Scudo Sports

Tour of flanders'13

Okan Örs

DALGACI DENİZ AYVALIK
Tepki
828
Bisiklet
Focus
Her yıl cumartesi günleri koşulan bu büyük klasik,pazar şartlarına!!! uydurularak,bu sene pazar gününe alındı.Spartaküs gibi bir çok bisikletçinin,gelenek çiğnendiği için tepkisini alan bu karar sonrası bakalım daha neler göreceğiz.
Yayın eurosportta 13.45(TSİ) gibi başlayacak.
Açıklanan takım kadroları aşağıdaki linkte,ancak son halleri konusunda sevgili Cem bizi bilgilendirecektir diye umuyorum:)

(link)

Şimdiden iyi seyirler...

Not:Favorilerimi yazmıyorum çünkü her defasında Derya abi gibi ben de patlıyorum:)

Scudo
baştan sona nerde ise tvde vericekler çok güzel olcak 5 saat
bütün programlar iptal şimdi pazar günü için ve daha güzel de olmuş pazar olması seyirci acısından
spartaküs boşuna konuşuyo

@Okan Örs
Ek açıklama: (pazar şartları!!!!! pek anlaşılmıyor)

Bugün Cuma ve akabindeki Pazartesi günleri paskalya dolayısıyla resmi tatil! Dolayısıyla insanlar Cumartesi günü büyük alışverişle uğraşacaklar. Pazara alınmasının temel nedeni!
Cancellara yine bir neden buldu katılmamak için( Antrenman ve yarış planlarını değiştirmemek, ailevi ilişkiler filan). Niyeti Paris- Roubaix' yi mutlaka kazanmak.
Geçen senelerde de çocuğu olduğu için biryarışı yarıda bırakmıştı, ve ben de haklı bulmuştum. Demek ki herşeye bir kılıf var.

Teşekkürler, De Panne'den sonra keyifleri aynen sürdürecek bir tur olacak. :)

@ihtiyar

cancelara yarışıyorki bu yarışta şuana kadar öle gözüküyor adam sadece geleneklere saygı duyulmadı diye kızmış

@Okan Örs

Bu sene benden fazla birşey beklemeyin:). Doping bombaları beni yarışlardan çok soğuttu . Hiç seyretmiyorum desem yeridir . Belki Fransa Turunda açılırım :):)

Pzar günü hava güzel gösteriyor kendi Bahar klasiklerimden Bilecik turunu yapacağım :) git gel 170 km tv de bulamazsınız anca tur akşamı forumdan fotoğraflar ile anlatımı var :)

işin şakası eğer kendim tur yapabiliyor isem izlemek her zaman ikinci planda kalıyor.Cumartesi olsa izleyebilirdim o yüzden bende protesto ediyorum Pazar gününü :)

@ferhat köse

Bir laptop, bir kamera ve bir de refakatçi vasıta! Yapın şöyle bir naklen yayın da onu izleyelim.
Bu soğukta şimdi döndüm antrenmandan. 4 saat dayandım. Pazara da öyle, hem kendi turumu yaparım, hem Cancellara' yı izlerim! Hatta aileme de vaktim kalır.:)

@ihtiyar

Sevgili İhtiyar Abi:)
Cancellara'nın katılmamak istemediğini ben düşünmüyorum.Geçen hafta sonu(muhakkak takip etmişsindir) E3 Harelbeke'de tek başına 35 km. kala kaçış yaparak bir dakikalık farkı çok istikrarlı şekilde koruyup birinci oldu.Yani çok formda!Katılmamak için bahane uydurduğunu zannetmiyorum.Serkan Beyin dediği gibi gelenekçi bir yaklaşımdan kaynaklı.
Hafta sonu seyretmek büyük keyif olacak:in:

@ihtiyar
Abi 3-4 aydir 150 km yi gecen performansim yok is ve hava sartlarindan 100-130 km lerde kaldim hep.Artik havalar guzellesti baslamak lazim bir sekilde.Bu sene hedef cok biliyorsun.Bu arada bahar klasiklerimde gittigim yerde saglam bir yemek yiyip oyle dönuyorum hem yemekten sonra pedal cevirebilme aliskanligi icin hemde turu tum gune yayip haftasonu tek gun de olsa sadece bana ozel bir gun yasayabilmek adina.

Birde bisikleti 7 kiloya indirdik 2 yildir kullandigim sele degisti denemek icin sabirsizlaniyorum.

