Scudo Sports

Tourney ön aktarıcı değişimi

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Herkese merhaba. Başlıkta da belirttiğim üzere, bisikletimin ön aktarıcısını değiştirmek istiyorum. Vites küçültürken (3-2-1) sıkıntı yaşamıyorum ancak sorunum 2 ve 3e geçerken yani artırma halinde pedaldan tabiri caizse "şakır şukur" ses geliyor ve vites geçişinde zorlanma oluyor. Bu işten biraz anlayan arkadaşlar böyle bir anlatım tarzına rağmen sorunun ne olduğunu anlayacaktır. :) Bu arada arka aktarıcım olan 8li altustan gayet memnunum. Sizden istediğim benim beklentimi karşılayacak ürün hangisidir. Çok fazla maliyetli bir ürün istemiyorum, aradığım şey ön aktarıcının artırma işlevini sorunsuz yapması. Bu konuda ürün önerilerinizi bekliyorum.

Scudo
Bence sorun aktarıcıda değil. Aktarıcı ayarınızı ve vites arttırma şeklinizi tekrardan gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Youtube'da Ön aktarıcı ayarıyla ilgili vidyoları da izleyebilirsiniz.

Benim ön ve arka Tourney. 3250 km oldu, saat gibi işliyor ikisi de. Bu arada ayar yapmayı öğrenene kadar ben de suçu hep Tourney'de aramıştım. :D

selamlar,

ön aktarıcı ayarında sıkıntı olabilir ön aktarıcı vites siteminde en son değişecek parça, çok yıpranmışsa 30-40 lira civarı aynı ayarda 8 li bir aktarıcı alabilirsin aktarıcı alırken dikkat edeceğin kelepçe çapı bisikletine uygun olmasıdır...

@Tahir Keskin

Tahir bey bisikletçim ısrarla şunu diyor ikiye geçirirken "boşluğunu almalısın" yani 2 ye yükseltirken 2 ile 3 arasi bir yerde vites 2. Yaprağa geçiyor. Bu normal kullanım şekli midir? Eski xc250de de aynı sorunu yaşıyordum ancak birkaç ayar denemesi sonucu biraz daha randımanlı çalışıyordu. Ben dediklerinizi anladım yalnız yine de diyelim ki değiştirmeye karar verdim :) sorun yaşamayacağım ürün hangisidir.

@sonerveozer

Bu konuda hemfikiriz bir ayarsızlık söz konusu ancak ben önerebileceğiniz bir ürün var mı bunu merak ediyorum.

bazen tam geçmemesinin nedeni kolu tam sonuna kadar basmamak oluyor geçen gün arkadaşımında 1 den 2 ye geçmiyordu kolu sonuna kadar basmadığı için oluyordu

ön aktarıcınızın kol bolumunde bı vıda var onu cekerek saat yönunun tersıne cevırın.
https://i.hizliresim.com/Z1XkgA.jpg
umuyorum kı sıkıntı bundan ıbarettır.
kolay gelsın.

@Mehmet H.

Bu problemi bende yaşamıştım.Bisikletimi ilk aldığımda 1 den 2 ye geçerken zincir tam olarak 2 ye atlamıyordu sonradan tam olarak kola basmam gerektiğini anladım.Ancak 3 e geçerken o kadar güç uygulamaya gerek kalmıyor buda ilginç bi durum.

Muhiddin K. o vidayı çevirdiğimizde ne gibi bir değişim oluyor ayarlarda.Mesela o vidayı çevirerek bahsettiğim zor geçme problemini çözebilir miyim ?

Ben Izmit'te en çok sayılan bisikletçilerden birine gidiyorum. Senelerin ustası dersin ama kaç sefrr götürmeme rağmen adam vites ayarını bir türlü istediğim gibi yapamadı. Ben de bu vesileyle kendim öğrenmek zorunda kaldım. :D

Bu ifadelerden şunu mu anlamam gerekiyor yani daha üst seviye bir aktarıcı alırsam aynı sorunu yaşar mıyım? Misal veriyorum tourney yerine acera alivio ya da deore taktım sonuç ne olur?

