Scudo Sports

Tour De France A Katilmak

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Barış Kılınç

O teşekkürü yanlışlıkla verdim .Sayılmaz

Açtıracaksınız benim bayramlık ağzımı yine .

Forumu takara tukaraya çevirmeyin beyler

Scudo
Arkadaşlar tdf' ye katılmak bu kadar mı zor ?

Hergün saatlerce yapılacak yol antrenmanları ile, birkaç yılda başarılmayacak birşey göremiyorum.
Önemli olan azim bence.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Gökdere
@Kıvanç Pürtelaş
evet Azimle herşey olur gibi görünsede akılda lazım hayatta. Birde karşınızdaki duvarın ne kadar yüksek olduğunu bilmeniz lazım . Aksi halde o duvara çarparsınız , ağzınız burnunuz kırılır.

Evet senede 30 -35000km antreman ve yarış koşmak çok kolay birşeydir. Özellikle bunları tek başına yapmak daha kolaydır .Alplere ,Pirenelere tırmanmak çocuk oyuncağıdır. Birkaç sene sıkarsanız , gerçekten başarırsınız . Aman fazla sıkmayında patlamasın

@Ali Gelir

kardeşim neden bu kadar hırslanıyorsun ? ..sanki tdf 'yi sen düzenliyosun..insanlar soru soruyor...alaycılık yetersizlikten gelir..

@Ali Gelir

Çok güzel cevap vermişsiniz.
Oldukça yararlı oldu, birkaç cm uzama olmuştur herhalde boyda.

Kolay olacağını söylemedim, her azmeden başaracak da demiyorum.
Ama geçmişinde bisiklet deneyimi ve uzun bisiklet sürüşleri(km bazında) olan bir kişinin, iyi bir çalışma ile birkaç senede tura katılacak kadar performans kazanacağını düşünüyorum.

Çalışmadan kastımda günde birkaç yüz km den aşağı olmamak kaydıyla yapacağı yol antrenmanı ve sporcu beslenmesi ile disipline sokulması şeklinde olacağı kanaatindeyim.

• Beğen
Tepkiler: Kerim74
@Kıvanç Pürtelaş

"Bir kaç senede tura katılacak performansı kazanacağını" düşünmüşsünüz, bu tura katılanların kaç tanesi bu performansı bir kaç senede kazanmışlar, bir araştırın bence. Bir kaç senede kazanılan performans o turu bitirmeye bile yetmez, kaldı ki çıkılan yokuşları hiç saymıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Son Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu Eurosport'tan izlemiş olanlara Caner Eler "neden Türkiye'ye Lance Armstrong gelmiyor"u çok güzel izah etmişti. Merak edenler önümüzdeki TDF yayınlarından birinde mail atıp kendisine bu soruyu da sorsunlar. Çünkü buradaki muhabbet "neden türklerin uzay mekiği yok?" kadar basit ve beyhude bir şekilde gelişmektedir, bir işe yaramamaktadır.

@Kıvanç Pürtelaş

Cevabımı beğendiğiniz için teşekkür ederim . Uzama birkaç cm'den fazla oldu .Bir ara resmini yollarım

Bizim bisikletçilerimiz bile deli gibi antreman yapıyor hala başarı yok .O iş yalnız antremanla da bitmiyor .Emin olun Brisa'dakiler veya Konya'dakiler de 30-35000km antreman yapıyor senede

Arkadaşım var Şekerspor'da ,istersen antreman programını sana yollarız .Sana fikir verir ,ona göre hazırlanırsın

@Ali Gelir

Kardesim varsa bilgin yaziyorsun nedir bu sataşmalar...

@Kıvanç Pürtelaş
Bu anlatım genel olarak bisiklet yarışmaları, takımlar ve seviyelerle ilgili bilgimizin az olduğunu gösterir. Ama soru doğaldır, cevaplamak gerekir.

