Scudo Sports

Tour de France 2025

Tur çok umut vadederken çok heyecansız bitmiş oldu yav, günlerce Vingegaard’dan öldürücü bi hamle bekledik ama bi türlü silkeleyemedi, koparamadı gitti. Özellikle dünkü etaptan sonra yaptığı ‘yarışı kazanmak değil de etabı almak için uğraştım’ açıklaması üzdü. Hep o Tirine karısının başının altından çıkıyor bu işler, ‘yapma adam, etme adam’ diye diye bitiriyor Vingegaard’ı.

Yarın bitiriyoruz, sanırım sporcular arasında yarın bitişteki son turu yağmurdan dolayı nötralize geçmek üzerine bi kaynaşma durumu varmış, umarım olmaz diyeceğim ama umarım bi kaza bela da olmaz. Her ikisi de can sıkıcı..

Yayın geç olacak malumunuz, 16:45-21:30 aralığında görünüyor.

Bence etaplar da çok umut vaad etmiyordu.Konunun en başında ASO'nun kurguladığı etaplarının çok da heyecan verici olmadığını, çok öngörülebilir olduğunu kendimce yazmaya çalışmıştım.
Her yere zirve finişi koymayla ya da yokuş zamana karşının varlığıyla heyecan gelmez. Biraz handikaplı, sürprize açık etaplar koymalılardı.
Bu Tour de France 'ın dağları çoğu zaman fare doğurur.
İtalyan Dolomitleri iyidir, iyi. Heyecan vardır.

• Muhteşem
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
Bence etaplar da çok umut vaad etmiyordu.Konunun en başında ASO'nun kurguladığı etaplarının çok da heyecan verici olmadığını, çok öngörülebilir olduğunu kendimce yazmaya çalışmıştım.
Her yere zirve finişi koymayla ya da yokuş zamana karşının varlığıyla heyecan gelmez. Biraz handikaplı, sürprize açık etaplar koymalılardı.
Bu Tour de France 'ın dağları çoğu zaman fare doğurur.
İtalyan Dolomitleri iyidir, iyi. Heyecan vardır.
Bu sene ASO, Jonasın kazandığı, Pogi'nin patladığı tırmanışları koydu. Herhalde gene tarih tekerrür edecek sandılar ama, Pogi beklediklerinden daha kuvvetli çıktı.. Dediğin gibi süpriz birşeyler koymalılar, Pogi bile sıkıldı turdan bitsede eve gitsem diyor adam.

Bu sene ASO, Jonasın kazandığı, Pogi'nin patladığı tırmanışları koydu. Herhalde gene tarih tekerrür edecek sandılar ama, Pogi beklediklerinden daha kuvvetli çıktı.. Dediğin gibi süpriz birşeyler koymalılar, Pogi bile sıkıldı turdan bitsede eve gitsem diyor adam.
Pogacar gibi bir adamı yokuşlarda zor yenerler.
Bence şanslarını düzlüklerde denemeliler.Mesela bol çapraz rüzgar alan bir deniz kenarından geçerek
Tarihi bir şehrin dar sokaklarında teknik bir
prolog koyarak
O kadar Pirenelerden geçtiler, niye zirveden bir 10 15 km ötedeki düzlüğe finiş koymadılar. Pirene inişleri teknik ve kaotiktir.
Dinlenme gününden sonra yokuşla başlanılan bir etap iyi patlatır
Colle delle Finistre tarzı bir gravel yol

Bunların ters tepmesi daha olağan ama en azından bir ihtimal oluşturur Pogacar'ı yenmek için.
Pogacar'ı yenmek zor gerçekten. Her masada var

Bu sene Giro'yı takip ettim. Son etapa kadar sürprizlere açıktı. Heyecanlıydı. Fransa turu pek o kadar keyif vermedi bana. Artık sıra İspanya'da herhalde. Bakalım bu ikili katılacaklar mı?

Bu sene Giro'yı takip ettim. Son etapa kadar sürprizlere açıktı. Heyecanlıydı. Fransa turu pek o kadar keyif vermedi bana. Artık sıra İspanya'da herhalde. Bakalım bu ikili katılacaklar mı?
Bu seneki Giro'nun bu kadar heyecan verici şekilde gelişmesinin ardında Pogi ve Vingegaard ikilisinin yokluğu var. 2024 Giro'yu da 6 etap galibiyeti ve 2. sıradaki Daniel Martinez'e 10 dakikalık farkla domine etmişti arkadaş.

Katıldığı büyük turlar sonu önceden izlenmiş film tadı veriyor. Keşke bu turun ilk haftasında olduğu gibi sarı mayo sürekli el değiştirse. Keşke Emirates takımı güç dengesini iyileştirmek için Pogi'nin yanına ağır topları değil de çaylakları dizse. Keşke Pogi ve ekürisi Vuelta'ya gitmese de yılın son büyük turu heyecan fırtınasına dönse.

