Scudo Sports

Trafiğin Kenarından Giden Bisiklet Sürücüsünü Görmeyen Öküzler Var Bitmeyecek Gibi.

Diyelim ki bisikletli hatalı, ani aracın önüne kırmadığına göre sizce bunda kasıtla adam öldürme suçu yok mu. Yani şeridinde gitmeyen bir bisikletliyi öldürme yetkisi veriyor mu şoföre? Hepimiz insanız can taşıyoruz. Bisiklet için trafik kuralları, kanunlar var. 1.5 metre yanına, 5 metre arkasına yaklaştığı için araç suçludur. Cezası kaza gibi değil kastlı adam öldürmeye teşebbüs ve sebebiyet vermedir.
Ayrıca Ambulansıda tebrik etmek lazım 3 dk içinde olay yerinde idi.

Scudo
@afidanci66

Hocam bana sorarsan o düz ve araçların hız yaptığı yolda şoför incecik bisikleti görememiş olabilir . Çevresel etkenler nedeniyle bisikletlinin görülememesini anlayışla karşılamak lazım . Bence bisikletlinin bir sağ taraftan gitmesi gerekirdi risk almaya hiç gerek yok . Ben böyle düşünüyorum sonuçta şehir içi trafiğin yavaş aktığı bir yola benzemiyor . Her işi kanundakini baz alarak yapsak inanın yayayken bile 1 gün yaşayamayız

@Onur İlker Gündoğdu

Tabii ki ben bisikletli haklı demiyorum. Orası şehir içinde otoyol olsa dahi aracın çarptığı yer ile bisikletlinin düşüp kaldığı yer arasında tahmini 70 metre var. O yol yayaya açık olduğu için (kenarında bariyer olmadığını görüyorum. en fazla 88 hız sınırı olan bir yoldur. Aracın tahmini hızı yaklaşık 150 üzeri (yanılıyorsam usta şoförler lütfen düzeltsin) görememesi çok normal doğru söylüyorsun. Çünkü aracın durup durmadığı dahi yoruma açık. Yani araç o kadar hızlı.Otoyol kapalı olsa dahi 40 - 120 hız sınırı var. Tabii biz yargılayacak yada hüküm verecek kişiler değiliz. Ama oda bir insandı ve belkide eşi, çocuğu vardı. Sırf 5 dakika kazanacak diye bu kadar kuralsızlığın ne anlamı var.

Bunların yanımızdan geçerken gelişi güzel bağıran modelleri de var. Bir kaç kez denk geldim.

bu olayda arkadaş hayatını kaybetti diye biliyorum Allah rahmet eylesin.Böyle arkadaşlar trafikte olduğu için gerekli azami tedbiri bisikletli almalı ancak o yola çocuk da çıkar yaşlı da hayvan da. arabayı kullanan arkadaş görecek hızda kullanacak, göremiyorsa kullanmayacak araba.Ülkemizde ehliyet almak çok kolay, herkes ehliyet alabiliyor. renk körü olan, tavuk karası olan ama ehliyeti olan adamlar var biliyorum.insanlar senelik olarak veya 2 senede bir rutin olarak arabaları soktuğumuz gibi kontrole girmeli, trafiğe çıkmaya elverişli raporu almalı diye düşünüyorum.
Aslında en temelde bir çiftin evlenip evlenemeyeceğine ve daha sonra da ailelerin çocuk sahibi olup düzgün evlat yetiştirip yetiştiremeyeceğine karar veren bir birim olmalı.Sorun temelden çözülür o vakit.çok uçtum galiba:eek:

@OnurA

Şimdi ben de kekoları kısırlaştırmak gerekir diyecem ama hümanistler damlayacak abi

@afidanci66

Valla hocam öyle tabi ama o yolda herkes basar adam da basmış görememiş demek ki tabi farklı da olabilir ama sonuçta bisikletli abimizin bir hatası canına mal oldu .Geride kalanlara Tanrı sabır versin hepimizin başına her an birşey gelebilir

bu arada Batıkent'te oturan avukat Onur musunuz siz ?

@Erdal YILMAZ

Özellikle emniyet şeridine girerek çarpan modelleride mevcut.Paylaştığım konu başlığının linki.

Öküz çarptı

2hafta önce kartal sahilde öküzün biri havalı kırmayı tam arkamda bilerek bir çaldı belim çıktı resmen böyle itler bolken aynasına çarptığım halde sorun yok diyip anlayışla karşılayanlar da var, şükürki artılar fazla yinede :)

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Geri