Trafik cezası

Çagatay Çimşit

Daimi Üye
Kayıt
24 Mayıs 2010
Mesaj
240
Tepki
277
Şehir
İstanbul
Lahmacun kuryelerinin kaldırımda yayaların üzerine motor sürdüğü bir şehirde talihsiz bir olay yaşamışsınız :)

Bisiklet ehliyeti diye bir şey yok mevzuatta. Suç işlediğiniz doğru, kaldırımda gidemezsiniz ama alttan alıp işi uzatmayabilirdiz belki.. Kimliğinize ceza yazması mümkün olsa bile bunun takibini yapabilirler mi bilemiyorum. Araçlara kesilen cezalar muayenede falan çıkıyor karşınıza ama bunu takip etmeleri zor düşüncesindeyim.
 
Scudo

emin tak

Aktif Üye
Kayıt
16 Ocak 2011
Mesaj
154
Tepki
65
Şehir
Istanbul
Sizin cezayı yediğiniz yere yakın bir yerde ceza yedim. Araba kullanırken aylardır ters yön olduğunu farketmediğim bir yolu kullanıyormuşum.Ama oranın çift yön olması trafiği inanılmaz rahatlatıyor nitekim polis olmadığında millet bu yolu kullanıyor. Ayrıca bir yolun son 40 metresini ters yön yapmak bize mahsus bir özelliktir heralde. Neyse burada cezayı yedim fakat o gün çok önemli de bir sınavım vardı,pek uğraşamadım. Ama bugün olsa polisin amirini çağırırdım çünkü o polis aracıda yola tersten girmiş ve parketmiş,millete ceza kesiyor.

Ben bisikletimi güvenli olan yerde kullanıyorum.Gerisi önemli değil. Kaldırımda yayalar tek yön mü yürüyor ki ben kaldırımı yol yönünde kullanayım. Bu size denk gelen polisin dangalaklığı.
 
Kayıt
20 Ağustos 2010
Mesaj
60
Tepki
27
Şehir
istanbul
Bisiklet
Carraro
bazı arkadaşlarımız polis memurunun işini cidiye alarak ceza kestiği gibi bir yanılgıya düşmüşler.olay aslında memurun ciddiyetinden degil benim kendisine,beni azarlamak gibi bir hakkınnın olmadığını söylememle inatllaşmaya dönüşmüş bir tartışmanın sonucu olarak bu cezayı yazmıştır.
 

AHMET67

Aktif Üye
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
124
Tepki
75
Şehir
ankara
Bisiklet
Amoeba
cezayı ödeme itiraz et mahkemeye başvur uyarı levhası yoktu veya cezayı hak edecek şekilde yaya yolunu kullanmadıgını veya hakime bugune kadar bisikleti kimse araçdan saymadıgı için yaya yayayolunu kullandım gibi ifadeler söyle belki hakim cezayı sildirir o yolu ve trafigi sen biliyorsun seni haklı çıkaracak bir şeyler bul
 
Kayıt
15 Aralık 2011
Mesaj
18
Tepki
4
Şehir
izmit
geçmiş olsun, ancak daha büyük cezalar-borçlar altına girmemeniz için tc numaranızı paylaşıma açmayın lütfen...
 

şans topoğraf

Daimi Üye
Kayıt
10 Eylül 2010
Mesaj
231
Tepki
106
Şehir
Sofia
Bulgaristan Sofyadayim...
gecen sene,polis kontrol yaparken kaldirimdan bunny yapip gectim :)
hemen durdurdu kaldirimdan surmek yasak vs soylendi ama kaskim yoktu ona ceza kesti 40 tl civarinda :D

Ustumde kedi gozu ve kask oldugu zaman yolun sag seridinden surme hakkim varmis,kaldirimdan kesinlikle yok...yine tek cezayla yirttim.Bildigim kadariyla ingilterede bu tip cezalar cok daha agir...
 
  • Beğen
Tepkiler: İbrahim Aslanhan

ömer korkmaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Kasım 2011
Mesaj
752
Tepki
258
Şehir
Eskişehir - Ankara
çok eskiden banada ceza kesmişlerdi. Gerekçe, döner kavşak olan yerde zebradan karşıdan karşıya geçmem. Polis durdurdu neden burdan geçiyorsun dedi. Cimenli 2 metre genişliğinde iki yol ortasında kaldırımlarımız meşhurdur. cimenlerden mi atlayım burda boşluk var burdan geçtim dedim.Burdan geçemezsin dedi. Uçayım mı ozaman dedim:) Kimliğini ver dedi vermedim yok dedim.(kimliksiz gezmekte suç bu arada yani cezadan kaçış yok) zaten ozamnalar ehliyetde yoktu sordan da olmadı. Bisikletten in dediler(önce 1 polis sonra 3 oldu) inmedim. Ön ve arka tekerin havasını indirdiler. Bisikletten indirdiler ve bisikleti aldılar:D 2 gün sonra şubeden bağlanmış bisikletimi almaya gittim bana vermediler. Daha sonra babam gittip aldı. Bağladıkları için nedkadarr ödedi bilmiyorum ama bana ceza kesemediler. ve ugulamdaki mantıksızlık sadece o gün uygulanmasından geliyor. Bizde kuralar bir günlüktür. Yakın tarihte ya şikayet yada biz kaza olmuştur. 1-2 günlük kontrol olur geçer gider. Oda masumlara denk gelir. Yrıca her ne sebebpten olursa olsun kadırımda sürmek kesinlikle yanlış ve ceza gerektirir. Cezayı hak etmişsiniz bence ama ters yön biraz komik olmuş. Geçmiş olsun. Entersan bir diğer cezada bir arkadaşıma kırmızı ışkta karşıdan karşıya geçtiği için kesildi.Işıkta bekleyen hiç görmüyorum. Ve ceza tc kimlik nosuna işlendiği için faizli ve geçikmeli olarak ödedi.
 

