Scudo Sports

Tour de France 2025

Paret-Peintre kardeşlerden küçük olanı tam cep herkülü çıktı. Son virajı önde dönen Healey'in arkasından müthiş bir yokuş sprinti yapıp iki bisiklet boyu mesafeyle kazandı. Bu sene turda izlediğim en keyifli etap finişi olabilir.

Vingegaard'ın atağı sırasında Gruppo Mondial yazılı bir bezi kameraya göstermeye çalışan bir andaval az daha kazaya sebep oluyordu. Ondan sıyrılsalar da finiş çizgisini geçtikten sonraki fotoğrafçıdan kurtulamamış Vingegaard.

Finişte Türk bayrağını göremedim. Demek ki sokmamışlar Ahmet Mumcu'yu alana.

Scudo
@Umur Bora yarışın tümünü izlemedim. Finish videosunu izledim. O videoya atfen bu izlenimimi yazdım. Ama öyle olmuyor mu hep.Her finişte yapacağını yapıyor Pogi.

@Umur Bora yarışın tümünü izlemedim. Finish videosunu izledim. O videoya atfen bu izlenimimi yazdım. Ama öyle olmuyor mu hep.Her finişte yapacağını yapıyor Pogi.
Hautacam hariç Vingegaard da sürekli atak yapıyor aslında. Hautacam ve zamana karşılar sayesinde bu fark oluştu zaten, yoksa sürekli bi biri bi diğeri atak yapıyor ve birbirlerini takip ediyorlar.

Hautacam hariç Vingegaard da sürekli atak yapıyor aslında. Hautacam ve zamana karşılar sayesinde bu fark oluştu zaten, yoksa sürekli bi biri bi diğeri atak yapıyor ve birbirlerini takip ediyorlar.
Pogacar yapacagi ataklati yapti 4dk fark yaratti neden atak yapsinki bundan sonra. Savunma yapacak dogal olarak.

Bir paylaşımdan aklıma takılan bir soru var. Bu sporcuların ortalama 150 km'lik bir etapta jeller, takviyeler falan derken kaç kalori aldıklarıyla ilgili bir bilgi var mı?

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Bir paylaşımdan aklıma takılan bir soru var. Bu sporcuların ortalama 150 km'lik bir etapta jeller, takviyeler falan derken kaç kalori aldıklarıyla ilgili bir bilgi var mı?
Genelde sprocunun beslenmesini açıklamazlar, zaten her sporcunun kişisel olarak ve etaba göre değiştiğini biliyorum. 90-120 gr saat başına karbohidrat aldıklarını okumuştum bir yerde. 5 saatlik bir etapta 3-4 bin kalori, büyük etaplarda 8 bin kaloriye kadar alabildiklerini yazıyordu.

Daha önce etap finişleri izledim Fransa’da. Ahmet abinin bayrak salladığı yer genelde VİP konuklar için ayrılmış bölgeler ve oralara ciddi meblağ ödeyerek giriyorlar, acaba aradan kaçak falan mı girdi, yoksa niye Yarış Komiseri engelleme yapsın seyirci alanındaki birine diye düşünüyorum
Bugün yayında 32,8 km kala Türk spikerler kitap ve Türkiye'de bisiklet konulu yazıları falan anlatırken sizden de saygıyla bahsedip selamladılar. Yayını Türkçe izlemediğinizi bildiğimden belki kaçırmış olabilirsiniz.

Hala daha genel klasman umutlarını diri tutan ve izleyicilerin 2.’liğe razı geldiğini düşünmesini istemeyen bi Vingegaard gördüm ben bugün. Sürekli atak halindeydi ve ben Pogacar’ın gücü yerinde olduğunda Tourmalet etabındaki gibi karşı atak yapmasını beklerdim, yapmadı. Visma ve Vingegaard kalan son 2 Alp etabı için iddialı konuşurken Pogacar daha çok rakibe psikolojik zarar verecek hareketler ve açıklamalar yapıyor. Visma da bu turda belki de ilk defa takım olarak bu kadar derli toplu göründü UAE karşısında. Bu arada Ventoux tırmanışı bisikletin günümüzde nası bi seviyede olduğunu görmemiz adına da bi gösterge oldu, 17 sporcu 1 saat içinde zirveye ulaşmış. 3. haftasındaki bi Fransa bisiklet turu için bence absürt değerler bunlar. Van der Poel’ün yarışı bırakması üzdü ama Remco ve diğer abandone olan sporcular gibi elbette sağlıklarını daha kötü riske atacak şekilde yarışmalarından iyidir bırakmaları.