@Okan Örs
"
Yazdim zaten, ailevi iliskiler, antrenman seklinde..... Hanimina söz vermistir "Pazar günü eve gelecegim, annenlere yemege gideriz" filan diye. Karidan dayagi yiyecek belki de!:):)

Bizde bu Pazar " Tour dö Karagöl " ' e katılacağız . Parkur şöyle İzmir Karşıyaka çıkış - Eski Foça Sapağından Dönüş - Örnekköy - Karagöl Dilek Çeşmesine çıkış 10 km yokuş - İniş - Tekrar Karagöl Dilek Çeşmesine çıkış.

Toplam 60 km düz yol , 20 km yokuş , 20 km iniş . Geçen haftaki 22km'lik Radar tırmanışından sonra evvellah bununda üstesinden geliriz. Şu anda Ben ve Ultegrax Fatih katılımcılar arasında isteyenler varsa Pazar sabahı 8:30 Fatih Ertörün'ün dükkanı önünde olsunlar :)

Cancellara , Contador ,Lance tırıs gelir , tırıs gider . En büyük bisikletçi sizlersiniz arkadaşlar :)

@Cem Unden
Şu parkuru biraz daha detaylı açıklayacak vaktiniz var mı?
Yol bisikleti parkurları çok ilgilendiğim bir konudur. Tatile gideceğim yerlerdeki parkurları önceden incelerim, o yöre bisikletçilerin deneyimlerini, yorumlarını okurum.

@ihtiyar

İlk 30 km Karşıyaka - Eski Foça Sapağı . Buradan geri dönülecek . 30 km dönüş tekrar Karşıyaka'ya gelinecek . Toplam 60 km düz yol . Daha sonra aşağıda grafiği görülen Karagöl yokuşunun ilk 10 km'si çıkılacak . Sonra tekrar aşağı inilip , tekrar aynı yokuş çıkılacak ve inilecek . Toplam 100 km . Yokuşun tamamı 21 km ama ilk 10 km'si zorlu , geri kalanı "eh işte" , o nedenle aynı parkuru 2 kez yapacağız . 88 mt'den 659 mt'ye 10 km yol alınarak çıkılacak . Ortalama eğim %5.9 gösteriyor. Mapmyride.com ilk 10 km'yi Kategori 1 olarak gösteriyor.

Climb Information

Climb Start End Length Start Elev End Elev Avg Grade
Cat 1 0.00 km 10.18 km 10.18 km 88 m 687 m 5.9%

(link)

@Cem Unden

Haftada 2-3 kere gidilecek cok güzel bir parkur. Yamanlar dagina cikan yol asfalt degil galiba?(En azindan Google resimleri cektiginde toprakmis?)
Asfalt sathi nasil? Google' da makadam gibi görünüyor. Kac mm. lastik kullaniyorsunuz? Herhalde hafta sonu trafigi(piknikciler dolayisiyla) yogun olabilir!

Karagölden sonra devam edince anayola baglanan kisim toprak degil mi?

Cevaplara tesekkürler. Aslinda bu tarza uyan bir topik acilsa (var mi bilmiyorum) iyi olur. Yol bisikleti parkurlari toplanabilir.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@ihtiyar

Asfalt kalitesi kötü , inişte sona doğru tehlike yaşanabilir . Stabilize yol olan bölümler var . Ben 24 mm lastik kullanılıyorum . Continental GrandPrix . Türkiye yollarında 24-25 mm ideal bence. 23mm lüks. Piknikçilere gelirsek , çıkarken sorun olmuyor ama inişte bol bol fren sıkmak lazım :)

Karagölden sonra devam edince anayola baglanan kisim toprak degil mi? Oralar toprak , aşağıya doğru gidip Bornova'ya çıkıyor MTBciler . Bende MTB olmadığı için gidemedim

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@ihtiyar

Abi benim de ne zamandır aklımda olan bir fikir idi biraz sonra yol bisikleti bölümüne yeni bir konu açıp bir harita paylaşarak ben başlatayım konu rağbet görür ise sabitler üste taşırız.Mesajları yazan arkadaşlar haritadan önce genel bir yol bilgisi hangi şehirde gibi kısa bilgileri de yazarlar ise güzel olur diye düşünüyorum.

Edit:Abi konuyu açtım ilk aklıma gelenleri ve örnek bi rrota paylaştım fikirlerinizi yazarsanız isteklere göre düzenleriz başlığı
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=113313&p=1437164#post1437164

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
adam dağıttı yeminlen rüzgara karşı 50km ortalama hızla gidiyor off offf uçtu uçtu cancalera uçtu

Geri