Scudo Sports

Trafikte Bisiklet Kullanırken Dikkat Edilecek En Önemli Hususlar

Piskiletci

Forum Bağımlısı
Tepki
2.547
Bisiklet
Corratec
Arkadaşlar trafikte yararını görebileciğiniz bilgileri ve sırasıyla yazdım.

1-Güneş ışınlarının dik olduğu saatte trafiğe çıkmaktan kaçının. Çünkü sıcakta beynimize giden kan trafiği ısındığından baş ağrısı ve göz refleksinin azalmasına neden olur.

2-Kırmızı ışıkta arabaların arasından geçmeyin. Çünkü sağdan ve soldan akan tarfiği, duran arabalar nedeniyle görmeniz zorlaşır.

3-Park etmiş arabaları dikkat edin. Çünkü arabadan dışarı çıkan birisi olabilir ve siz ona çarpabilirsiniz.

4-Trafikte yol alan bisikletçiyi sollarken arkanıza bakın. Çünkü bisikleti sollarken büyük ihtimalle araçların kullandığı şerite gireceksinizdir, eğer arkanıza bakmadan geçerseniz kazaya neden olabilirsiniz.

5-Gece sürüşlerinde mutlaka arçların sizi farketmesini sağlayacak önlemleri alın(fosfor, flaşör, yansıtıcı, ışık...)

6-Trafikteyken bütün bir yolu gözünüzün içine alın bu sayede bütün tehlikeleri görebilirsiniz.

7-Islak yollarda tekerinizi fazla şişirmeyin. Çünkü lastik fazla şiştiğinde yerle teması azalır, yol kaygan olduğu için durmanız neredeyse imkansızlaşır.

8-Park etmiş arabaların dikiz aynalarına dikkat edin.

9-Size kızan şöförlerle diyaloğa girmeyin ve plakasını mutlaka aklınızda tutun, bu sayede size karşı yanlış bir davranışında polise şikayet edebilirsiniz.

10-Asla ve asla akan trafikte herkangi bir hareket yapmayın(Elleri bırakmak gibi)

11-Trafiğin yoğun olduğu zamanlarda yük ve eşya taşımayın. Yüklerinizi mümkün olduğunca çantanızda taşımaya gayret gösterin.

12-Mutlaka karayolunun en sağ şeritini kullanın.

13-Eğer grup halindeyseniz tek sıra halinde seyir edin.

Scudo
@M:T:B
ıslak zeminde lastikleri üreticinin asfalt için vermiş olduğu değerde kullanın altına inmeyin o zaman daha kötü olabiliyor sadece yerde kar varsa bir miktar indirebilirsiniz ama çok değil
hatırlatma için teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Piskiletci
Başıma gelen en çok kaza: İnsanların arabasının kapısını açıp kapıya çarpmamı sağlamalarıdır:)
Bazen neyse ki hızlıyım hemen gidonu çeviriyorum:)

• Beğen
Tepkiler: mhmmd123
Ben Bisikletimi yeni aldığım için hiç trfiğe çıkmadım ama servise götürürken çıkacağım.Belki de ara sokaklardan dolaşırım.:)

Geri