Scudo Sports

Trafik Sigortası ve Bisiklet

Scudo
Herkese merhaba. Bugün arkadan araç çarpması sonucu bir trafik kazası geçirdim. Sürücü 83 yaşında birisiydi. (Giant contend r1 2020 )model Bisikletimi alalı daha 1 hafta olmadı. Daha ilk taksidini ödeyemeden kaza sonrası jant, rotor ve arka vitesin olduğu kadro kısmı yamuldu. Bunlar benim gördüklerim belki başka sorunlar da çıkabilir.

Velhasıl Polis eşliğinde rapor tuttuk. Kamera kayıtları da var.
Giant caddebostan ile görüştüm. Yarın bisikleti göstericem. Sigorta şirketiyle de görüşeceğiz.

sormak istediğim olası bir onarım yapılamaz dendiği zaman benim ne gibi bir yol izlemem gerekiyor. Dediğim gibi daha ilk taksidini ödeyemeden, bisikletim şuanlık gözümde perte çıkmış durumda. Zarar karşılığını neye göre yapacaklar acaba ?

kazaya ait video :

edit:
olayı biraz açmak istiyorum. kaza kendi yolumda giderken arkadan çarpma sonucu gerçekleşti. ben yerden kalktıktan sonra 83 yaşındaki adam aracını ileri sürmeye başladı. büyük ihtimal kaçacaktı ama tamponu düşünce durmak zorunda kaldı. tamponu yardım alarak araca koyup, motoru çalıştırınca hemen yolcu kapısını açtım, aracın önüne geçtim. aracın önüne geçince bir de gaz verip altına almaya çalıştı.. sonuçta yaşlı başlı adam bağırıp çağıramıyorsun da. neyse polis geldi, ambulans geldi. el bileğimde ağrı yoktu, 112 ekibi de görünürde bir şey yok diyince ambulansı gönderdik. polisin eşliğinde maddi hasarlı kaza tutanağı tuttuk. bu süre zarfında adamı görseniz, sigarasını yakmış bittiyse ben gideyim falan diyor. neyse sigorta belgeleri, kaza tutanağı her şey elimde. neyse eve geçtikten sonra bileğimde ağrı olunca acile gittim. sonuç kırık çıktı. şuan elim alçıda. hal böyle olunca karakola geçip ifademi verdim. kaçmaya çalıştığını da bu sefer belirtmiş oldum.

şimdi yarına giant ve sigorta şirketi ile görüşmem kaldı. onları da editleyip bilginlendireceğim.

Çok geçmiş olsun. Hem kazanıza ama fazlasıyla da nefes israfı o mahlukla karşılaşmış olmanıza... çok üzüldüm. Allah kimseyi böyle nefes israfı canlılarla karşılaştırmasın...

Ülkemiz için yeni bir sigorta türü gündemde; bisiklet kaskonuz var mıydı acaba? Hoş tüm tutanaklar sizin lehinize; direkt dava açılabilir belki. Tekrar geçmiş olsun. Şifalar diliyorum.

Videoyu izledikten sonra tekrar yazayım dedim. Öncelikle geçmiş olsun. Trafikte çok tehlikeli bir yol olan ben bunu geçerim yolundan gidiyorsunuz. Araçlara ya mesafe bırakın yada hiç bırakmayın. Size çarpılan yerde araçların sağ direkleri oluyor o kısım tamamen ölü nokta haline geliyor biz bisikletliler için. Ya adam ben buradan geçerim diye hamle yapıp size çarptı yada tam karşıya odaklanıp sizi hiç görmedi.

Suç sende de var, aracın arkasından gidebilirdin, direkt olarak dibine yapışmışsın.
Öncelikle geçmiş olsun. Bursalı bisikletçiler olarak hasar tazminli kazalarımız oldu, yukarıda paylaşılan başlığı dikkatlice okuyun derim.