Kimseyi İlgilendirmez

Forum Demirbaşı
Kayıt
15 Temmuz 2011
Mesaj
577
Tepki
316
Şehir
Ankara/Batıkent
İsim
Murat Ç.
Başlangıç
1981—82
Bisiklet
Geotech
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Kaldırımda sürdüğünüz için Kanunen Polis haklı. Dolayısıyla kaldırımda hangi yönde olduğunuzun bir önemi yok. Ama burada beni rahatsız eden, diğer yorumları yapan bazı arkadaşların da belirttiği gibi, özellikle trafikteki araçların sürücülerinin ve yayaların çoğunun (hiç abartmıyorum, neredeyse %80'inin) Trafik Kanun, Yönetmelik ve Kurallarından haberinin bile olmadığı, diğer insanların haklarına saygı göstermek zorunda oldukları gibi bir kaygılarının olmadığı bir memlekette, o Polis memuru bence adaletsizlik etmiş. Eskiden deveye boynun neden eğri diye sorulduğunda "Nerem doğru ki?" şeklinde cevaplayan devenin, bugün aynı soruya "Sana ne lan, bas git, topuğuna sıkarım" diyeceği hale geldik maalesef. Yani demek istediğim şudur ki; Eskiden insanlar yapılan saygısızlıklara, haksızlıklara tepki verirdi, şimdi kimse kimsenin umurunda değil. Dolayısıyla kurallar da Devlet tarafından yaptırımla takip edilmeyince maalesef kitap üzerinde kalıyor. Sonuç olarak, bir sürü kuralsızlık almış yürümüşken, size yazılan cezayı ne yazık ki ben de içime sindiremedim. Allah tekrarını nasip etmesin. Geçmiş olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: Şafak Başlar

mustafa tanrıverdi

Daimi Üye
Kayıt
22 Nisan 2012
Mesaj
271
Tepki
236
Şehir
Pendik Kurtköy
İsim
Mustafa
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
hocam bas pedala gitsin, niye durdunki
 
Kayıt
20 Ağustos 2010
Mesaj
60
Tepki
27
Şehir
istanbul
Bisiklet
Carraro
durmak zorunda kaldım,adam resmen aracı önüme kırdı.şimdi aklıma gelince gülüyorum komik bir tecrübe oldu benim için.
 

Koray Oral

Üye
Kayıt
5 Haziran 2010
Mesaj
54
Tepki
14
Şehir
Erenköy
Bisiklet
Corratec
Size ceza kesen memurun bisiklet sürücüleriyle ilgili kötü bir anısı olmuş sanırım :) Yoksa akla mantığa sığmayacak bir hareket benim görüşüme göre . Size ceza keseceğine kaldırımlara park eden araçlara ya da kaldırımdan giden motosikletlere ceza kesmeli !!!
Not : Ben hem bisiklet hemde motorsiklet sürücüsüyüm .
 

onur tuna

Daimi Üye
Kayıt
11 Ağustos 2011
Mesaj
256
Tepki
128
Şehir
kocaeli
Bisiklet
Salcano
Bir bisiklete ceza eksikti onu da duymuş oldum. İstanbul trafiğide çok düzgün ya polis tabii ki haklı yoksa hiç arabasıyla kaldırıma falan çıkan olmaz İstanbul'da hiç öyle şeyler yaşanmaz. Sen çok büyük tehdit unsuru olmuşsun kardeş, haketmişsin.
 

ermang

Üye
Kayıt
19 Haziran 2012
Mesaj
82
Tepki
50
Şehir
İzmir
İsim
Erman
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
"Yaya kaldırımından tek yönlü yol" da "tersten" bisiklet sürmek ? Polis ne içmiş bi de onu sorsaydınız ?
 

Barış TURAN

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Ağustos 2011
Mesaj
2.677
Tepki
1.990
Yaş
43
Şehir
Bursa
Bisiklet
Kron
Kırmızıda durmayan bisiklet severler bunu örnek almalı.Ondan sonra yaw yol boştuda şöyleydide böyleydide diye burada ya da memurun karşısında kendilerini ve dolaylı olarak bizleri komik duruma düşürecek bahaneler yaratmasınlar.Yol boş diye her ARAÇ basar giderseee...