Scudo Sports

Trafik Sigortası ve Bisiklet

Scudo
Şimdi bunu gören diğer sigorta şirketleri 1 tık ileri gitmek için bir şeyler eklerler derken gelişir gider bu iş demedi demeyin :D
İnşallah. Sıfır bisiklet fiyatları da göz önüne alındığında millet saldırır valla.

Poliçe şartları önem arz ediyor. Ne kadarlık bir teminat tutarı sağlanıyor? Başlangıç için yadsınamaz bir ilerleme olsa da eksiklikleri çok şu an itibariyle bence...

Benim sigortanın karşıladıklarını aklıma geldiğince yazayım.

1- Çalınma (Nereden çalındığının önemi yok, sadece kilitli olması yeterli) Çalınma sırasında bisiklete monte edilmiş ekstra malzemelerin karşılanması (power metre, ışık, karbon jant seti vb)
2- Kaza sonucunda %100 hasarı karşılama ( Antrenman sırasında, yarışlarda ve yurtdışında ki gezi yarışlarda)
3- istemsizce gelişen maddi hasarı karşılama ( Misal duran arabaya vs araca çarpıp çizmek yada maddi hasar vermek)
4- Yol yardımı ( Gezi yada sürüş sırasında arizalan bisikletin tamiri, orada tamir mümkün değilse eve kadar bırakma hizmeti)
5- Olası bir kaza sırasında kırılan dişlerin yapımına destek ( Gerçi burda herkesin seyehat sigortasi mevcut o sigortada karşılıyor hasar büyükse 2 sigorta kombine edilebiliyor)

Ve daha aklıma gelmeyen bir sürü karşılama. Sigorta ücreti ise ayda 2 paket sigara parasını geçmiyor.

Benim sigortanın karşıladıklarını aklıma geldiğince yazayım.

1- Çalınma (Nereden çalındığının önemi yok, sadece kilitli olması yeterli) Çalınma sırasında bisiklete monte edilmiş ekstra malzemelerin karşılanması (power metre, ışık, karbon jant seti vb)
2- Kaza sonucunda %100 hasarı karşılama ( Antrenman sırasında, yarışlarda ve yurtdışında ki gezi yarışlarda)
3- istemsizce gelişen maddi hasarı karşılama ( Misal duran arabaya vs araca çarpıp çizmek yada maddi hasar vermek)
4- Yol yardımı ( Gezi yada sürüş sırasında arizalan bisikletin tamiri, orada tamir mümkün değilse eve kadar bırakma hizmeti)
5- Olası bir kaza sırasında kırılan dişlerin yapımına destek ( Gerçi burda herkesin seyehat sigortasi mevcut o sigortada karşılıyor hasar büyükse 2 sigorta kombine edilebiliyor)

Ve daha aklıma gelmeyen bir sürü karşılama. Sigorta ücreti ise ayda 2 paket sigara parasını geçmiyor.
Semih Avrupa dan gelen dayılar gibi en sonunda çıkart telefonunu diyeceğim o olacak. :) :) :)
1637927614635.pngThis is Turkey.

Groupama'ya biz de ulaştık ve sözleşme örneği istedik.

Konuttan çalımlar için ayrıca madde var, kamera gerekmediği özellikle belirtilmiş. Sitedeki ve broşürdeki yazıdan sanıldığı gibi değil.
Haftasonu daha detaylı incelemeye çalışacağım.

Konuttan çalımlar için ayrıca madde var, kamera gerekmediği özellikle belirtilmiş. Sitedeki ve broşürdeki yazıdan sanıldığı gibi değil.
Bu şartlar altında fiyat-performansa bakılıp anında yapılabilir.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Konut sigortası zaten evin içindeki bisikletin çalınmasında ikinci el karşılığı oranında zararı karşılıyor.
Bisiklet için, ev dışındaki mağduriyetler kapsamının geniş tutulması daha önemli.
Bu konuda taleplerimizi evrensel ölçüleri örnek göstererek poliçenin geliştirilmesini isteyebiliriz.
Tabi ülkemiz insanının süistimal edebileceği çok nokta olduğundan, sigorta şirketleri mesafeli olacaktır...