Videolara bakınca, tüm araçlar tek şeritli yolu ortalayarak gidiyor. Bisikletli de ortalamış vaziyette sürüyor, ki kendi güvenliği için en doğru hareket. Daha sağdan sürüş yapsa tüm araçlar sollamaya kalkardı ve sürüş çok tehlikeli hale dönüşürdü.
Ancak bu dedemiz, muhtemelen huysuz bir ihtiyar, sabredememiş. Şeridin en soluna geçmiş, tabiri caizse kanırtarak kendine yer açmaya çalışıyor. Acelesi varsa korna çalıp yol isteseydi keşke. Öncesinde ikili arasında yol isteme - vermeme/verememe diyaloğu gerçekleşti mi acaba? Her durumda sürücü yüzde yüz kusurlu ve tüm hasarlarınız tazmin edecek.

Videoyu izledikten sonra tekrar yazayım dedim. Öncelikle geçmiş olsun. Trafikte çok tehlikeli bir yol olan ben bunu geçerim yolundan gidiyorsunuz. Araçlara ya mesafe bırakın yada hiç bırakmayın. Size çarpılan yerde araçların sağ direkleri oluyor o kısım tamamen ölü nokta haline geliyor biz bisikletliler için. Ya adam ben buradan geçerim diye hamle yapıp size çarptı yada tam karşıya odaklanıp sizi hiç görmedi.

teşekkür ederim.
fakat sarı iş gömlekli olan adamın kapattığı yerde mazgal var. ben mazgalın üstünden geçmemek adına yolu biraz ortalamak zorun kaldığım için o konumda ilerlemek zorundaydım. ayrıca kör nokta olma gibi bir ihtimal söz konusu değil. en başından beri ben önünde seyir halindeyim. yanından geçip o dediğiniz kör noktasında kalsam kabul edebilirim. ama aynı zamanda aktif olarak araba kullanan birisi olarak o noktanın kör nokta olmadığına altına imzamı atarım.

teşekkür ederim.
fakat sarı iş gömlekli olan adamın kapattığı yerde mazgal var. ben mazgalın üstünden geçmemek adına yolu biraz ortalamak zorun kaldığım için o konumda ilerlemek zorundaydım. ayrıca kör nokta olma gibi bir ihtimal söz konusu değil. en başından beri ben önünde seyir halindeyim. yanından geçip o dediğiniz kör noktasında kalsam kabul edebilirim. ama aynı zamanda aktif olarak araba kullanan birisi olarak o noktanın kör nokta olmadığına altına imzamı atarım.
Haklısınız ama 83 yaş için ne yazık ki heryer kör nokta olabiliyor. Geçmiş olsun hasarınız mutlaka karşılanacaktır maddi olarak üzülmeyin manevi olarakta moralinizi bozmayın.

• Beğen
Tepkiler: MartinEDENn
Haklısınız ama 83 yaş için ne yazık ki heryer kör nokta olabiliyor. Geçmiş olsun hasarınız mutlaka karşılanacaktır maddi olarak üzülmeyin manevi olarakta moralinizi bozmayın.
tekrardan teşekkürler.

Kazada kusurunuz yoksa o bisikletin sıfır değeri neyse o miktarda para ve bu süreçte bu mesele ile ilgili herhangi bir masraf yaptıysanız o paraları da sigorta size ödemek zorunda. Tabii sigortalar genelde tamam al parayı demiyor. Takla atıyor vermemek için. Taleplerinizi ve dilekçenizi düzügün hazırlayın. Eğer olumsuz sonuç alırsanız sigorta tahkim komisyonuna giderseniz. Kusurunuz yoksa her halükarda alırsınız o parayı. Kusur sizde de varsa tarafınıza yapılacak ödemeler kusurunuz oranında azaltılacaktır.

Öncelikle geçmiş olsun. Bursalı bisikletçiler olarak hasar tazminli kazalarımız oldu, yukarıda paylaşılan başlığı dikkatlice okuyun derim.

