ben de bi'şeyler yazıyım...
bana çok ilginç gelen bi nokta, her yolun kendine has bi trafik dinamiğinin olması... uzaktan tehlikeli gibi gelen bi yol aslında bisikletliler için güvenli olabiliyo ya da çok güvenli gibi görünen bi yol tehlikeli.. zamanla hangi yol nasıldır nerelerden nasıl gidilir, öğreniyo alışıyo insan... kendine uygun yol alternetiflerini seçmeye başlıyo
ikinci önemli nokta, performans düşükse, kaderiniz diğer araçların elinde oluyo... özellikle de sağa ayrım olan yollarda, düz devam edecekseniz... sonuçta dönecek araç yavaşlıyo, siz o noktada birden hızlanıp ondan hızlı gidebilecek durumdaysanız (özellikle de rampa çıkarken; rampa aşağı hızlanmak kolay zaten), aracın size yol vermesine muhtaç olmuyosunuz ya da aracın geçip gitmesini beklemek zorunda kalmıyosunuz... basıp geçiyosunuz...
dolayısıyla, bazı yollar performans geliştirmeden riskli iken, belirli bi performansı yakaladığınızda çok daha güvenli oluyo...
üçüncü nokta, her daim dikkat... sadece önü değil yanları, arkayı... sürekli takip etmek gerekiyo... çünkü sürücüler bizi görmüyo... bizim onları görmemiz gerekiyo...
bence önemli bi başka nokta, hiçbi zaman araç sürücünün sizi gördüğü varsayımıyla hareket etmeyin... örneğin siz düz giderken sağdan yola çıkacak bi aracın sürücüsü bakıyo, sizi gördüğünden emin oluyosunuz, ama aslında o sizi görmemiş oluyo.. çünkü sola bakarken sadece 4 tekerlere odaklanmış durumda oluyo... ya da sizin hızınızı tahmin edebilecek ve ona göre hareket edebilecek öngörüye sahip olmuyo... burda ben selam kullanıyorum... elimle/başımla selam veriyorum, karşılığını aldıysam illaki görmüştür
başka bi önemli nokta... size yol veren araç sürücülerine teşekkür etmek, selam vermek... çok olumlu bi pekiştireç... hem onlar hem biz mutlu oluyoruz