Trainer Ve Makaralar...

Önder Özdoğan

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Mayıs 2005
Mesaj
2.276
Tepki
1.167
Kış aylarında antrenman yapmanın iki yolu vardır. Birincisi Makara(Roller), diğeri ise Trainer. Yada soğuk havaya aldırış etmeden inatla bisiklete binmek de olabilir… Kış veya yaz aylarında bisiklete binmek istiyorsanız, zaman ve iklim de buna engel ise kesinlikle bu aletleri kullanmanızı tavsiye ederiz. Formunuzu korumuş ve kaslarınızı çalıştırmış olursunuz. Bunun dışında sporcu iseniz antrenmanlarınız için trainer veya makara kullanmalısınız. Bu aletleri kullanırken lastik seçimi de iyi yapılmalıdır. Düz ve silik lastikler tercih edilmelidir.
ROLLER (MAKARA)

Genelde hiç bir bağlantısı olmadan, sadece bisikleti makara üzerine koyarak kullanılmaya çalışılır. Ayrıca bisikleti dengede tutma aparatı ve de merdanelere motor bağlantıları takılabilir. İlk başta zor olsa da zamanla dengede durma sağlanır ve bisiklet kullanıyormuş gibi keyif alınır. Düz bir zeminde kullanılan makaralar üzerinde bisikletin viteslerini çevirerek değişik zorluktaki pozisyonlar elde edilir. Zamanla, ayağa kalkıp kullanma tecrübesi de kazanılır.

Bisikletin ön tekeri ön merdane üzerine, arka tekeri ise arkadaki iki merdane arasına koyulur. Ön merdane ile arka merdaneleri birbirine bağlayan bir kayış sistemi vardır. Bu kayış sisteminin olmasındaki temel amaç: Bisikletin arka tekeri dönerken ön tekerin de dönmesidir. Böylelikle ön ve arka teker arasında bir denge sağlamış olur. Arka teker öne doğru ön teker ise arkaya doğru çalışır

Roller kullanmanın güzel tarafı bisikleti dengeli kullanmayı öğrenirsiniz. Herkes bisiklete binebilir ancak her kes dengeli bir şekilde bisiklet kullanamaz ve bisikleti uzun süreli bir sekilde düz tutamaz. Tıpkı yol yarışçılarının tek bir hizada bir çizgi şeklinde gitmesi veya Fransa Turu’ndaki gibi yüzlerce bisikletçinin yan yana düşmeden gitmesi gibi. İşte bu noktada Makaralar ile bu yetenekler geliştirilir. Makarada bisikletin hareket alanı sınırlı olduğundan, sadece belli bir aralıkta bisikleti kullanmaya çalışırsınız bu da size dengeli sürüş yeteneği kazandırır.

kaynak.bisiklethaberleri

saygılarımla...
 
Scudo

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Eylül 2004
Mesaj
1.387
Tepki
2.153
Şehir
İstanbul


Bu konuda atlanan bir şey var: Trainer ya da benzeri aletleri kullanırken ısı ne olursa olsun karşınıza çalışan bir vantilatör koymak zorundasınız. Aksi halde kısa sürede sıkıntı basar ve de binmeyi bırakırsınız..