Arkadaşlar .. Trainer ımı severek kullanıyorum.. Evet zwift felan gibi programlar kullanmak için smart trainer denilenlerden almanız lazım.. Yoksa bu gayet düz bir trainer. Beş zorluk derecesi var.. Yanşız şunu fark ettim ki, 900 watt oluşu son direnç seviyesinde biraz zorluyor.. optimal bir kadansta yani 85 - 90 gibi bir değerde aynakolda büyük dişlide en fazla 3. derecede bir 10 dakika çevirebilirseniz helal olsun durumundayım şu an.. kalp atım hızım 160 lar civarında dolaşmaya başlıyor..
Şimdi biliyorsunuz bir hız kadans sensörü istiyordum ve yine decathlondan ant+ olan ürün buldum. Hem yol bilgisayarım oldu hem de my e-training programı ile konuşabilen bir hız kadans sensörüne sahip oldum.. Şimdi arkadaşlar diyecek ki, Decathlon adına mı çalışıyorsun abi.. Ama en mantıklı ürünleri de o satıyor ben ne yapayım.. Bu özelliklerin olduğu bir sistem polarda 750 tl ye patlıyor.. Mio da keza yine aynı fiyatlarda.. E 180 tl bir anda bedava geliyor ve alıyorsunuz. Bu cihazın paketinden çıkan hız kadans sensörünü, elite in programı my e-training kolayca buluyor. Ondan sonra programın içinde base mode olan kısmı bedava süre kısıtlaması olmadan kullanabiliyorsunuz. Diğer dha ileri antrenman teknikleri içeren kısımlar için her gün 10 dakikalığına kullanma hakkınız var. Base modda level training denen bölümde bir arabirime giriyorsunuz. Orada o anki hızınız, ürettiğiniz power, kadansınız, eğer bir de heart rate kemeri taktıysanız ant+, nabzınız ve geçirdiğiniz süreyi görüyorsunuz ve de her bir pencerenin yanında basit bir bar grafik var, o değerin zaman içindeki alçalmasını yükselmesini gösteriyor size.. En altta bir zorluk derecesini arttırıp azaltan sağında + butonu olan solunda - butonu olan bir gösterge var. Eğer önünüzdeki direnci bir seviye arttırdıysanız ordan da bir kere + basın ve power değeriniz değişsin. Eğer aynakoldan veya arka rubleden yaptığınız oynamaları program hızınızda ki değişimden algılıyor. Herhalde smart olanlarında siz o artı tuşuna bastığınızda dirençte otomatik artıyor olması lazım. Şimdi burada bir arkadaşım da bu konuyu belirtmişti. Zwift için manel takılmak lazım ama hız kadans sensörünün verilerinden power hesaplanıyor yazılımsal olarak. Program size arttır veya azalt derse siz kendiniz manuel yapmalısınız bu komutları. Ama televizyonun karşısında kendi DVD sini de takıp çalışabilirsiniz. Yada sürekli aynı kadansta uzun çevireceğim derseniz fitness bike gibi yine geçin televizyonun karşısına açın sevdiğiniz ne varsa, geçsin zaman.. Trainerın sıkıcılığı bu şekilde geçer sanırım.. Bir de kesinlikle bir havlu alın yanınıza o biçim ter atıyorsunuz.. Ben fitness salonunda ki gibi setler halinde yapıyorum antrenmanımı. Yarımşar saatlik iki set.. Arada küçük interval denemeleri yapıyorum şimdilik..
Bu arada böyle klasik birşey istiyorsanız Erdoğanlar bisiklet te düşürmüş birinin fiyatını haberiniz olsun.. ama basit bir makina.. o smart makinalar da , Erdoğanlar da mevcut.. Paraya kıyarım derseniz bakın..
Edit walla video çekemedim.. 1. Telefonu sabit tutacak bir yer bulamadım. 2. e telefonu zaten kullanacağım antreman gözlem aracı olarak..Sonuç.. hüsran.. Ama giriş seviyesi kalite olarak ortanın biraz üstü trainer istiyorum derseniz alın derim.. hala satışta sanırım..
Bu arada aklıma bir soru geldi .. b'twin marka trainer ı alıp bir program indirip, hız kadans sensörünü de edinip yine benzer bir şekilde çalışma yapılabilinir mi?? Bir de ben bizimkinin adına en yakın olan powermag i seçiyorum ama neden süper crono force mag diye bir modeli listede birebir göremiyorum arkadaş .. onun hakkında bir fikri olan var mı?