Scudo Sports

"Trafikte Bisiklete Saygı"İmza Kampanyası

polis ve bisiklet.

Bisiklet tarafından bakarsan her şey normal.
Polis tarafından bakarsan biz bisikletliler a-normaliz.
Çünkü havayı kirletmiyoruz, trafik yaratmıyoruz, dünyanın en pahalı benzinini kullanmıyoruz, spor yapıyoruz, daha sağlıklıyız, beynimize oksijen gidiyor....

Scudo
Burada yasak denilen şey camiye bisiklet ile girmek değil aslında camiler allah'ın evi değilmi kardeşim ? Belki ibadet edip gideceğim kime ne zararım var ? Ama amaç başka bizleri gezi olaylarına destek verirken gördükleri için bir antipati oluşturduk kendilerinde yoksa ne camide gürültü yapacak , ne ayakkabı ile girecek , ne içki içecek , ne de bomba koyacak insanlarız bunu onlarda biliyor ama biz rahatsız olalım da gerisi önemli değil ben izlediklerimden bunu çıkardım daha ılımlı olmak olabilmek isterdim ama görünen köy kılavuz istemiyor

• Beğen
Tepkiler: Tui Lui
Bir cinayet haberi daha paylaşmak istemezdim ama bisiklet adına olan biteni bilmek zorundayız trafik teröristleri yine iş başında
(link)

Saygı denen bir şey kalmamış 1 saat önce Beşiktaş'tan Ortaköy'e gelirken Kabataş Lisesinden bir Ferrari çıktı Beşiktaş yönüne doğru döndü ondan öncede 5-6 kişilik bir grup önden ilerliyordu bisikletçilerin arkasına geldi sonuna kadar gaz verdi, ardından tabiri caizse kornaya basarak söyleyeceğini söyledi hepsi sağa çekti adam da hızla ilerledi ortada bir acil durumda yok. Okumuş almış Ferrari ama adam olamamış çok var böyleleri hata sırf onlarda değil koskoca İstanbul'a bisiklet yolu yapmayanlarda...

@Berke1903

beşiktaştan ortaköye gelirken ,yanda bisiklet yolu yapılacak yer yoktur ,ağaçları kesmeleri lazım, çırağanın orası felakettir, dönüşte trafik kapanır ,ben o yolları bırakalı 2 yıl oldu ,derneğin sayfasınada yazdım ama derneğin gücü yoktur ,bu iş tamamı ile büyük şehiri ilgilendirir.büyük şehirde ise dernek başkan yardımcısı halil bey çalışıyor ,doğrudan onuda ilgilendirmekte ama halil bey ne diyor, büyük şehir bisiklet kullanıcı çok olursa, harekete geçer diyor ,avrupa yakada kışın kaç kişi bisikletine biniyor ya da işine bisiklet ile gidiyor ,büyük şehire aittir ana karteller yani sahil yolları ,
evet neden bisikletin kitleselleşmesini istiyoruz bu yüzden ,
istanbulda bisiklete binen çok olursa , aynı hollanda gibi o vakit büyük şehir sahil yollarına emniyetli yollar yapar .hali hazırda beşiktaştan ta sarıyere kadar bisiklet yolu yoktur ,bazı yerlerde yol daralmaktadır aynı şekilde ,üsküdar -beykoz arası durum aynıdır..

@Berke1903

Doğru dürüst saygılı olanlar hariç, Ferrarili olup da sadece caka satmaya çalışanlara şöyle demek lazım:

Evladım, ben sana Ferrarili olamazsın demedim, adam olamazsın dedim.

@ReşitÇağırgan

bunlara ehliyet verilmicek !!

@Kudret Kurtcebe

Kudret Bey, ben bu görüşünüze katılmıyorum. Geçen gün başlı başına bu tezi savunan bir konu ile karşılaştım, ancak konu eski olduğu için hortlatmak istemedim. Gelelim katılmadığım noktaya. Yolları kullanacak yeterli bisikletçi olmadığı için yol yapılmaması gerektiği gibi bir görüş var ancak, affınıza sığınarak birkaç örnek vermek istiyorum. Yeterli okur yazar ya da okuyan genç olmadığı gerekçesiyle doğu illerimize okul yapmak hata mı olur? Buraya öğretmen yollamak kaynakların yanış kullanımımı olur? Yine ülkemizin birçok yerinin sanayileşmediğini, gelişmediğini bu aktivitelerin 5-6 ilde toplandığını hepimiz biliyoruz. Sizce bir Bingölde yeterli iş imkanı, sanayi, endüstri, okul, güvenlik olsa idi bu ilde doğmuş, büyümüş yöre insanı büyük şehirlere göç eder miydi? İstanbulun nüfusu 15 milyona dayaırken bu illerimizin nüfusları yüzbinli rakamlarda mı kalırdı? Farklı bir örnek. Dünyanın her yerinden sporcular yarışmaktadır, ekonomisi ve nüfusu bizim 1/10'imiz kadar olanlar dahil. Uluslararası olimpiyatlarda başarılı olduğumuz kaç dal var. 2-3 ? Güreş ve halteri belki sayabiliriz. Biz neden birçok ülkenin gerisindeyiz bu konuda? Spora yeteneği olmayan bir millet miyiz? Yoksa devlet iyi sporcuların yetişmesi için gerekli ortamı mı hazırlayamamış? Belki bilirsiniz; geçen gün bir bakan Müslüman ülkeyiz bizden mucit çıkmaz dedi. Biruni'den, Farabi'den, İbn-İ Sina'dan, Kaşgarlı Mahmud'dan ve daha nicelerinden bihaber olsa gerek. Çıkması çok zor evet, ama bu Müslüman olduğumuzdan değil, bu ve bunun gibi zihniyetler tarafından yönetildiğimizden. Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki; şahsi fikrim örneğin İstanbul'un her tarafı güvenli, nitelikli bisiklet yolları ile donatılsın. 10 seneye kalmaz sokaklarda 1 milyona yakın bisikletli çıkar karşımıza. Çok mu iyimserim bilmiyorum ama buna inanıyorum. İstemeden de olsa sürç-i lisan ettiysem affola, saygılar.