Vuelta'ya gelenlerin amaçları biraz karışık seyrediyor. Genelde takvimde Vuelta'dan sonra Dünya şampiyonası oluyor. Eğer ki bir genel klasmancı Dünya Şampiyonası parkurunu kendine uygun görüyorsa, biraz yarışıyor biraz kondisyon tutuyor ve yarışı umursamadan bırakabiliyor. Ya da bazen genel klasmancı geliyor, yarışa çok asılmıyor, yarışı domestiğine bırakıyor. Gerekirse dometislik bile yapıyor. Olmamış şeyler değil.
Bazen de bir bakıyorsun Giro ya da Tour'da kendisini gösteremeyenler, istediğini alamayanlar yarışa asılıveriyor. Birazcık ikinci adamların, biraz da kaybedenlerin savaş alanı gibi bir yarış.Amaçlar karışık olunca yarış da rekabet de heyecan da karma karışık oluveriyor
Bence büyük genel Klasmancılar gelirse, işin keyfini kaçırabilir,gelmelerini kendi adıma istemem.

• Beğen
Tepkiler: MUSA Ç.
Bir Fransa Turu'nun daha sonuna geldik. Bende bu 3 haftalık festivali kendi gözümden paylaşmak isterim. Öncelikle kazanandan başlayayım. Pogacar'ı tebrik ediyorum çok üst düzey bir performans gösterdi hak ettiği şekilde sarı mayoyu kazandı. Kendimi Pogacar'ı kanlı canlı izleyebilme şansına eriştiğim için mutlu hissediyorum. Daha uzun yıllar bir aksilik olmazsa izlemekten de keyif alacağım.

Vingegaard ve Visma beklentilerin altında kaldılar. Ellerinden geleni yaptıklarına eminim ama olmadı. Mutlaka taktiksel anlamda yada bireysel anlamda eleştirilecek çokça bölümler vardır ama okuyanları sıkmamak için ben o kısma girmek istemiyorum. Sadece seneye tekrar bu dönemlerde umarım daha iyi olurlar ve Vingegaard'ı Pogacar ile daha sıkı bir mücadeleye girerken görebiliriz.

Bu mesajı yazarken henüz son etap başlamamıştı ve podyumun son sırasında Lipowitz var. Bence çok iyi geçirdiği bir senenin ardında Fransa Turu'nda da ezilip metal olarak kırılmadan çok iyi bir yarış koştu. Tarzını, stilini beğeniyorum ve gelecek için ümitliyim kendisinden.

Onley-Halland Johannessen-Vauquelin-Healy genç yaşlarına rağmen çok başarılıydılar hepsini tebrik ediyorum.

2 etap alan Arensman ve bisikletin en özel tırmanışlarından biri olan Mount Ventoux'u kazanan Paretlerden Valentin'i de saygıyla selamlıyorum.

Mutlaka daha bahsedilecek çok şey var ama sanırım son etap başlıyor ve bende burada noktalıyorum. Saygılar sevgiler..

Bence tura çok dağlik etap koymamalilar. Ben artik mvdp yada tim welens gibi isimlerin sari mayoyu aldigi tur istiyorum.

Bisikletçilerin bile bisikletçilere saygısı yok. Yates ve Vingegaard, yarışı bitirdikten sonra, henüz daha tırmanışta olanlara doğru giderken jandarma tarafından durdurulmuş. Gerçekten enteresan. Finişten geri dönüp giden birkaç kişiye denk gelmiştim. Organizasyonun bu konuda bir kuralı yok mu anlamadım.

Bisikletçilerin bile bisikletçilere saygısı yok. Yates ve Vingegaard, yarışı bitirdikten sonra, henüz daha tırmanışta olanlara doğru giderken jandarma tarafından durdurulmuş. Gerçekten enteresan. Finişten geri dönüp giden birkaç kişiye denk gelmiştim. Organizasyonun bu konuda bir kuralı yok mu anlamadım.

Tam olarak ne oldu bilmiyorum bakmadım nete bu konuda ama bu gayet normal.. Zira bitiş noktası tepede ve takım otobüsleri çıkamıyor. Dolayısıyla sporcular soğumadan ağaşı inmesi lazım, bu halen bitişe gelmemiş sporcular varken yapılmaktadır.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Umur Bora
Bu seneki Giro'nun bu kadar heyecan verici şekilde gelişmesinin ardında Pogi ve Vingegaard ikilisinin yokluğu var. 2024 Giro'yu da 6 etap galibiyeti ve 2. sıradaki Daniel Martinez'e 10 dakikalık farkla domine etmişti arkadaş.

Katıldığı büyük turlar sonu önceden izlenmiş film tadı veriyor. Keşke bu turun ilk haftasında olduğu gibi sarı mayo sürekli el değiştirse. Keşke Emirates takımı güç dengesini iyileştirmek için Pogi'nin yanına ağır topları değil de çaylakları dizse. Keşke Pogi ve ekürisi Vuelta'ya gitmese de yılın son büyük turu heyecan fırtınasına dönse.
Arap zihniyeti mi yapacak onu? Güçsüzken ağam, paşam çekip azıcık biti kanlanınca her şeye el atan araplar.
Kusura bakmayın, burada çok arap tanıyınca biraz ırkçı oldum. 😌

Patlayıcı bi atakla silkelenen Pogacar görünce şurda 2 etap önce bi tane sağlam tempo çaksam neler olurdu acaba diye düşünür mü Vingegaard, sanmam. Şapkayı koyup düşünür mü bu turda neyi yanlış yaptığını Visma, onu da sanmam.

