Scudo Sports

Trafİk Canavari Yİne Bİzİ Buldu !

@lamba

Doğru söylüyorsun..Ama bu seferde polisler trafiği aksatıyorsunuz diye uyarmaya başlıyor..Valilikten izin alınarak ara ara eylemler yapılmalı bence. Buda ancak birlik ve beraberlikle yani sayısal olarak çok olmakla gerçekleşebilir.

Scudo
bence trafikte en çok dikkat edilmesi gereken sürücüler taksiciler olsa gerek.çünki müşteri kapmak için öyle hızlı ve bilinçsiz hareket ediyorlarki siz ölmüşsünüz adamların umrunda bile değil.ben sırf bu yüzden az kalsın son sürat bir taksiye aracın arka kısmından çarpacaktım.adam ben hızla giderken müşteriyi almak için aniden önümde benim arkadan geldiğimi bile bile öyle bir fren yaptıki son 2 saniyede olayı farkettim fazla paniklemeden ve arka tekeri kaydırmadan bilinçli bir şekilde fren yaparak son anda milimetrik bir mesafede araca çarpmadan durabildim.siz siz olun trafikte taksicilere karşı çok dikkatli olun her zaman bu kadar şanslı olunmayabilir.

http://i52.tinypic.com/72boyd.jpg

@Mehmet Keten

Taksi yerine özellikle minibüs, 4X4, servis aracı, firmaların teknik servis araçları vb. yazılabilir. Trafikte ön kesmek ne yazık ki benimde çok yaşadığım bir şey.

Pozitif ayrımcılık elbet güzel birşey karşı cins için bellirli hakları elde edebilmesi adına. Fakat trafikteysen eşitsin ayrıcalık tanınmaz. Ama ne yazık ki eskiden erkekler için trafikte sabırsız ve hoşgörüsüz derdik. Şimdi görüyorum ki karşı cins ne malasef bu bayrağı almış önde koşuyor gibi. Trafikte kaç bayan şoför yola giremeyipte ilk olarak ben bisikletle girip trafiği yavaşlatıp yol vermişliğim olmuştu. Ama son gördüğüm ve özellikle arkadaşımızın başına gelenlerden dolayı artık saygı duymuyorum. Üzgünüm ama kısasa kısas.

• Beğen
Tepkiler: HAKAN ATMACA
daha perşembe günü başımdan geçti bir olay. göztepede hasteneden çıkan normal bir araç beni göre göre yola çıktı frene bastım kaçma manevrası yaptım tam arka kapısına çarpıcakken durdum.Elemana ana avrat sövdüm arabasına yumruk attım.Yok kardeşim adam arabadan inmedi.bastı gitti yine gittim peşinden ışıklarda durmadı kaça kaça en sonunda evlendirme dairesinin orda yakaladım.Gene bastım küfürü yok inmiyor arabadan camıda açmıyor :) en son bastım tekmeyi arabaya gittim.Dolmuşçu napıyorsun falan diye bagırındı bana onada bastım kfürü kenara çektim bisikleti oda yoluna devam etti gitti.Sonra ulan dedim kendime manyakmıyım geldim eve sakalları kestim ilk.2 aydır sakal uzatıyordum ticani gibi olmuştum :) insana döndüm.Sanırım şimdi görseler hepsi arabadan inip beni döverdi hehe.Neymiş burdan alıcamız ders pis sakal bırakıcaz adamdan sayılmak için ve küfür edicez hehe.

@Şevket

Merhaba, aslında bir süredir konuyu takip ediyorum, acı, panik, heyecan vs. durumlarında olaylara verdiğimiz tepki orantısızlaşabilir ve tepkimizi ayarlıyamayabiliriz. Ama gördüm ki konu amacından sapmış, neredeyse "trafikte" kadın düşmanlığına gelmiş..

İnsanın, insana ve insanlık onuruna saygısıdır aslında sorunun asıl kaynağı. Türkiye Cumhuriyetinde ve de aslında birçok ülkede araç sahiplerinin, kadın- erkek ayrımı olmaksızın bisikletli ve yayalara karşı olan özensizliği ve saygısızlığıdır. Bu amaçla kültürel ve sosyal olarak desteklenmesi gereken kocaman bir nüfus ile karşı karşıyayız. Tarifkten tüm kadın şöförleri - Suudi Arabistandaki gibi ayrımcılık, ikinci sınıf insan, onur sahibi olmayan bir varlık gibi- yasaklayın, eğer tüm sorunlarımız bitecekse. Kimse trafik kazası mağduru olmayacaksa, hiç bir yaya ve ya bisikletli yaralanmayacak ve ölmeyecekse... Sizce mümkün mü?

Yüzyıllardır dünyada süre gelen erkek egemen toplumsal yapı, sadece hafızalarımı, kimliklerimizi değil aynı zamanda bunun bir sonucu olarak genetik kodramızın bile değişmesine sebep olmuştur. Kadınların, bazı konularda, el-kol-göz ve beyin koordinasyonları daha farklı çalışır. Bu durum kadınların araç kullanımı gibi alanlarda kendilerini geliştirmesi gereken noktalardan biridir. (Böyle bir konuda genelleme yapmak doğru değildir. Böyle olabileceğine dair fikirler vardır.) Bununla birlikte dünyada yapılan araştırmalarda kadınların trafikte, daha özenli, daha duyarlı ve kurallara uygun araç kullandığı ortaya çıkmıştır.

