Scudo Sports

Tramvay yoluna girmek

ahmtayd

Forum Demirbaşı
Tepki
308
İsim
Ahmet
Bisiklet
Carraro
Merhaba arkadaşlar,
Her ne kadar yasak diye bilsem de Eminönü tramvay hattında özellikle beyazıt taraflarında tramvay yoluna giren bir çok bisikletli görüyorum. Hem yolu kısaltıyor hem trafik yok müthiş bir şey gibi gözüküyor ama bir yandan da çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum.
Bu yollara giren arkadaşlar varsa aranızda arkadan karşıdan aynı anda tramvay geldiğinde ne yapıyorlar acaba çok merak ediyorum

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Scudo
@Pamuk
sanal surround olanlar daha avantajlı gibi. :)

• Beğen
Tepkiler: Alprdnc10
Katlanır bisikletle defalarca girdim. Ancak çok fazla sayıda ve geniş aralıklı mazgal var. Dağ bisikletleri için bile tehlikeli. Raylardan sağa sola biraz paralel geçmeye kalkınca teker bazen rayı geçemeyip kaymaya başlıyor. Gözünüzü bir an bile yoldan ayırırsanız kaza yaparsınız mazgala girerek. Zevkli ve trafiksiz ama tehlikeli.

• Beğen
Ben giriyorum oldukça sık, yasak olduğunu da bilmiyordum. Benden önce giden tramvay varsa onu kesin görmem gerek, kuralım bu. Önümde hep bir tramvay bulunuyor yani, aksi takdirde asla. Bunun sebebi o durumda bilemiyorum ne zaman diğeri arkadan geliyor, tramvay yani. Herhangi bir tehlikeli durum ile karşılaşmadım.

• Beğen
Tepkiler: Hues
hocam iyi de eminönü-beyazıt hattının büyük bölümü herkese açıktır, yaya da yürür oralardan farkındaysanız, hele hele Sultanahmet'te :)

Antalya da tramvay yoluna bizde araç bisiklet motorsiklet hepsi giriyor

Bazen Kadıköy'e işim düşüyor. Ben de tramvay yoluna giriyorum. Dikkat edeceğiniz tek husus yolun karşısına geçileceği zaman rayların üstünden mümkün olduğunca dike yakın açıda geçmek. Dikkat etmezseniz tramvay rayları sağlam kaza yaptırır onu da söyleyeyim.

Bir keresinde o yola girip Zeytinburnu'na kadar gitmiştim. Cevizlibağ'da tam da durağın önünden geçerken dikkatsizlik sonucu raylara girip yere kapaklanmıştım. O an durakta bekleyen yüzlerce insanın bakışlarını unutamıyorum :D

Sirkeci-Beyazıt arasını hala kullanıyorum bazen. Henüz tramvayla denk gelmedim. Sebebi muhtemelen şu: tramvaylar da oldukça yavaş gidiyorlar. Hatta benden daha yavaş gidiyor bile olabilirler. Üstelik her durakta duruyorlar. Yine de dikkat etmek lazım. Ben dikiz aynamdan hep arkamı kollarım.

Aslinda ustunden gecerek on kaldirarak gecin on tekeri kurtardiniz arka tekerle drift atar gecersiniz :D

@Birhan K.
Tahmin edebiliyorum hocam o düşüş anını
Hem tramvay gelme korkusu var dediğin gibi hem de ray ve mazgal korkusu var tramvay yolunda o kadar gitmek cesaret istiyor gerçekten de.
Bisikletin yol bisikleti mi benim bi de o sıkıntım var raya girdim mi kurtuluşum yok

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
Hafiften tedirginlik veriyor.dikkatli oldun oldun,olmadın yerdesin:)
Bisikleti sağlam kavramak gerek.sıkı sıkıya.
Eldivenin kalitesi çok önemli...

@ahmtayd
O zamanlar yol/fitness grubu bir bisikletim vardı. BTwin Fit 5.

Çok dikkatli olmak gerek :)

Konya da giriyorum mazgallı yok fakat bol bol derin çukurları var dağ bisikletini haşat ediyor . Siz girdiniz tramvay gelmiyorsa otobüsler arabalar minibüsler de giriyor , yayalar karşıdan karşıya geçerken tepenize atlayacak gibi yanaşıyorlar üstüne bir de ters yoldan bisikletliler geliyor . Tramvay ters yoldan gelmedi amma gelse herhalde tramvaya çarpmaktan dolayı karakolu boylarım .

Çemberlitaşın oralarda aşağı doğru inerken parke taşdan sekip mazgala girmişti ön jantım 2015'te. Sol başparmak ekleminde ufak bi kenik kırığı olmuş o gün. Saç teli gibi köşeden bi kırık olduğu için müdahale edilmiyor ama içerde gezip hala daha ara ara ağrı yapar:) kısaca girilmemesi gereken bi yol;)

(link) girmek ne kelime makas atanı bile var. Yer izmit.

• Beğen
Çok nadir de olsa girmişliğim oluyor ama geç saatlerde genelde . Gündüzleri sık seferler var ve bazıları peşpeşe gülhane yokuşunda tramway sizi geçer tırmanışta yarış yapmıyorsanız.Ama sefer hızları da düşük maksimum 20-25km ye çıkabiliyorlar güzergah yapısı itibariyle ama kadranda 100 yazıyor sanıyorum.
Suriçinde yokuşu en kısa çıkabileceğiniz yer eminönü valilik önünden cağaoğlundan tramway yolu ,yola girdiğinizde beyazıda kadar hafifte olsa eğim varsa da düzgün yol sebebiyle hissedilmiyor .

Pazar ordu caddesi trafiğe kapatılıyor bir kere bisikletle geçmenizi tavsiye ederim . Aksaraydan beyazıda kadar kısa bir yol olsa da tüm asfaltın kapatılmış olması değişik bir tad bırakıyor fazla yayada yola çıkmıyor nedense.

İş çıkış saatlerinde tramvay yolunu kullanmak pek akıl karı olmuyor, çünkü o yola araç giriyor, motosiklet giriyor, kamyon, tır bile giriyor. :)

@waafy ahhahaha çok güzel yere parmak bastın hocam. Pazar günleri orası kapnıyor ve müthiş bir alan oluşuyor. Yayalar da psikolojik olarak yola giremiyor. Kaymak gibi mis gibi asfalt bomboş kalıyor. Henüz hiç bisikletle gitmedim hep yayan geçtim oradan yaya vaziyette yolun ortasından yürüyorum süper hissettiriyor her ne kadar insanlar tip tip baksada

Geri