Scudo Sports

Trafik kurallarına uymayanları ihbar etmek

Selamlar, herkes gibi ben de bir çok ihlalle karşılaşıyorum gün içerisinde Araba kullanmıyorum ancak yaya ve bisikletli olduğum zamanlarda. Neyse kısaca ihlalleri, yanlış park, bisiklet yolu ihlali vb. fotosunu çekmem durumunda nereye hangi adrese göndermem gerekiyor?

Scudo
@Kerem Özbayrak

Selam , (link) en kolay yoldan bu siteden ihbarı yapabilirsin. Çektiğin görüntüyü de yükleyebiliyorsun

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
@Mishkin teşekkürler. Önümüzdeki günlerde ne kadar sinir bozucu bir vatandaş olduğumu tüm ihlalciler anlayacak o zaman.

@Kerem Özbayrak
kurallara uymayanları bildirmek sinir bozucu oluyorsa hepimiz sinir bozucuyuz :))

Cahilliğime verin bir sorum olacak. Bu tür ihbarlar sonucu bir müeyyide uygulanıyor mu?

Biraz fazladan ıspanak yeseydim ufakkene olmadık yere parkeden araçları geçişı açacak şekilde yan devirmek isterdim.

İstanbulEmniyet Müdürlüğü, trafik kurallarını ihlal eden sürücüler için, akıllı cep telefonlarında kullanılan iletişim uygulamaları (WhatsApp ve Viber) üzerinden iki farklı şikayet ve ihbar hattı oluşturu.
Uygulamalarda kullanılacak olan İstanbul Emniyeti'ne ait 0552 155 0 155 ve 0533 155 0 155 numaralı iki hatta, kullanılacak uygulamalardan kural ihlalleri yapan sürücülerin videoları ile fotoğrafları yollanacak.
Paylaşılan bilgi, fotoğraf ve görüntüler, Trafik Kontrol Komuta Merkezi'nde görevlendirilen 20 kişilik polis ekibi tarafından detaylı bir şekilde incelenecek ve kural ihlali yaptıkları net olarak tespit edilen sürücülere cezai işlemler uygulanacak.

işe yarayacağını sanmıyorum ama... hadi hayırlısı...

Ben anında arayıp şikayet ederim. Bir keresinde ramazanda vakit öldürme amaçlı arabayla gezerken birisi çok ters bi hareketle sağımdan geçti. Aradım polisi, verdim plakayı, teşekkür ettiler. Dedim nasılsa geziyoruz şunu takip edeyim gerçekten polis ilgileniyormu neyse 5 dakika geçmeden şanstan uygulama varmış ve çektiler arabayı sağa. Anladımki gerçekten anons ediliyormuş plaka :D

valla ben bu fahri trafik müfettişliği olayına fazlasıyla niyetlendim. tüm şartlarım da uyuyor. eğer olursa yaşadık sevgili forum.
yapıştırır geçerim.

bencede yapılmalı çünkü bizler dikkat etmedikçe işler çığrından çıkıyor herkes dünya benim sanıyor. Ben başlangıç olarak iett saplantım var, otobüs durmadımı veya hata ettimi affetmiyorum direk alo153 veya web den şikayet.
diyeceksinizki olurmu öyle şimdi şikayetler çok artınca otobüslere karakutu yerleştirme altyapısı yapıyorlar.kısacası millet olarak birbirimizi uyarmalı ve geliştirmeliyiz.işe yarıyor.

Geri