Scudo Sports

Trainer tavsiyeleri

suito bende de var ancak dahili powermetresi bulunmuyor kadans sensörü ile ölçüm yapıyor. kendi uygulaması üzerinden power alamadım ancak aynakola kadans sensörünü takınca power geldi. Aşağıda da aynısını söylüyor

312211 dosyayı görüntüle

yeteri kadar arastirmamisim ,tesekkurler dogru bilgi icin . Suito direto ve justo serisinde var diye biliyordum .

Scudo
Merhaba, Elite trainerlarından Suito-T ile Direto XR-T arasındaki temel farklar nelerdir? Sırasıyla eğim %15-24; ölçüm hassasiyeti %2,5-1,5 görüyorum kendi web sitelerinde. Bir de XR-T'de entegre power metre var sanırım. Bu durumda aradaki yaklaşık 5K fark normal midir? Kendi açımdan ev ortamında %15 üzeri eğimde çalışma yapmayı düşündüğüm söylenemez, ölçüm hassasiyeti de takıntılı olduğum bir konu değil. Power metre konusunu ise pek bilmiyorum, mevcut bisikletimde zaten yok, nabız ayarlayarak sürmeye çalışıyorum, onu da Garmin Fenix saat ile ölçüyorum.

1701688998707.png

Suito için böyle yazıyor1701688998707.png1701689012355.png
1701689012355.png

Direto da dahili powermetre var ancak suito yazılımsal bir hesaplama ile ölçüm yapıyor. Özellikle ani ve yüksek güç çıkışlarında Suito saçmalıyor.

O mesajda hız sensörü yazıyor, siz ise kadans sensöründen hesaplıyor yazdınız. Şimdide referans olarak hızı gösteriyorsunuz. Hangisi doğru acaba bir karar verin bence :)
sence nereden ölçüyor peki hızı sölede aydınlanalım

O mesajda hız sensörü yazıyor, siz ise kadans sensöründen hesaplıyor yazdınız. Şimdide referans olarak hızı gösteriyorsunuz. Hangisi doğru acaba bir karar verin bence :)

Yani durduğun yerde hızın "fiziksel" olarak 0 zaten. Hız da sanal olarak hesaplanması gereken bir değer. O yüzden kadanstan hesaplanıyor olması doğru bir yorum. Mesajda da "hız sensörü" yazmıyor, "hız" yazıyor :)

Yani durduğun yerde hızın "fiziksel" olarak 0 zaten. Hız da sanal olarak hesaplanması gereken bir değer. O yüzden kadanstan hesaplanıyor olması doğru bir yorum. Mesajda da "hız sensörü" yazmıyor, "hız" yazıyor :)
bende onu anlatmaya çalışmıştım ama...

gps gibi bir şey olmadığı için traninerda hızı kadanstan başka bişeyden ölçme şansı yok zaten hem hızı hemde poweri kadans üzerinden trainer kendisi hesaplıyor...sanırım şimdi daha iyi anlamışsınızdır...

suito bende de var ancak dahili powermetresi bulunmuyor kadans sensörü ile ölçüm yapıyor. kendi uygulaması üzerinden power alamadım ancak aynakola kadans sensörünü takınca power geldi. Aşağıda da aynısını söylüyor

312211 dosyayı görüntüle
Eşleştirme yaparken power source tıkladığınızda suito diye çıkıyor. Eşleştirme yaptıktan sonraki kullanımlarda otomatik görüyor.

...
gps gibi bir şey olmadığı için traninerda hızı kadanstan başka bişeyden ölçme şansı yok zaten hem hızı hemde poweri kadans üzerinden trainer kendisi hesaplıyor...sanırım şimdi daha iyi anlamışsınızdır...

Kadanstan hızı hesaplayabilmesi için teker boyunun, hangi viteste olunduğunun ve dişli oranlarının bilinmesi lazım. Bunları bilmeden kadanstan hız hesaplamak mümkün değil. Hız için arka tekerleğe hız sensörü takılır, sadece teker boyunun girilmiş olması yeterli olur.

Kadanstan hızı hesaplayabilmesi için teker boyunun, hangi viteste olunduğunun ve dişli oranlarının bilinmesi lazım. Bunları bilmeden kadanstan hız hesaplamak mümkün değil. Hız için arka tekerleğe hız sensörü takılır, sadece teker boyunun girilmiş olması yeterli olur.
peki trainer bunu nasıl ölçüyor

bende onu anlatmaya çalışmıştım ama...

Kusura bakmayında burda çok saçmaladınız şimdi. Sizin bu söyleminize göre ben zinciri önde ufak dişliye, arkada en büyüğe alırsam hız konusunda tek rakibim THY olur.. Cevap yazmadan önce biraz araştırma yapın lütfen. :)

peki trainer bunu nasıl ölçüyor

Hız sensörüyle.
Tekerleğin dönme sayısını ölçebilen herhangi bir araç, tekerlek çevresi ya da tekerlek çapı ile birim zamandaki tekerlek dönme sayısı bilindiği sürece hızı hesaplayabilir. Mıknatıslı ya da kendi etrafında dönme mantığıyla çalışan hız sensörleri ya da herhangi bir yolla tekerleğin dönüş sayısını sayabilmek yeterli. Teker çevresi zaten belli ve bir defa giriliyor, zamanı da cihaz ölçebiliyor zaten.