Konut sigortası zaten evin içindeki bisikletin çalınmasında ikinci el karşılığı oranında zararı karşılıyor.
Bisiklet için, ev dışındaki mağduriyetler kapsamının geniş tutulması daha önemli.
Bu konuda taleplerimizi evrensel ölçüleri örnek göstererek poliçenin geliştirilmesini isteyebiliriz.
Tabi ülkemiz insanının süistimal edebileceği çok nokta olduğundan, sigorta şirketleri mesafeli olacaktır...
Benim bildiğim kadarıyla konut sigortasına (Bisiklet-Müzik Tesisatı) gibi ekstrem şeyleri ekletmek gerekiyor.

Elbette, beyan edilen kıymetli mal ve eşyaları ekliyoruz.
Şahsen şu anda evimdeki maddi kıymeti en büyük şey bisikletim.
Poliçe hazırlanırken ilk yazdığım şeydi...
Manevi değeri için ise paha biçemem..
@trainspotting35 ...

Groupama Sigorta da artık bisiklet sigortası var.

Bisikletim Sigortası
Groupama Sigorta olarak en çevreci ulaşım yöntemi olan bisikleti destekliyoruz. Siz daha yeşil yarınlara, sağlıkla pedal çevirirken, "Bisikletim Sigortası" ile bisikletinizi beklenmedik risklere karşı güvence altına alıyoruz!

Neden Groupama Bisikletim Sigortası’nı tercih etmelisiniz?
En iyi yol arkadaşı olan bisikletleriniz ile her pedal çevirişinizde rüzgarı hissetmek gibisi yoktur.
Rüzgarınız dinmesin diye, Groupama olarak bu eşsiz deneyiminizde de yanınızdayız!

Groupama Bisikletim Sigortası ile bisikletinizi yangın, hırsızlık ve çarpışma risklerine karşı sigortalatarak, olası riskler sonucu oluşabilecek maddi kayıplarınızı güvence altına alabilirsiniz.

Bisikletim Sigortası teminatları ile hangi risklere karşı güvendesiniz?
Yangın: Yangın, yıldırım, infilak veya yangın ve infilak sonucu meydana gelen duman, buhar ve hararetin bisiklete doğrudan sebep olacağı maddi zararlar.
Hırsızlık: Bisikletin kamera ile izlenen kapalı bir alanda ve kilit altında olması kaydıyla hırsızlık hasarIarı.
Çarpışma: Çarpışma durumunda oluşabilecek hasarlar (Tek taraflı çarpma hasarları hariç) Bisikletim Sigortası kapsamında güvence altına alınır.
Bisiklet ile taşınan eşyaları da kapsıyor mu? En çok korktuğum şeylerden biri bir kaza sırasında 8000 lira değerindeki dizüstü bilgisayarımın zarar görmesi.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Kapalı alan ve 24 saat kamerayla izlenme şartı var. Kapalı alanda da kilitli olacak bisiklet. Evden çalınan bir bisiklet bu şartları sağlayamaz ne yazık ki .
Çalınan bisikletin değerini karşılarım demiyor. Benim anladığım, bisiklet çalındı, bulundu, hasar var, onu karşılıyor gibi bir anlam çıkıyor.

Tek taraflı çarpma; mtb biniyor ormanda düştü, yol bisikleti kaydı düştü, bunlar kapsam dışı, araba çarptı bisiklet yamuldu, geçen otobüs çarpmıştı ya bisikletlilere, bu tür kazalar karşılanıyor.

Bisiklet ile taşınan eşyaları da kapsıyor mu? En çok korktuğum şeylerden biri bir kaza sırasında 8000 lira değerindeki dizüstü bilgisayarımın zarar görmesi.
Hayır, bisiklet aksesuarlarını bile karşılamıyor.

Ekteki dosyada sözleşmenin bisikletle ilgili kısımları var (kvkk, ödeme vs koymadım). Anlayan varsa inceleyebilirse güzel olur. Ben büyük ihtimalle yaptıracağım.

Hırsızlık şartları yukarıda konuşulduğu gibi maalesef çok sıkı görünüyor.

