etmesinden dolayı çok zaman kaybetmiş ve gece yarılarında bisikletini elinde taşımak zorunda kalmış. Ama yinede yarışı 14. sırada tamamlamış. :)

@mümtaz öztürk Yerli bikepacking firmalarıyla da iletişimi geçin derim. Belki para desteğinde bulunmazlar ama malzeme desteğinde bile bulunsalar hem onlara hem de size büyük katıkısı olur.

@Ilter Elmas Malzeme konusunda sıkıntım yok. Yıllardır çok malzeme biriktirdim...Problem sadece para....

İlk destek Dr. Tarkan Kalaycıoğlu ' dan geldi. Cannondale alu kadro karbon maşa kadro set, Teşekkürler Tarkan Hocam..

@mümtaz öztürk
Haberler sizde Mümtaz Bey, hazırlıklar nasıl gidiyor?

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@Özcan. kardeşim hazırlıklar süper, her gün 90-100 km arası rutin bir şekilde biniyorum. Bunu hafta sonları 150-200 km ile destekleyip hazır hale gelirim o zamana kadar. Ama sen sponsorlukları soruyorsan...:D.henüz yaprak kımıldamıyor...:)

Aklıma thy geldi belki ufak gelebilir onlara ama kapıyı çalmadan açılıp açılmayacağını bilemezsin . Doğrudan para istemektense ulaşım sponsoru olmalarını isteyebilirsiniz . Bisikletinizle gidiş ve dönüşünüzü yapsalar bile güzel olur . Aslında katılan herkes bir araya gelip toplu hareket edebilseniz daha bir dile gelmesi kolay ve güzel olur ama diğer açıdan zorlaşabilirde.Belki zaten başvurdunuz ama her havayoluna ulaşım sponsorluğu için başvurulabilir .

(link)

@waafy sağol kardeşim aynen form üzerinden başvurumu yaptım.

@Fırat Ç. haklısın kardeşim, bir şansımızı deneyelim dedik...:D

Ben adama ( çevresi çok geniş bir arkadaşım ) sponsorluk için konu açıyorum, adam bir anlatmaya başlıyor, aman Allahım az kaldı ben ona sponsor oluyordum....:D
Bu arada ikinci destek çok kıymetli kardeşim Torku şeker milli takım sporcularından Rasim Reis'den geldi. Kaskını hediye etti bana, Allah razı olsun. Yarım elma gönül alma...:harika:

Arkadaşlar ; benimle beraber tcr6 ya seçilen arkadaşlardan da haber yok...:) Bunlar gizli gizli bir işler karıştırıyorlar galiba...:D Ya arkadaş çıkın da bir kendinizi gösterin, ne yapıyorsunuz, ne ediyorsunuz...:( sağ mısınız.....:DBenim gibi bir ihtiyarı oralarda yalnız bırakmayın, kaybolurum filan..:booo:
Bir gösterin kendinizi de sohbet edelim arkadaşlar...:p

@MehmetAliB. benim güzel yürekli kardeşim, yalnız bırakmayacağını zaten biliyorum. Allah razı olsun. Ben işin eğlence tarafındayım...:)Bu arada ben de tüm rotaları çıkarıp cep telefonuma yükledim. GPS im yok ama telefonda var oradan idare ederim diye düşünüyorum. Power bank olayı olmazsa olmaz gibime geliyor. Ali expreste 20.000 mAh olanlar 15-20 usd civarında. en azından bir tane edinmek lazım, iki tane daha güzel olur muhakkak. Bu arada sen konaklama işini nasıl yapmayı düşünüyorsun...?
malzeme listesini yazdıkça kabarıyor, sonunda arkaya römork bağlıycam...:D

Konaklama yorgunluk durumuna göre otel denk geldi mi otelde, ağaç denk geldi mi ağaç gölgesinde. Üstü açık yerde uyuyamamak gibi pis bi huyum var, illa çadır olacak, onu yenmem lazım, benim 1.5 kilo hafif bi çadır var ama çadır çok yer kaplıyor

Bak heyecan yaptı gine:D

Geri