Kadans sensörüyle hıza ulaşmanızın kolay bir yolu yok. Sisteme dişli oranlarının girilmesi ve bulunulan vites bilgisinin trainer'a iletilebilmesi lazım. Siz 60 kadansla pedal çevirirken, sanal olarak bisikletin ne hızda gidebildiğini hesaplayabilmek için ön dişli ve arka dişli bilgileriyle aktarma oranı hesaplayabilmeli. Örneğin ön 52 arka 26'dayken iken bir pedal turunda tekerlek 2 tur döner. Bu hesabı yapabildikten sonra artık tekerleğin saniyede kaç tur döndüğü hesaplanabilir. Buraya kadarını doğrudan yapabilen alet zaten hız sensörü. Bir kadans sensörüne bağlanabilen her alet hız sensörüne de bağlanabildiği için bu kadar aksiyona gerek kalmadan alt tarafı tekerleğin dönüşünü saymak için hız sensörü kullanılıyor.

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
trainerda arka tekeri çıkardığımda hız sensörünü nasıl kullanacağım?

Yukarıda "Tekerleğin dönme sayısını ölçebilen herhangi bir araç, tekerlek çevresi ya da tekerlek çapı ile birim zamandaki tekerlek dönme sayısı bilindiği sürece hızı hesaplayabilir." yazmıştım. Önemli olan tekerleğin dönüş sayısının bilinmesi. Tekerlekle kullanılan trainer'da arka göbekteki sensör ya da tel-kadro sensörü, yüsek hatalı olsa da tekerlek yüzeyinden çalışan sensör ya da tekerleksiz bağlanan trainer'ların kendi mili üzerindeki sensör tekerleğin dönüşünü sayabilir.

Mesela böyle bir trainer'da tekerleği söküp kullanamazsınız, göbeğe takacağınız hız sensörü iş görür:
1701696530161.png

Bu tip trainer'larda ise ölçüm işi trainer mekanizmasının içinde biter:
1701696583179.png

Üzgünüm ama Suito'da ölçümün kadans sensörüyle yapıldığı sonucuna ulaşabilmemizin bir yolu yok. O yüzden daha fazla Fizik 101 yapmayalım.

• Beğen
Tepkiler: erman karabaş
tamamdır şimdi oldu bilmediğim için öle bi yorum getirdim haliyle teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Konu power ölçmekten hız ölçmeye nasıl geldi ben orayı kaçırmışım 😀

1701962878015.png
1701962898092.png

Merhaba pcde (link) dongle kullanıyorum. Trainer ile dongle arası 5 metre yok ama sinyal zayıf ve sürekli kopuyor benzer problem yaşayan var mı?
Şuan mecburiyetten elimdeki eski bir laptop ile zwifte bağlanıp uygulamayı kullanıp antrenman yapıyorum. Sorunu çözemezsem anakart entegre m2 grişli wifi-bluetooth kart almak zorunda kalıcam, o da çare olcak mı belli değil
1701963226780.png

312435 dosyayı görüntüle312436 dosyayı görüntüle
Merhaba pcde (link) dongle kullanıyorum. Trainer ile dongle arası 5 metre yok ama sinyal zayıf ve sürekli kopuyor benzer problem yaşayan var mı?
Şuan mecburiyetten elimdeki eski bir laptop ile zwifte bağlanıp uygulamayı kullanıp antrenman yapıyorum. Sorunu çözemezsem anakart entegre m2 grişli wifi-bluetooth kart almak zorunda kalıcam, o da çare olcak mı belli değil
312437 dosyayı görüntüle
Telefonunu kullanarak bağlanmayı denesene. Ekranının sol üst köşesinde.

• Beğen
Tepkiler: Emre-SEZER
Telefonunu kullanarak bağlanmayı denesene. Ekranının sol üst köşesinde.
Ne yazık ki o şekilde de bağlanmıyor. Cihazlarınızı uyandırmayı deneyin diye bir uyarı veriyor.

312435 dosyayı görüntüle312436 dosyayı görüntüle
312437 dosyayı görüntüle

Önce dongle'ı kullanarak başka cihazlar bağlamayı deneyin. En kolayı bir bluetooth kulaklık bağlayıp sinyal sorunları, kopmalar oluyor mu o şekilde test etmek. Oluyorsa, o dongle'dan hayır gelmez diyip kart yöntemine geçebilirsiniz. Ancak bluetooth kulaklıkla sorun yaşamıyorsanız, sorun hem mesafe hem de o mesafede bulunan diğer eşyalar / cihazlar olabilir. Bu 5 metre içinde bluetooth dalgalarını kesebilecek (duvar, kalın masa, koltuk vb.) gibi eşyalar varsa, ya da diğer bluetooth cihazlar varsa, onlardan kaynaklanıyor olabilir. O durumda 5m usb uzatıcı kablo alıp, dongle'ı bilgisayara o kablo ile bağlayıp trainer'ın tam yanına yerleştirerek sorunu çözebilirsiniz. (link) gibi ama fiyatlarla ilgili bir bilgim yok. Belki bilgisayarcılarda daha ucuza temin edilebilir.

Geri