Scudo Sports

Trafikte bisiklete saygı sürüşü...

@Çağlayan

yok yok çağlayan ben değilim bir bayan dernek sayfasından alıntı yaptım..

Scudo
@Kudret Kurtcebe

Dilerim o bayan en kısa zaman da ,sağlığına kavuşur , çok geçmiş olsun ..

@aertan

teşekkür ederim, ama dediğim gibi bundan sonra bi etkinlik olacak ise, hiç istemediğim bir ölüm olayı olursa, daha disiplinli olunması lazım ,bu protesto eyleminde yapılan eksikler oldu tabi, bence daha profesyonel olmalıyız, bunlar benim düşüncelerim beni bağlar ,trafiği kilitlemeden gösteride yapılabilir şart değil tabi yollara taşmak ,şimdi dernek her vakit gösteri yürüyüşleri yapamaz ,dernek sürekli ters gider ise kurumlar ile kurumlarda derneğe destek vermez ,detant politika ,
şimdi maltepe deniz sahili toprak ile doldurulmakta tabi orada bir çevre sorunu var,,,denizi toprak ile kaya ile dolduruyorsunuz derneğin sayfasında bu durumu eleştirenler fazla sayılır onların istekleri daha çok adam gibi bostancı-tuzla arası bisiklet yolu istemeleri,kesik kesik olmasını istemiyor insanlar ve haklı olarak bisiklet yoluna park eden araçlara trafiğin bi çözüm bulmasını istiyorlar, bisiklet yolu üzerinde mangal yapanlarıda engelleyecek olan büyük şehirin orada görevlendirdiği bisikletli güvenlikçiler olacak tabi,,,,
liderlik durumuna gelirsek, illa lider olacak demiyorum sadece gönüllü görevlilerin olması daha uygun,
birde bize yapılmasını istemediğimiz bir şeyi başkasına yapmamalıyız ,gönüllü görevliler tabi en azından artçılığı bilecek ,sürücü ile bisikletli arasında sürtüşmeleri tatlıya bağlayacak, her iki tarafı sakinleştirecek, kavga ile bir yere varılsa idi varılırdı ..tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkarır ...

@Kudret Kurtcebe

Kudret Abi, disiplinsizlik ve koordine eksikliği ciddi anlamda göze çarptı dün ama bir de şu açıdan bakmak lazım;
Böylesi kalabalık bir bisikletli nüfusu ile gerçekleştirilen ilk geniş çaplı eylemdi bu (en azından ben daha önce bu kadar kalabalık bir eylem olduğunu duymadım). Haliyle ister istemez bir takım aksaklıkların ortaya çıkması kaçınılmazdı. Eminim ki dün gerçekleşen bu eyleme ön ayak olan isimler nelerin eksik olduğunu nerelerde hata yapıldığını bir bir tespit etmişlerdir ve daha sonra gerçekleşecek turlar için uygun müdahalelerde bulunarak daha profesyonel bir şekilde geçmesini sağlayacaklardır.

Sadece ölüm hadiselerinde değil, her zaman birlikte hareket edebilelim. Güzel olan, olması gereken de bu değil mi aslında? :)

@Sefa.

sefa bey,
çok haklısınız tabi,,doğru lafa ne denir,şimdi benim isteklerim, bir daha bir etkinlik düşünecek isek önceden tedbirleri alırız, örnek mesela 25 adet görevli yazan formalar hazırlanır ,fazla bi şey tutmaz herhalde ,görevli olacaklar bunları satın alır,tabi görevli arkadaşların kafa kafaya vererek, ne gibi tedbirler almaları gerektiğini düşünür ve tartışırlar, görevliler kesin profesyonel bir biçimde birlikte hareket etmeli..bu çok önemli artçılar yerlerini korurken önde olanlarda koruyacak ve ortada olanlarda koruyacak, hiç kimse yerini kaybetmeyecek ,nerede görevli ise orada sorumlu olacak bu kesin yapılır ...

18 Ağustos tarihli bu etkinlik, sadece toplum ve trafikteki sürücüler için değil, bizim içinde bir farkındalık yarattı aslında. Ben buna inanıyorum. :)
Eminim ki bundan sonraki turlarda/organizasyonlarda disiplin ve koordinasyon sorunu ortadan kalkacak şekilde düzenlemeler yapılacaktır.