Kıvanç, Dünyada bisikletçilik ülkemizden çok ilerde. Her ne kadar ben de çalışılarak hedefe varılacağını kabul etsem de bu bireysel olarak olabilecek bir başarı değil.

Önce doğru zamanda yakaladığımız bir yetenekli sporcu olmalı. Büyük ihtimalle bir işi pek işe de yaramaz bir takım oluşturacak kadar yetenekli eleman yakalanmalı. Teoride bunun hali hazırda Türkiyede olduğunu varsayabiliiriz.

Sonra bu takım yurtdışındaki yarışlara katılacak seviyede lisans almalı. Ki şu anda ülkemizde bırakın pro'yu, pro-kıta (pro-continental) yada kıta (contienental) düzeyde takım yok. Şu anda olan tüm takımlar ulusal lisanslı. Bu da belli seviyeden yüksek yarışlara katılınmasını engeller.

Böyle bir takımımız olursa, ki bir kaç tane olması daha iyi olur. Dışardaki yarışmalarda alınacak bireysel başarılar sporcularımızı ön plana çıkarır. Bu durumda da pro takımlara transfer olma olasılıkları olur. Bu transfer sadece bireysel başarının ön plana çıkması ile gerçekleşmez. Lobi de yapılması gerekir.

Diyelimki bir yada bir kaç sporcumuz büyük bir takıma girdi. Bu 30 kişilik kadronun içinde de bir yerlere gelebilmeli ki Fransa turu kadrosuna alınsın.

Yani iş kolay değil.

Gel gelelim, biri sponsor olup 2-3 yıllığına yılda 10milyon euro gibi bir bütçe sunarsa... Ben bile fransa turuna katılabilirim. Kurarız pro takımı, transfer ederiz en baba yabancıları, bir sezon koşarlar. İkinci sezon Fransa turuna davet edilir. Takım da beni kadrosuna alır.

Parayı veren düdüğü çalar.

Kerim74;
Sorduğun sorunun cevaplarını bende sayende öğrendim.
Cevap verenlere teşekkür ediyorum. Espiriyle karşılayıp cevap verenlere de teşekkür ediyorum. Kafa bulan, terbiyesizlik yapanları kınıyorum.
Her türlü soruyu sor, sayende aydınlanalım.

• Beğen
Beyefendi kimse kimseyle kafa bulmadı . Sorulan sorunun şundan ne farkı var?

"Mahalle de 11 kişilik takım kurduk. Dünya Kupasına nasıl katılırız? Dünya Kupasına katılmak bu kadar zor mu? Ne var bir takım kurarız , 2 sene de World Cup'ı alırız ."

O zaman ben de böyle bir soruyla konu başlığı açayım da tepkileri görün siz o zaman

Bence herkes her soruyu soramaz .

• Beğen
Tepkiler: Barış Kılınç
@Ali Gelir

Açabilirsin tabi, espiride olur yeri gelir ciddi de. gördüğün gibi bilmeyenler çıkıyor yazıları okursan. Herkes herşeyi sorabilir, soruyorda. Başına 'bence' demişsin, eyvallah senin düşüncendir, o zaman soranıda sallamazsın olur biter. Sorun tepki göstermende değil üslubunda, sataşmanda.

@Ali Gelir

Tepkiyi gördünüz. Başkası açınca bilgisizlik oluyor . Ben açınca dalga geçme oluyor

@Ali Gelir

bırak artık..uzatma..

• Beğen
Halen var mı bilmiyorum, Tour de Rome a isteyen katilabiliyordu diye biliyorum. 6 gün sürüyor. Bir çok yarışmada olduğu gibi pro lar ayrı halk için ayrı yapılıyor.
Milli bisikletçi bir arkadaşım söylemişti. Bilginize.
Yine aynı şekilde tour de Swiss de de aynı şeyi yapıyorlar sanırım ancak bundan emin değilim.
öğrenince yazarım foruma.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri