Scudo Sports

Trainerlar hakkında

Ben birkaç yıl önce Tacx Satori Pro kullanıyordum. Açıkçası sesinden ötürü satmak zorunda kaldım. Ama o zamanlar bu kadar araştırmamıştım, acaba şu özel lastikler çevirirken yaklaşık 60-70 db çıkan sesi, 20-30 db seviyelerine indirir mi?

Scudo
@aknorl

Yorumunuz için teşekkür ederim. Bu lastik için sipariş verebilirim o halde. Bir tane arka jant ta buldum gibi. Onunla beraber kullanmayı düşünüyorum. Tek anlamadığım nokta vites ayarlarının dağılması. Nasıl bir sorun oluşuyor ve bu durumda ne yapmam gerekecek? Tekrar teşekkür eder iyi bayramlar dilerim.

Arkadaşlar bu ara malum dolar avro uçup gitti.. Eğer birşey alacaksıanız alın.. Ben trainer için bu konuyu açmıştım.. Bekliyordum öyle .. Aklıma geldi bu trainer işini ertelesem mi diye..! Decathlona bir bakayım dedim.. Ve istidiğim trainerın fiyatı düşmüş.. Yapıştırdım walla .. (link) alacak olan varsa baksın..

@amoush00

Decathlon sitesinde Bağlantı kısmında akıllı telefonlarla uyumludur yazıyor. Yurtdışı satış sitelerine de baktım ancak böyle bir kelime geçmiyor. Bende de benzer bir trainer var, manuel direnç ayarlı. Akıllı telefonla uyumlu derken hangi özelliğinden söz ediyorlar?

@Bahadır Gürel

Akıllı telefon özelliği ile bahsedilen my e-training uygulaması. Detaylarına ve tanıtım videosuna (link) ulaşabilirsiniz.

@amoush00

Trainer elinize ulaştığında sizden kısa da olsa bir inceleme rica edebilir miyiz? Hatta mümkünse bir demo videosu ses seviyesi hakkında daha net fikir verebilir. Ben de bir süredir bir trainer almayı planlıyorum, ancak akşam saatlerinde kullanacağım için ses düzeyi düşündürüyor.

Cycleops Fluid 2 düşünüyordum, Türkiye'de satışı mevcut değil, dolayısıyla servisi de yok. Üstüne döviz kuru tavanı delip çıkınca daha ulaşılabilir modeller öne çıkmaya başladı.

@Onur Kuzik

Evet uygulamaya baktım; trainer'da buna özel bir şey var mı diye kontrol ettim. Hız/kadans/nabız ölçümü için bluetooth uyumlu hız/kadans/nabız ölçerler almak gerekiyor veya hız/kadans ANT dönüştürücü almak gerekiyor. Bunları alınca herhangi bir trainerda da aynı uygulama kullanılabilir görünüyor. Bunun ötesinde -eğer varsa bu özellik- trainer'ın direncini uygulama kontrol edebiliyordur ki bunun için de trainer'la uygulama arasında bir entegrasyon gerekiyor. İşin bu kısmı sitede yazmıyor.

Linkteki trainer'i kullaniyorum. Direnç seviyelerini dijital gostergeden ayarlanıyor. Aynı zamanda hız, kadans, güç gibi göstergeler var. Hatta decathlon'dan aldigim 50 Tl'lik nabız saatini ant bağlantısı sayesinde görüp, değerleri ekrana yansıtıyordu.

Trainer'ın hakkını vereceğim derseniz daha sonra alınacak upgrade flow paketiyle bilgisayarınıza bağlayıp multiplayer kullanabilirsiniz. Tabi bunlar hep masraf:)

(link)

(link)

Ben Zwift ile kullanmak için almayı düşünüyorum. Sanırım uyumluymuş. Haber verdiğiniz için teşekkürler. @amoush00

@Oğuzhan Y.
Böyle birşey varsa ben de çok sevinirim. Zira sizin sayenizde bu uygulamayı gördüm. İnşallah uyumludur. Gelince bakarım. Buraya demo atmaya çalışırım.

Sanırım telefonda ant+ plugin i varsa birde cihazda Trainer da yani, Bluetooth üzerinden haberlesiyorlar mı? Akıllı telefon ile Trainer?

• Beğen
Tepkiler: azzurro
Sanırım bir tane cadance ve hız sensörü istiyor. Paketten çıkıyor mu? Çıkar inşallah bir de ona para vermeyelim..

Bbu ürünün kadans ve hız sensörünü kim satar yaw? Elite'in kendi sitesinde kron bisiklet türkiye yetkili distribütörü görünüyor ama kronun sayfasında hiç bir link yok.. İtalya'dan mıalacağız acaba?

