Scudo Sports

Tourney'i neden beğenmiyorsunuz?

@Bicycleizm ihtiyacınızı ve size yetip yetmediğini en iyi bilirsiniz .

Scudo
@MAERKEK inanın bu sözüme bütün forum şöyle sağlam dalsa bana hak etmişimdir, ne setli ne kıymetli bisikletleri yurtdışından aldım getirdim sonra hevesim kısa sürede bitti ve yok pahasına verdim ama şimdiki aklım askerden önce yokdu yoksa neler gitti elden neler vardı.

Yeni Tourney TX'ler fena değil bence. Bakımı zamanında ve iyi yapılırsa sorun çıkarmaz. Tabii biraz daha sarsıntılı ve sesli çalışır ama görevini yerine getirir. 150TL'ye bulunabilecek bir ikinci el Tourney grupset eski kadrolara takılarak kullanılabilir, günlük işlerde de (bakkal, market, pazar, kahve, avm) kullanılabilir.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@MAERKEK inanın bu sözüme bütün forum şöyle sağlam dalsa bana hak etmişimdir, ne setli ne kıymetli bisikletleri yurtdışından aldım getirdim sonra hevesim kısa sürede bitti ve yok pahasına verdim ama şimdiki aklım askerden önce yokdu yoksa neler gitti elden neler vardı.
İlerde altusa geçmeyi düşünüyordum sayenizde tourneyin tx serilerine yöneleceğim . Tz serilerinden daha iyidir .

@TakemasterTR forumda biri vardı bakkala gidiyorum diye 50 km yapıp geliyormuş .

Tourney setli yol bisikleti kullanıyorum ve hala ayarı tutturabilmiş değilim. Tamirciler de beceremedi. ? Öyle böyle biniyorum. Konuyla ilgili değil ama forumda ilgili bir başlık bulamadım. Sağ vites kolu yerinden gevşedi âdeta sallanıyor. Nasıl sıkıştırılacağına dair bir bilgiye en azından yönlendirmeye ihtiyacım var. Ortalıkta vida mida görünmüyor. Bulunduğum yerdeki tamircilere güvenemiyorm.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Sağlamlığına diyecek yok. Ayrıca düzgün ayarlandığı takdirde sorunsuz da çalışır. Ancak kabul etmek lazım seri çalışmıyor bu aletler, anlık etkiye tepki isteyen kullanıcıya bu nedenle uymaz tourney. Üst seviye kullananlar bu nedenle 105 üzerine ihtiyaç duyuyor.
Asıl sorun, serilik ve performans hedef ve beklentisi olmayıp da 105, ultegra vs kullananlar. Onlara yağmurlu havada su verilmez :)

Konuyu baltalamak gibi olmasın ama "acera" aktarıcılar için düşünceleriniz nedir? Tourney'in bir üstü bildiğim kadarıyla

• Beğen
Tepkiler: serdar080
İki bisikletim var. Doga sartlarinda kullandigim bisikletimde deore set var.Gunluk kullandigim , kendi topladigim emektarda tourney set var. Gayette severek kullaniyorum. Ayarlari duzgun yapilir ise kadroda herhangi bir sikinti yoksa tam gorev elemanidir.

''Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış'' diyeceğim de buradaki dağ kim? Dış güçler mi?:ssrtcbya:
Tourneyi herkes beğense ne olur beğenmese ne olur.Shimano amcam, tourneyden para kazanıyorsa gerisi laf-ü güzaf.

Ne istediğine ve neyin yettiğine bağlı bu durum. Bisikletimde alivio grup set var, seri vites geçişleri, vites oranları bana uygun. Hergun işe gidip geliyorum ortalama hızım 25-32km arası, gunluk 26-30km arası ve 4 mevsim yagmur-çamur demeden ve haftasonları 100km ve üstü turlar. Benim gibi extrem binicilere tourney hayatta kesmez, aksaklık yaşatır adama :) Alivio grup set 9000kmyi geçti, 2.kez zincir ve 3.kez aktarıcı makarası değişti. Eşimin bisikletinde tourney tx grup var. Fırına gidip geleyim dedim bindim, aman allahım vitesler çok sert geçiyor ve vites oranı hiç yetmiyor. Kafasına göre geçiyor, ani hızlanmalara gelemiyor sıkıntı çıkarıyor. Gündelik sakin kullanılcaksa tourney fazlasıyla yeticektir. 4 mevsim, gunluk 30km, haftasonları tur dersen aliviodan aşağısı pek kesmiyor.

Sağlamlığına diyecek yok. Ayrıca düzgün ayarlandığı takdirde sorunsuz da çalışır. Ancak kabul etmek lazım seri çalışmıyor bu aletler, anlık etkiye tepki isteyen kullanıcıya bu nedenle uymaz tourney. Üst seviye kullananlar bu nedenle 105 üzerine ihtiyaç duyuyor.
Asıl sorun, serilik ve performans hedef ve beklentisi olmayıp da 105, ultegra vs kullananlar. Onlara yağmurlu havada su verilmez :)

Merhaba,
Serilik ve performans icin federasyonun yayinladigi kistaslar var mi? 105, ultegra almak isteyen arkadaslar bu grup setleri hakettigini, kalifiye oldugunu nasil anlayacak? Sertifika alip bisikletciye mi gidilmesi gerekiyor?

@Emre Yönlüer Tourney'ci olmadığın kesin.Ne işin var burada, çabuk sistemi Tourney'e downgrade et :koptum:

• Hahaha
Tepkiler: Emre Yönlüer
Geri