@Hakan Boz

ön aktarıcının telını az daha gergınleştırecek bu sayede 1den2ye 2den 3 e geçişlerin kolaylasacak.eger bununlada çözemedıysen h ve l vidaları var onlarda ince ayar için.ama bi bilene danısıp pratık olarak görüpte yapsan cok daha saglıklı olur.sen yınede o gösterdıgın vıdayı cekıp saat yonunun tersıne cevırerek başla.eger sonuc ıyı olmazsa ıyı bı usta çözer bu ısı

• Beğen
Tepkiler: Hakan Boz
Arkadaşlar hepiniz yardımcı olmaya çalışıyorsunuz bunun için teşekkür ederim :) lakin soruyu şöyle değiştirelim. Ben bu aktarıcımı söküp atacağım yerine ne alayım :)

@ONUR YÜCEL 46

makul bısey olsun dersenız alıvıo alın derım.

@Muhiddin K.

Bilmediğim için soruyorum kusura bakmayın çok irdelediysem ama mesela dediğiniz gibi alivio alıp taktırdığımda tourney ile arasında gerçekten fark varmış dermiyim. Yani bu 2 ürün arasındaki fark hissedilir mi ?

@ONUR YÜCEL 46

hıssedersınız..shımanoda alıvıo geçiş ürünüdür.alıvıodan altı neredeyse hep aynıdır.bi kaç link atıyorum bakın ıstersenız.
(link)
(link)
bunlara bakın derım.

@Muhiddin K.

Muhiddin ilgin için teşekkür ederim. Son bir soru sormak istiyorum. Önerdiğin bu ürünlerden birini aldığımda montaj için başka bir aparat almam gerekiyor mu ya da ek bir parça ihtiyacı var mı ? Bir de benim bisikletime uyum sağlar mı (astro) ?

@ONUR YÜCEL 46

şimdi senın bısıkletının ön aktarıcının takıldıgı borunun genıslıgını bılmedıgım ıcın bısey dıyemem ama normalde ek bı parça almana gerek kalmıyo.:)ınsaallah sıkıntı cıkmadan halledersın yanı.

Vitese deli gibi abanırsan ayar gider :D sen astroyu yeni almadınmı ne çabuk bozdun yav sen niye değiştiriyorsunki git salcano bayisine veya bisikletçiye usta olması lazım bi ayar çeker dahada ses gelmez :D vitesleride hor kullanma.

@ONUR YÜCEL 46

Teslimat Kapsamı :

1 adet Shımano Deore FD-M530 Orta Aktarıcı 3x9V
2 takım Sihmano adaptörü ( 28.6 mm + 31,8 mm )

bu parçayı aldıgınızda buyuk bı ıhtımal sorun yasamazsınız cunkı ıkı tane adaptor gönderıyo.

fark olması için sanırım komple vites sistemi değiştirmek farkettirir size ama yarışmıyorsanız şu andaki aktarıcınızdada bir problem yok bence masraf yapmayın ayar çekin gitsin
deorede kullandım şimdi altus vites sistemi değecek fark pek yok gibi benim sürüş stilime göre
tek iyi yanı sanırım deorede felan hiç zincir sıkışması atmasına denk gelmedim ama altusta 2 sefer denk geldim o kadarda olsun dert edilecek bişey değil birazda kullanımınıza bağlı vitesler

Çağatay, ya yazdıklarımı okumuyorsun ya da okuduğunu anlamıyorsun ki ben ilk seçeneğin olduğunu düşünüyorum. Birincisi en azından benim açtığım bir topikte kullandığın rahatsız edici üsluba dikkat et. 2.si ben ön aktarıcımın bozuk olduğundan bahsetmedim performansının beni tatmin etmediğini söyledim ve daha üst sınıf bir ürün önerisi istedim. Sağolsun arkadaşlar da düzgün bir dille anlattılar. Kullandığın üslubun yaşından kaynaklandığını söylesem görünürde 20 yaşındasın ve bu forumda 15 16 yaşlarında gayet kibar çocuklar var...

Geri