@amoush00

İkisi de kutunun içinden çıkmıyor. Zwift ile birlikte kullanabilmek için ant+ dongle ve ant+ hız sensörünüzün olması gerekiyor.

Ant+ dongle: (link)
Ant+ hız sensörü: (link)

Bende de Satori Pro var daha önce slick lastik almıştım internetten mavi renkli, çok ses yapmıyor. Gece 12:00 de biniyorum bazen ses olsa komşulardan uyarı gelirdi :D
Ben de zwift ile bağlantılı bir ürün almayı düşünüyorum daha uzun sürüşleri zevkli hale çevirebilmek için. 30 dakikada sonrası sıkıyor satori pro ile

Kendi hız ve kadans sensörü var ama aklıma takılan bir soru da bu eski bir model mi? Nitekim Elite in sitesinde bire bir aynı isimde bir ürün bulamadım. Şöyle bir bluetooth combo veya ant uyumlu birseyler var. (link)

@amoush00

Eğer Amazon'dan veya diğer yerlerden eksta bir parça alınacaksa bu şu demek olur: Bu parçaları her trainer'da kullanabilirsiniz demektir. Mesela bende markasız bir trainer var. Onda da kullanarak Zwift'e bağlanabilirim. Ancak bir şey eksik kalıyor. Tamam hız/kadans/nabız halletik diyelim; trainer'ın direncini zwift sitesindeki parkurların yokuşuna göre nasıl canlı olarak ayarlayacak? bunu yapamadıktan sonra Zwift'e abone olmanın bir anlamı kalmıyor. Ben de bu nedenle o parçaları Amazon'dan filan getirmiyorum. Özetle iki konu var trainer'dan beklenen:

1) Trainer'ın Zwift'e hız/kadans/nabız (+watt) göndermesi
2) Zwift'in trainer'ın direncini rotanın şartlarına göre değiştirecek bilgileri trainer'a göndermesi (benim merak ettiğim bu trainer buna uyumlu mu değil mi?)

• Beğen
Tepkiler: Bahadır S.
@Bahadır Gürel Şİmdi içinde kullanılan elektroniğin yapısını bilemiyorum tabii.. Ama elektro mekanik bir sistem bu.. yani manyteik olarak yaratılıyor o direnç seviyeleri.. Bunda beş seviye var ama gücü yüksek motorun.. Ama bana öyle geliyor ki variable bir sistem kullanıldıysa yazılım üzerinde değişik seviyeler tanımlamak kolay olacaktır.. Gelince görürüz yada sadece kendi setini kullanacağız.. Şİmdi bu konuda kron bisiklete yazdım ankara'da erdoğanlar bisiklet bu konuda bana yardımcı olabilecekmiş.. bir istanbul bike and outdoor sport diye bir firmada yine birleşik bir cadance speed sensör kiti buldum ant + 176 tl civarı..bizim makina ile uyumlu mu? bir de zwift için bir de dongle almak lazım.. bakarız ileride ben ilk önce kendi software ını kullanabilmek istiyorum..

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
Yani aldık bisikleti. Kaptırdık kendimizi. Basıyoruz paraları. Ama sporun yerini hiç birşey tutmuyor. Bisiklet te iyi bir seçim bu anlamda. Uzun süre binip devam ettirirseniz Hiç te boş yatırımlar değil bunlar. Bir hizmete ve zevke hitap ediyor. Barda pavyon gezip içki icmekten yüz kat iyi.

Zwift uyumluluğu konusunu netleştiremedim. Yol eğim durumuna göre trainer'ın zorluk derecesini artırıp azaltıyor mu, yoksa böyle bir fonksiyon yok mu?

Bu zwift ile uyumluluk konusu sadece kadans hız HR bilgilerini göndermekse yetersiz, dediğim fonksiyon varsa bir anlamı var. Sitesinde net bir ifade bulamadım bu konuda.

@Bay Kahveci Şimdi durum şu ant+ vericilerle uyumlu bu trainer. Kendi sitesinde böyle bir kit var ben itayda ki adamlara da yazdım. Bluetooth veya ant + uyumlu herhangi bir verici olur dedi. Zwift in kendi sitesinde de benzer ürünler satıyor. Hatta bir powermetre den söz ediyor. Yani veri yaratacak bir ara birim lazım ki, Zwift le haberleşecek oradan geleni train iletecek. Dongle oradan geleni bizim makinaya bildiriyor herhalde bizim veriyi de speed cadance sensörü yaratıp oraya gönderiyor. Bir alayım da kullanıcı klavuzunu ayrıntılı okur bilgi veririm. Zwiftin sitesine de bakmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
Geri