Araba, motosiklet en sonundada scooter terörü geldi 😅 Bazı kesimlere göre bisiklet sürmeyen herkes terörist nedense. Herkes bisiklete yol vermeli, bisikleti sıkıştırmamalı, bisiklet yolunu boş bırakmalı. Başka hiç bir şey girmemeli, hayvan da, karşıdan karşıya geçen yayada...
Bisiklet yolundan sadece bisiklet gitmez, scooterda gidebilir, elektrikli motosiklet tarzı bisikletlerde gidebilir ki onlarda bisiklet sonuçta. Geciş üstünlugu derseniz bisikletten daha dengesiz, zayıf ve küçük bir araç olduğu için geciş üstünlüğü olmalıdır hatta scooterların.
Bisiklet yolundan küçük hacimli, moped yada scooter tarzı motosikletlerde gidebilmeli mesela, araçlar bunları çok sıkıştırıyor, ve bunların çoğu ortalama bir şehir bisikletinden bile yavaş. Bazen görüyorum kaptırmış adam yol bisikleti ile sahil bisiklet yolunda belki 50km anlık hız yapıyor, zil çala çala gidiyor, çoluk cocuk sahilde sağa sola koşuyorlar, önüne çıksa o ince tekerler ve pabuç frenleri ile bırakın ani durmayı yavaşlamayaz bile.
Panik fren yapildiginda istenildigi kadar kaliteli olsun incecik lastikler yola tutunmaz, amortisör yok, şaşi geometrisi frene uygun değil, çarparsınız yani.
Kıssadan hisse terörist ne kullanırsa kullansın trafikte terör estirir. Pedala basan terörist olmaz diye bir kavram yok. Görüyoruz zaten %90 bisikletli elinde telefon, ışık yok önde, zil yok ıslık çaliyor, arkada stop yok. Kaldırımlarda keyfi gidiyor vs...
Kalan %10 luk kısmın yarısıda, taytını giyip bisiklet yolunda uçarak gidiyor adeta, ben sporcuyum triplerine girip, önüne birşey cikabilir diye dusunmeyen. 50+ km hızlarda, caddede araba sollayanıda görüyorum, yanında otobüs geçse rüzgarından uçacak adam.