Videolara bakınca, tüm araçlar tek şeritli yolu ortalayarak gidiyor. Bisikletli de ortalamış vaziyette sürüyor, ki kendi güvenliği için en doğru hareket. Daha sağdan sürüş yapsa tüm araçlar sollamaya kalkardı ve sürüş çok tehlikeli hale dönüşürdü.
Ancak bu dedemiz, muhtemelen huysuz bir ihtiyar, sabredememiş. Şeridin en soluna geçmiş, tabiri caizse kanırtarak kendine yer açmaya çalışıyor. Acelesi varsa korna çalıp yol isteseydi keşke. Öncesinde ikili arasında yol isteme - vermeme/verememe diyaloğu gerçekleşti mi acaba? Her durumda sürücü yüzde yüz kusurlu ve tüm hasarlarınız tazmin edecek.
O tarz dayıların ben ta sürüşünü seveyim. Süründürün gitsin.

arkadaşlar tekrardan merhaba. bisikletimin fatura ücretini hesabıma yatırıyorlar. karşı taraf %100 kusurlu çıktı. şimdi sadece bedeni hasardan dolayı tazminatımı almak kaldı.

Kazada kusurunuz yoksa o bisikletin sıfır değeri neyse o miktarda para ve bu süreçte bu mesele ile ilgili herhangi bir masraf yaptıysanız o paraları da sigorta size ödemek zorunda. Tabii sigortalar genelde tamam al parayı demiyor. Takla atıyor vermemek için. Taleplerinizi ve dilekçenizi düzügün hazırlayın. Eğer olumsuz sonuç alırsanız sigorta tahkim komisyonuna giderseniz. Kusurunuz yoksa her halükarda alırsınız o parayı. Kusur sizde de varsa tarafınıza yapılacak ödemeler kusurunuz oranında azaltılacaktır.
arkadaşlar tekrardan merhaba. bisikletimin fatura ücretini hesabıma yatırıyorlar. karşı taraf %100 kusurlu çıktı. şimdi sadece bedeni hasardan dolayı tazminatımı almak kaldı.
.

Merhabalar. Bisikletin faturası yoksa yada var ama başkasının adına kayıtlı. Ve 1-2 belki 3 sene önce alınmış. O zamanki tutara göre mi yoksa güncel fiyat mı oluyor ?

Videoyu yeni izledim. O gerizekalı size ya bilerek çarpmış ya da değil araba, market sepeti kullanmaması lazım. Hasarlı kaza olduğu için sakinliğinizi korumanız iyi olmuş karşınızdaki oksijen israfına karşı. Çok geçmiş olsun, umarım kısa zamanda iyileşirsiniz.

.

Merhabalar. Bisikletin faturası yoksa yada var ama başkasının adına kayıtlı. Ve 1-2 belki 3 sene önce alınmış. O zamanki tutara göre mi yoksa güncel fiyat mı oluyor ?

Bu konu hakkında bilgim yok. Fakat yarın eksperle görüşmeyi planlıyorum. Çünkü bisikletimin fiyatı şuan daha da artmış durumda. Bana sadece fatura ücretini verdiler. Eksperle konuşurken senin sorunu da sorarım.

• Beğen
Tepkiler: Veto8 ve ugurus
Geçmiş olsun @MartinEDENn . Ben artık bakamıyorum, sinirler kaldırmıyor ama yaşamış gibi oldum konudaki yorumlar yetti. 😅

@MartinEDENn
Hem geçmiş olsun. Hem kolay gelsin . Hem sinir bozucu hem zor işler bunlar. .

Çünkü bisikletimin fiyatı şuan daha da artmış durumda. Bana sadece fatura ücretini verdiler.
Geçmiş olsun. Bisiklet 1.5 yıl önce de alınmış olabilirdi. Herkesin malumu ki fiyatlar katlandı. Bence güncel fiyat üzerinden anlaşmaya çalışın. Umarım alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: everhard
Bisikletin güncel fiyatı üzerinden ödeme yapılmalı. Söz konusu bisiklet hala sıfır olarak piyasada satılıyorsa satıldığı fiyatı,eğer piyasada sıfır mevcut değilse aynı kalite ve segmentteki bir bisiklet güncel olarak kaçtan satılıyorsa o fiyatı size ödemek zorundalar. İtiraz edip dava yoluna gidebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Geri