Enflasyon ile ilgili kısmı tam anlayamadım mesela. 3 sene sonra çalınırsa, şimdiki fatura değeri mi ödenecek, bir şekilde enflasyon mu eklenecek, hala satılıyorsa güncel fiyat mı kullanılacak...? Sanırım piyasa değeri ödenir ama enflasyonun üzerinde bir zam da kabul edilmez demişler.

Dosyalar

• uygulanabilir_maddeler_temiz.pdf
    826,1 KB · Okunma: 9
Son düzenleme:

Konuttan çalımda evin içinden çalınırsa kamera kaydı istememiş. Garaj, otopark, bahçe, merdiven boşluğu gibi ortak kullanım alanından çalınırsa kamera kaydı istiyor. Zaten az altında yeniden yazmışlar.

Hırsızlık teminat dışı haller:
  • Kamera ile izlenmeyen bir alanda yapılan hırsızlıklar.
Kısacası evinin içinde çalınmadığı sürece, hırsızlığa dair kamera kaydı sunmak zorunda insanlar aksi halde sigorta zararı karşılamıyor.

Sen çarparsan ödemem, bisiklet kapalı, kilitli ve kameralı yerde olmazsa ödemem, yağmur yağdı ödemem. Eee neresi sigorta bir bisikletçi ne yapabilir. Kasko çarpışırsan öderim sen çarparsan ödemem diyor mu yok. Yanına yanaşmam bunun.

Bence fena bir gelişme değil, tabi fiyatı da önemli, çoğu kişinin rahatça ödeyeceği kadar düşük olması lazım.

Ama her türlü durumda tüm zararının sigortadan karşılanmasını bekleyen arkadaşlar da beklentilerinin ne kadar gerçekçi olduğunu bir tartsınlar bence. Hiç bir sigorta şirketi para kazanamaz ki öyle. Araba gibi düşünmeyin. 30 eur verip bagajla yurtdışına götüremezsiniz, sokağın köşesinde biriyle buluşup 15 dk içinde kayıtsız satamazsınız arabayı.

Selamlar, havuz büyüyüp, hasar/prim oranı da düşük kalır ise bisikletçiyi, uygun prim ile güvence altına alacaktır.

Başlangıçta kapsamın sınırlı olmasının sebebi, hasarı düşük tutmak için daha düşük riskleri kapsamak olabilir. Neticede kimse araba ile çarpışmak istemez. Ama kaçınılmaz olduğunda da yeni bir bisikletin güvencede olduğunu bilmek (canımızdan sonra) iyi olacaktır.

Hayat sigortası gibi düşünebiliriz, ama bu sefer faydalanan biz oluyoruz ;)

Hiç yoktan iyidir diyelim.Geçen evden çalınan bisikleti duyunca sevindirici bir haber bu.
Sorun orada başlıyor ama. Ev içinde kamera yok :) kilit altında değil

• Beğen
Tepkiler: mhmtp
Bence fena bir gelişme değil, tabi fiyatı da önemli, çoğu kişinin rahatça ödeyeceği kadar düşük olması lazım.

Ama her türlü durumda tüm zararının sigortadan karşılanmasını bekleyen arkadaşlar da beklentilerinin ne kadar gerçekçi olduğunu bir tartsınlar bence. Hiç bir sigorta şirketi para kazanamaz ki öyle. Araba gibi düşünmeyin. 30 eur verip bagajla yurtdışına götüremezsiniz, sokağın köşesinde biriyle buluşup 15 dk içinde kayıtsız satamazsınız arabayı.
Şimdi iyi hoş ama bisikletle düşmek ciddi yaralanmalar demek. Birde firma çarpma değil çarpışma diyor. Zaten geçmiş olsun benim 300TL lik bisikletin yerine kazada ben öldükten sonra 200.000TL lik bisiklet verse. Kefenin cebi olsa sığmaz gene gitmez :ssrtcbya::ssrtcbya:. Çoğu aslında detaylı incelense tamamiyle firma aleyhine. Şimdi sigorta para kazansın diye zararı karşılamaması da garip.

Geri