Sevgili dostlar,
11 Eylül 2011 günü Akçaabat-Yıldızlı'dan çıkarak Düzköy-Çal mağarası bölgesine yaptığım geziyle ilgili detay ve fotoları ilginize sunuyorum. Mağaraları severim, ne zamandır yolda tabelasını görüyordum, merakımın peşinde düştüm yollara...
Rota ve güzergah bilgileri;
("Data view" ile yükseklik ve hız bilgilerine ulaşılabilir

, start ve finish noktası aynıdır.)
Saat 10.30 itibariyle yola koyuldum. Hava ve şartlar güzel bir tur için oldukça müsait. Yolumun hemen üzerinde Akçaabat Olimpik Atletizm Stadı. Yaklaşık 40 gün önce yapılan Avr.Gençlik Olimpiyatları için yapılan bir tesis. Birkaç hafta kullanıldı ve şimdilerde boş. Malum, ülkemizde futbol haricinde hiçbir spora kıymet verilmemediğinden akıbeti meçhul.
Ağız tadıyla hızda yapamıyoruz. 70'den yukarı çıkmayayım bari
Gitmeye çalıştığım mağara karşı tepelerin koynunda. Yaklaşık bu civarlarda yolda karşı istikametten gelen iki yol bisikletçisi arkadaş gördüm. onlar yokuş iniyordu, selamlaştık, hızlı olduklarından durmadılar. Merak ettim kimdi onlar.
Yükseldikçe manzara güzelleşiyor
El-classico
Geldiğim yol aşağıda kaldı
Yağmur yok, rahatım. hava hakikaten çok uygun. Güneşi sevmem. O açıdan buralar benim için cennet. Çal köyündeyim. Bebeler. Çocukların geneli böyle renkli gözlü. Bu da kendi dünyasının güzeli. Civarda mağara benzeri oluşumlar var. Ama benim aradığım orada değil. 1150 metrede buldum seni. 3 saat sonra mağaranın girişindeyim. Fazla kalabalık değil ama yinede ziyaretçisi var. Giriş 5 tl. Umarım değer. Ufacık haşlama mısır 2 lira

organikmiş, yersen. Yalan yok tadı güzeldide pahalı be ya ve başlıyoruz. Burası bir su kanalı imiş. Bu kadar nizami ve rahat ilerlenebilir olması güzel. Bilinen ve ulaşılabilen derinliği 8 km. imiş. Ziyaret için gerekli çalışmalar yapılmış, ama hiçbir karadeniz turu destinasyonunda burayı programda görmedim. Ahşap yürüme platformu ıslak ve son derece kaygan. Ayağımdaki spd'li sert tabanlı ayakkabılarım yürümek için hiç uygun değil. Bikaç yerde kıvrak denge hareketleri yapmak zorunda kaldım yer yer yukardan damlaya sular var, ama sarkıt ve dikit oluşumu yok, denecek kadar az.
Milyonlarca yılı hisset

Bazı yerler genişliyor ve koridorlara ayrılıyor.
Piyanocular görse kesin konser veresi gelir, oluyoya onların öyle garip içsel dinamikleri. Onu bilmemde yönetmen olup şurada bi korku filmi çekesi geliyor insanın

Ee gireli 200 mt. olmamıştıki yol bitti. Verin len 3 liramı.
Biraz ilerliyeyim dedim ama ayağımdaki ayakkabılarla ne mümkün. Tüh asıl muhabbet ilerdeydi. Karanlık, kimsesiz ve adrenalin
Dikkatli bakınca görünen küçük bir mağara sakini
Biri mumları açık unutmuş
Yeniden dışardayım
Dönerken yapma bari, yine yokuş.
Masaüstü
Bulutlardan ve arkamdan yaklaşan yağmurdan kaçarak geldiğim aynı yoldan denize kadar indim. Eve girdiğimde bir yağmur başladıki, evden huzurla seyrettim.

Detaylar :
Toplam mesafe : 78km.
Tekerleğin döndüğü süre : 5 sa. 17 dk.
Max.İrtifa : 1160 mt.
Max.sürat : 60 km.
Ortalama sürat :14.7 km.
İlginize teşekkürler, selamlar...