@Kudret Kurtcebe

Haklısınız tabi zaten bende oralarda binmiyorum bugün yürürken olaya şahit oldum, beşiktaş-ortaköy arası işkence olur her türlü çünkü ortaköy haftanın 7 günü full çeken bir mekan dolayısıyla hangi saat öğlen 12 yi geçtiği zaman çırağan'da geliş tıkanmaya başlar belki aralarda geçerek gelinebilir ama gidiş boş olduğundan ve yandaki 2 şerit dolu olduğundan arkanızda serserisi de olacak, otobüsçü de dolayısıyla baskı altında olacaksınız ve bir bisiklet yolu yapılacaksa boğaz üzerinde, ortaköyden başlanmalı çırağan dar bir cadde ağaçları keserler yol yaparlar yayalar gidemez aynı zamanda da yayalar içinde işlek bir yer. Boğazda arnavutköy den başlayan bebekte biraz daralan, ileride tekrar rumeli hisarına kadar çok geniş kaldırımlar var oralarda çok keyifli oluyor fakat buna el atması gerek büyükşehirin tabi denildiği gibi bisikletçi sayısı az geliyor onlara.

@ermang

erman bey..
evet derin düşünürsek aynen doğru dedikleriniz katılmamak işten bile değil ...evet bunları zati biliyorum bu acı gerçekleri söyleye söyleye hep kendim dinledim 70 lerden beri ,yaş 56 oldu hala aynı kafalar tarafından yönetilmek üzücü..
adam sendeciler köşe başlarını tutmuş ,bu değersizler ordusu ülkeyi yönetiyor hak etmediği bakanlıkta bakanlanlık yapıyor sen kimsin spor bakanı olacak, adamın bir gün aklına bisiklet sporu gelmedi,,göç olayında haklısınız,bizden mucit çıkmaz demek sadece kendine acımak demektir, kendine acıyan asla vizyon yaratamaz ,kendine acımayan ama hırslı liderlere ihtiyacımız var bu liderler bu ülkeyi zenginleştirmek için çaba sarfedecek ,evet sorun orada tabi, hala fakir hala fakir ,
fakirlik kader olamaz,,,gerekli ortamı hazırlamak her ilde bisiklet klüblerini oluşturmak evet belediyeler yapacak bunu istanbulda bir çok belediye var bunlardan epey bisiklet klübü çıkarda, ama hikaye tabi ,bu konuda alt yapı yok..vizyon deseniz hiç yok..

@Kudret Kurtcebe

Teşekkürler hocam. Tam da demek istediğimi anlatabilmişim en azından, mutlu oldum. Zaten önemli olan kazanmak değil, mücadele etmek. Çok geç kaldığımı 15 sene aradan sonra 31 yaşında bisiklete tekrar binince üzülerek anladım. Ancak bu işe gönül veren, bu forumda örneğini fazlasıyla gördüğüm, siz gibi bu işlere öncülük edebilecek bilgili, bilinçli, tecrübeli çok insan var. Ben umutluyum nispeten.

Hiçbir zaman şiddetten yana değiliz ama haklıyken de haksız duruma düşürülmeye tahammül edemeyeceğiz kimse kusura bakmasın arkadaşımız kendisini çok güzel savunmuş helal olsun kimsenin eziği değiliz herkes haddini bilsin

@ReşitÇağırgan

Kesinlikle katılıyorum ve dikkat ederseniz hep cevabı bisikletli olan taraf vermiş . Nefs-i müdafaya bire bir örnektir .

Ben söyleyecek birşey bulamıyorum artık yorumu sizlere bırakıyorum sinir olmak garantili

attila bisiklet takımına bu durum aksedilirse iyi olur ,o şahsın pezevenk olarak hakaret etmesi zati suç unsurudur ,takım olarak bu şahıstan şikayetçi olunursa bence isabetli olur, bu yaşlı beyefendi arkadaşımız benden taş çatlasa 7 yaş büyük ama akıl yaşta değil baştadır ,,
ayrıca bu yaşlı ağbeyimiz neden bu kadar kızmış, onu anlamak lazım neden bu kadar sinirli ,olayın başında ne oldu, anladığım kadarıyle metrobüste olay olmakta sorunlu bu metrobüsler,, ve malum bisikletler sıkış tepiş konuyor onamı sinirlendi acaba ,
bu halk patlayacak yer arıyor, patlaması gereken yeri bilmiyor işin özü budur,,

Bu şahsın durumunu Bipolar Depresyon olarak özetlemek mümkün.Buna "Manik depresif" de diyebiliriz.Her halinden belli sağlıklı olmadığı.Detaylara (link) ulaşabilirsiniz.

Bu durumu vaktinde anlayamayanlar,genelde bu şahısları bir güzel benzetirler.Benzetildiklerinde taşkınlıkları biter.Çok tahrik etseler de uymamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Sanberk E
@Derya Keçeci

kesin doğru,,bu şahsa davada açılsa manik raporu çıkar ise dava düşer gibime geliyor,,

Geri