trabzon - batum yardım edin lütfen

noktalivirgul

Forum Demirbaşı
Kayıt
6 Aralık 2005
Mesaj
439
Tepki
246
Şehir
ISTANBUL
selam arkadaşlar biz trabzon'dan batuma gitmeyi düşünüyoruz ama iş ve okul dolaysıyla 1o, max. 12 günümüz var bu süre zarfında bu rotayı en iyi şekilde nasıl gezebiliriz, sümena ve uzungöl'e çıkmayı düşünüyoruz, o coğrafyayı bilen arkadaşlardan kesinlikle görmemiz gereken yerler hakkında bilgi verebilecekler varsa çok faydası olur.bunlar rota konusunda ki isteklerim birde teknik açıdan da bazı isteklerim olacak elinde atıl bir şekilde tur çantası olan varsa ve elinden çıkarmak istiyorsa (malum masraflar baya bir artıyor sıfırlarıda bütçeyi sarsıyor) görüşebiliriz.selam ve saygılar.
 
Scudo

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2005
Mesaj
1.151
Tepki
2.733
Şehir
Fatih / İstanbul

Trabzon'dan, daha doğrusu Cide'den Sarp sınır kapısına kadar yaptığımız Karadeniz Seyahati'nin tüm ayrıntıları bu sayfalarda yer almıştı... Ama ne yazık ki, bunların hepsi silindi... Trabzon - Sarp arası, Ayder dahil, en fazla 4 günlük bir gezi... Hatta yağmur yüzünden biz bir gün de Ardeşen de kalmak zorunda kalmıştık... Yol dümdüz ve büyük bölümü de yeni yapılmış ve yapılıyor... İki metre genişliğindeki emniyet şeridi, bisiklet yolları gibi... Konaklamaları da Öğretmenevleri'nde yaptık. Fiyatları 10 veya 15 YTL...

Sümele Manastırı ve Uzungöl, görülmeye değer yerler. Biz daha önce gördüğümüz için, buralara gitmedik. Sümela Manastırı ve Uzungöl için birer gün daha eklersek, bu tur 6 günlük bir gezi olabilir... Bu güzergahın en keyifli bölümü, Ayder çıkışı ve Ayder'di. Ayder'i sakın atlamayın. Özellikle Ayder ve Uzungöl'de daha fazla kalabilir, seyahat süresini biraz daha uzatabilirsiniz. Ayder için, Gürsel Bey'in son yazısından faydalanabilirsiniz. Sarp'tan sonra Gürcistan'a geçebilirsiniz. Vize istenmiyor. Pasaport yeterli. Sarp Sınır Kapısı'ndan Batum 18 km. Gidiş-dönüş 36 km. Benim pasaportum yanımda olmadığı için ben giremedim ama, Necati Bey Batum'a kadar gitti ve döndü.

Bisiklet çantasını ben çok ucuza hallettim. İki tane sırt çantası aldım. Çantaların arkasındaki omuzlukları yarısından kestirip, birbirine heybe şeklinde diktirdim. 2 çantayı 20 YTL'ye aldım, 10 YTL de dikiş parası verdim. Pazarlık yaparsanız, dikiş işini biraz daha ucuza getirebilirsiniz. Geçtiğimiz yıl yaptığım tüm turlarda bu çantayı kullandım. Ancak bu çantalar yağmurda su geçiriyor. Belki de su geçirmiyenleri de vardır. Karadeniz yollarında her an yağmurla karşılaşabilirsiniz. Bunun için çantaların içine büyük bir poşet koyup, eşyalarınızı bunun içine yerleştirin ve ağzını bağlayın. Şu anda bisikletçilerde satılan 100 € fiyatlı çantaların içinde de böyle torbalar var...

Trabzon - Sarp turunun ayrıntılı yazı ve fotoğrafları için aşağıdaki adrese bakabilirsiniz...
(link)

(link)
 

noktalivirgul

Forum Demirbaşı
Kayıt
6 Aralık 2005
Mesaj
439
Tepki
246
Şehir
ISTANBUL
süleyman abi verdiğin bilgiler için çooook teşekkür ederim bu tur beni çok heycanlandırıyor, inşallah kazasız belasız gidip geliriz. verdiğin linkteki yazılarıda okudum şimdiden gitmiş gibi olduk ayağınıza elinize sağlık tekradan çok teşekkürler.