Dünkü aksaklıkları, kısa süre içerisinde kaybedilen o kadar ismin olmasının yarattığı üzüntüye, organizasyonun 1 hafta gibi bir sürede oluşturulup hayata geçirilmesine, katılımcı sayısına bağlayıp biraz da anlayışla karşılamak lazım (ama bunların bir daha olmaması koşulu ile tabiki). :)

Gönüller bir olsun. :)

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Kudret Bey bu tür organizasyonları organize ettiğiniz veya organize edilmesine yardımcı olduğunuz için sizi tebrik ederim.

• Beğen
@Tolga Çelebi

tolga bey ,
teşekkür ederim ben organize etmedim, sadece burada bir topik açtım, insanları haber ettim ,engin dostumda bir topik açtı ve birlikte bi olay başlattık ,ama sahada benim görevim artçılık idi ,yalnız buradan kendisini kutlayacağım bi arkadaş var ona teşekkür ederim saysür formasını giyiyor idi, tur boyunca inatla arkayı savundu birlikte götürdük ,,çok kereler pedal sesinin etkinliklerinde sürekli olarak artçılık yaptım 65 kişi ile belgrad çıkarması yapmış idik ,evet telsizler var idi, ortada bi arkadaşta var idi ,önde bi arkadaşta var idi bende var idi ,,trafikte kesin olarak görevlerimiz var grupça sürerken tabi gezilerden bahsediyorum ,bu bir protesto turu oldu ,ölümler üst üste gelince tabi insanlar biraz sıkıldı , pedalşörler standartlara uygun bostancı -tuzla arası bisiklet yolu istemektedirler ,en tabi hakları...

@Kudret Kurtcebe

Ben siz zannetmiştim, umarım o da kısa zamanda iyileşir, gerçekten ucuz atlatmış.
Sizin bisiklete de geçmiş olsun o zaman..

merhabalar..

bugün ki,izmir etkinliği sönük geçti, katılım azdı,bunun tek nedeni de,fikir çatışması

eğer İzmir'de fikir çatışması olmasaydı, çok geniş bir kapsamlı katılım olacaktı..

Bizler bu ülkede çok zor birşeyi başarıyoruz aslında . Yaşanan onca şeye rağmen hala metanetle , sabırla ve ısrarla bu ve bu gibi yaratıklarla aynı ülkede oksijen tüketiyoruz insanı erken yaşta kalp hastası edebilecek kadar ileri düzeyde sığır ve ötesi bu yaratıkların sonu ne zaman gelir aceba ? Düşünmemek elde değil

• Beğen
sadece bizde yok ingileterede örnek olay
(link)

sadece bizde yok ingileterede örnek olay
(link)

Demek ki bir tek bizim memlekette iki ayaklı öküz yetişmiyormuş. Araştırsak İngiliz Öküzü de Türk çıkar mı acaba?

@mfocak

bana öyle biri yumruk atsa,cevabında zinciri yer,

tedarikli gezmek şart,yaratıkların ırkı farketmiyor..

@mfocak

Ama orası İngiltere ise o adamı ne yapmışlardır sonra bilmem..

Bu ve buna benzer iki ayaklılar!!! için biber gazı almayı düşünüyorum ben de.

Kavga en son çare olmalı ama size bir ip ucu:

Kavga sırasında en hassas nokta baş kısmıdır. Eğer buradan darbe yerseniz hemen yere yığılırsınız. Yani kafa, darbe açısından çok önemli. Kafadan darbe almazsanız kolay kolay yere yıkamazlar sizi.

Onun için kaskınız hep kafanızda olursa, korkunuz da daha az olabilir. Bu videodaki kasklı kişi gereksiz yere pasif kalmış.;) Hem arkadaşı da vardı yanında. Bisikleti gözden çıkardıysanız bisikletle bile vurabilirsiniz.

Dediğim gibi, kavga en son çare ve yöntem olmalı.

Ama kaçınılmaz ise, yapacak bir şey yoksa, köşeye sıkıştıysanız, size saldırıyorlarsa, kaçacak da yeriniz yoksa; ver Allah'ım ver, ver Allah'ım ver; artık elinizden ne geliyorsa.:D

• Beğen
Tepkiler: Ayhan Sezen
Bu görüntülerde dün abd'den. Bayan bisiklet sürücüsünün bacağını maalesef kurtaramamışlar.
Heryerde var bu yaratıklardan.

http://img6.mynet.com.tr/hbr/20130821/080910848/mehmet-oz1-480x360.jpg

http://img6.mynet.com.tr/hbr/20130821/081542915/mehmet-oz10-480x360.jpg

http://img6.mynet.com.tr/hbr/20130821/081618632/mehmet-oz11-480x360.jpg

http://img6.mynet.com.tr/hbr/20130821/081654128/mehmet-oz12-480x360.jpg

Geri