Örneğin; kadınlar yaya geçişlerinde ışık yansın yanmasın yayaya öncelik verirken, erkekler yayaya geç ışığı yanarken bile durmayabiliyor.
Kadınlar, trafik yoğunluğunun azaldığı saatlerde olması gerektiği gibi kırmızı ışıkta dururken, erkekler ışıkta durmadığı yada durmayabileceği gibi bir de duran kadın yada erkek şöförlere tepki göstermektedir. Aracının bakım ve muayenesi yaptırmadığı için kaza yapan kadın sayısı ile erkek sayısını kıyaslanmış, sonuçlar içler acısı. Siz hiç trafikte, özellikle tenha yollarda, erkek araç kullanıcısını sadece erkek olduğu için aracıyla sıkıştıran kadın şöför gördünüz mü? Ya da siz hiç kurallara uygun ve duyarlı araç kullandığı halde, sabah kocasıyla kavga ettiği için, trafikte gördüğü erkek araç kullanıcısına hakaret ve küfür eden gördünüz mü? Siz hiç hayvani zevklerini tatmin edebilmek için hayvan ezen bir kadın şöför gördünüz mü?

Yukarıda anlattıklarım kadınları savunmak için değil, konuya açıklama yapmak ve bilgilendirmek içindir. Zira üslup ve düşüncede ki ayrımcılık ve bence "düşmanlık" savunu yapmayı bile gerektirmeyecek kadar lüzumsuzdur.

Trafik yüzyılımızın önemli bir sorunudur. Yayalar için, bisikletliler için, çocuklar için, hayvanlar için ve hatta trafiktekiler için... Ciddi bir özveri ile uzun vadede üstesinden gelebileceğimiz bir durum. Ve trafiği cinsiyete göre değil, insanlığa yakışır-yakışmaz davranışlar üzerinden değerlendirmek sağlıklı bir toplum, sağlıklı bir tarafik için daha uygun olur bence...

Suudi Arabistan'daki gibi kadını, insan olma statüsünden çıkarıp birçok insani ve özlük haklarını elinden alıp, özgür iradesinin kısıtlandığı bir yapının sistemini, Türkiye'de de istiyen zihniyet ile bisiketliye,yayaya çarpan,yaralan ve öldüren zihniyet arasında nasıl bir fark var ki... Bence her ikisi de insanlık onuruna yakışmayan bir davranış..

büyük geçmiş olsun. İşte biz ne kadar dikkat etsekte bir kendini bilmez gelip kazaya sebebiyet verebiliyor.İnsanlarımızın trafikte bisikletlerinde olduğunu kabullenmesi maalesef biraz daha zaman alacak :(

Anladigim kadariyla trafikteki en buyuk sorunumuz arac olarak kaale alinmamak, maalesef trafikte yol alma-yol verme hususu ve trafigin genel isleyisinde orman kanunlari hakim ve bizde hayatta kalmak istiyorsak bu kanunlara uyucaz.
Nasil bir kamyon arabayi sikistirirken kendine bir sey olmayacagi guvencesiyle rahat hareket ediyorken, araba tam tersi temkinli davraniyorsa, bizde trafigin en korunaksiz araclari olarak mumkun oldugu kadar temkinli davranmaliyiz.
Maalesef bu isin egitimle de bir alakasi yok, trafikte cahilide ayni okumusuda. Tabii, bu durumu kabullenmek bir cozum degil, bence bireysel olarak yapilabilecek en mantikli is basimizi belaya sokmadan tepkimizi, rahatsizligimizi karsi tarafa anlayacagi dilden bildirmek ve gerektiginde polise sikayet vb... hukuki yollara basvurmaktan cekinmemek.
Istanbul'da ana arterlerde bisikletle cokca seyahat ettim, kendi acimdan baktigimda otobus, minibus ve taksiler bisikletlileri her ne kadar sivrisinek gibi gorsede belki trafikte daha uyanik olduklarindan veyada hareketlerinin daha tahmin edilebilir oldugundan yolda bu araclarla ilgili tehlikeli durum cok yasamadim ama isyeri servis araclari ve telefonla konusan suruculer ile ilgili cokca anim mevcut.

• Beğen
walla abıme cok gecmıs olsun
bu konuda benım sabıkam kabarık kımse bana carpamadı ama ben beyagı zahıyat werdım 17 kere hıc bırı bı fıske bıle vuramadı ama toplam 8 kere nezarette sabahladım ama olsun alıom elıme bı kadın wardı o yırttı tonajdan kaybettı almadım elıme asa yukarı 1 senedır ıyı buralar sıddetı sevmezdım ama ıse yarıyan yontem buymus

@melek bulut

Konunun farklı yönlere kaydığının farkındayım..Tartışılması gereken bayan sürücüler değil tüm taşıt sürücüleri..
Tüm taşıt sürücüleri biz bisikletlileride taşıt olarak kabul etmesi gerekmektedir. Bunuda birlik ve beraberlikle sağlayabiliriz..
Buna tüm yerel yöneticilerde dahildir..
Ayrıca belirtmek istediğim diğer konuda; trafik içerisinde ilerlerken polis ve farklı trafik ikaz işaretlerinede taşıtlar gibi riayet etmemiz gerekir..Eğer "bizde taşıtız ve yollarda hakkımız var saygı görmek istiyoruz" diyorsak lütfen trafik kurallarına uyalım..

Büyük geçmiş olsun abi..Şikayet konusunda pekte iyimser olmamak gerekir.
Daha sonrasında akıllarda kalması için.Paylaşımın için teşekkürler.

• Beğen
Geri