Yalnız Van Aert çok güzel kazandı ya.

Eğimin en sert yerinde atak yapıp Pogacar'ı silkeleyebileceğini nasıl düşündü anlayamadım. Tebrikler Van Aert!

• Beğen
Tepkiler: MUSA Ç.
Eğimin en sert yerinde atak yapıp Pogacar'ı silkeleyebileceğini nasıl düşündü anlayamadım. Tebrikler Van Aert!
Çünkü eğim dik değil dolayısıyla Van Aert gibi adamlara çok uygun. Mesela Milan Sanremo aynı şekilde. Pogacar defalarca denemesine rağmen MvP yi tırmanışta ekarte edemediği için yarışı MvP kazanmıştı. %5,1 avaraj tırmanışını olan bir yer biz amatörler için sıkıntı olabilir ama prolar için pek birşey değil. Ayrıca Van Aert ağır olmasına rağmen iyi tırmanan birisi. 2023 TdF'yi hatırlarsanız Pogacarın dağlık etaplarda ekarte edilmesinde büyük rol oynamıştır.

Bu arada Van Aert'i nedense sevmiyorum. Sporculuğuna lafım yok ama kişisel olarak itici bir tip bana göre 😀

Çünkü eğim dik değil dolayısıyla Van Aert gibi adamlara çok uygun. Mesela Milan Sanremo aynı şekilde. Pogacar defalarca denemesine rağmen MvP yi tırmanışta ekarte edemediği için yarışı MvP kazanmıştı. %5,1 avaraj tırmanışını olan bir yer biz amatörler için sıkıntı olabilir ama prolar için pek birşey değil. Ayrıca Van Aert ağır olmasına rağmen iyi tırmanan birisi. 2023 TdF'yi hatırlarsanız Pogacarın dağlık etaplarda ekarte edilmesinde büyük rol oynamıştır.

Bu arada Van Aert'i nedense sevmiyorum. Sporculuğuna lafım yok ama kişisel olarak itici bir tip bana göre 😀

MVDP, Milano-Sanremo'da hep savunmada kaldı ve sprintte kazandı. Pogacar gibi birine karşı eğimde atak yapmak ve dökmek büyük iş. Van Aert'ı çok severim, bu etap umarım moralinin düzelmesine sebep olur.

Yani tabi son kaç etaptır kendini yormadan ufak çaplı domestik görevleriyle geçirdi, diğer taraftaysa 20 gündür her gün tetikte her gün kendisine ataklar deneyen adamlara karşı mücadele veren (her ne kadar Pogacar da olsa) bir sporcu var. Ayrıca hava koşulları iki taraf için düşündüğünüzde birinin çok büyük şeyler kaybetmesine sebebiyet verebilecek koşullar. E bi de tabi Van Aert'ın da gayet iyi bir yokuş performansına sahip olduğunu düşününce böyle olması normaldi. Yine de çok kıymetli, seyir zevki oldukça yüksek bi atak ve etap sonu oldu :)

• Beğen
Tepkiler: Captain Horatius
Pogacarda turun verdigi genel bir yorgunluk var bu çok belli. Vingegaardda ayni sekilde. Öyle olmasaydi 19. Etapta arensmana verirlermiydi yoksa etabi. Bu yorgunluktan dolayi pogacar 21. Etaptada vanaerta cevap veremedi. Ama vanaertda hernekadar formda olmasada kalitesini belli etti son etapta.

Yayının başında sayın Andre Greipel, nam-ı diğer Alman gorili bu sene rotada yapılan değişikliğe verip veriştirdi. Kendince de haklıydı aslında, Champs Elysees de kraliyet sprintiyle zafer kazanmak birçok sprinter için turdaki en büyük motivasyon kaynağı.

Lakin bu kararla bir nevi taşlı bahar klasiğine dönen etap, son turu hariç sıkıcı, kutlama tadında geçen, öngörülebilir havasından sıyrılıp izlemesi en keyifli bölümlerden birine dönüştü. O Sacre Coeur'e çıkan yokuşta olmak vardı.

Pogacar gerçekten sarı mayosunun hakkını verdi. Vingegaard ile beraber pelotunun içinde güvenli baloncuğunda da kalabilirdi ama öyle yapmadı. Riski aldı, kaçışa girdi, grubu çekti, atağını yaptı ve şerefiyle geçildi. Tur boyunca takım planlarını uygulamaya dökmekte sorun yaşayan Jorgenson ise Van Aert için kusursuz çalıştı.

Bu arada kadınlar Fransa turu tam gaz devam ediyor. Pelotonun en yaşlı ablaları iki gün üst üste sarı civciv oldular. Orada Pogacar ayarında bir bölüm sonu canavarı da olmadığı için etaplar çok heyecanlı geçiyor. İmkanı olan izlesin derim.

Geri