Bugün Tadej-Jonas mücadelesinde gördüğüm bi detayı da paylaşmak isterim son olarak; Jonas ara ara koluyla Pogacar’a çalışalım diye işaret çaktı ama Pogacar pek oralı olmadı. Etap için kapışmayı bile göze almış Vingegaard, bence gerçekten umut var 👀

Yarın genel klasmancılar ve domestikleri için bi dinlenme günü olacak, 2 tane 4. kategori tırmanışın olduğu bir sprint etabımız var. Henüz etap alamamış takımların ve yeşil mayo avcılarının sıkı mücadelesini izleyebiliriz. Dilerim ciddi bi kaza bela yaşanmaz.

Ardından 18 ve 19. Col de la Loze ve La Plagne etaplarında genel klasmanda artık kan gövdeyi götürecek.

1753214630167.jpeg

Yayın 14:15-18:45 aralığında görünüyor.

Genelde sprocunun beslenmesini açıklamazlar, zaten her sporcunun kişisel olarak ve etaba göre değiştiğini biliyorum. 90-120 gr saat başına karbohidrat aldıklarını okumuştum bir yerde. 5 saatlik bir etapta 3-4 bin kalori, büyük etaplarda 8 bin kaloriye kadar alabildiklerini yazıyordu.
O zaman bu adamlar benim gibi pek bir şey yemeden yüzlerce km pedal çeviremezler. Baştan aşağı kas o zaman bunlar. Jelleri barları kullanmadan çok dayamazlar. 🙄

O zaman bu adamlar benim gibi pek bir şey yemeden yüzlerce km pedal çeviremezler. Baştan aşağı kas o zaman bunlar. Jelleri barları kullanmadan çok dayamazlar. 🙄
Yani herkesin bi antrenman alışkanlığı var sonuçta. Yine de tabi ben öyle düşünüyorum ki önemli olan bu adamların bu beslenme şekli sayesinde sürdürdüğü tempo. Strava’da gördüm demin Van Aert paylaşmış, etap bitti iş bitti diye bakıyoruz biz ama saatte 57 kilometre ortalamayla 20 küsür kilometre mesafe iniş yapmışlar Ventoux zirvesinden. Boş gün dediğimiz günlerde de sürüş yapıyorlar, tura hazırlanıyorlar, tur bitiyor yine sürüyorlar. Sürekli sürüş halindeler, her zaman yarış temposunda değiller tabi ama yine de rahat bir sürüş gününde 100 küsür kilometreyi 30 küsür ortalamalarla geçip duruyorlar, binlerce metre de irtifa kazanımı oluyor genelde.

Ben forumda da bi çok arkadaşımızın tek bir gün için veya yılda bi kaç gün için diyeyim, bugün gördüğümüz performansları gösterebileceğine inanıyorum ama bu performansın bu kadar standart şekilde sürdürülebileceği konusunda maalesef sizinla değilım :)

Aynen sn Cemal,bizim uzun turlar genelde yeme içme temalı oluyor zira olmazsa ayılmalar bayılmalar göz kararmaları ve sonrasında baş ağrıları kaçınılmaz:komik: ben mesela harcadığımdan fazlasını almazsam mutsuz oluyorum,en kötü molada bira patates şart :acpsnr: fakat bu prof bisiklet sporcularının en çok yaşadığı sağlık sorunu genelde bağırsak problemleri oluyor ve yarışı bırakmak zorunda kalıyorlar,o tüketim alışkanlığı ayarını kaçırdıkları an bütün metabolizmaları altüst oluyor,hoş MVDP baya baya ciğerlerini üşüterek çekilmiş yarıştan o başka bir vaka.
bugünkü etapta Bahreyn takımının direktörü telsizle sporcuları şöyle uyardı mesela,yeme içme sıvı alımını kesinlikle aksatmayın yoksa planları çöpe atmak zorunda kalırız dedi.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Sen de bir miktar kastan yiyprsundur yüzlerce km bir şey yemeden gidiyorsan hocam

• Hahaha
Yani herkesin bi antrenman alışkanlığı var sonuçta. Yine de tabi ben öyle düşünüyorum ki önemli olan bu adamların bu beslenme şekli sayesinde sürdürdüğü tempo. Strava’da gördüm demin Van Aert paylaşmış, etap bitti iş bitti diye bakıyoruz biz ama saatte 57 kilometre ortalamayla 20 küsür kilometre mesafe iniş yapmışlar Ventoux zirvesinden. Boş gün dediğimiz günlerde de sürüş yapıyorlar, tura hazırlanıyorlar, tur bitiyor yine sürüyorlar. Sürekli sürüş halindeler, her zaman yarış temposunda değiller tabi ama yine de rahat bir sürüş gününde 100 küsür kilometreyi 30 küsür ortalamalarla geçip duruyorlar, binlerce metre de irtifa kazanımı oluyor genelde.

Ben forumda da bi çok arkadaşımızın tek bir gün için veya yılda bi kaç gün için diyeyim, bugün gördüğümüz performansları gösterebileceğine inanıyorum ama bu performansın bu kadar standart şekilde sürdürülebileceği konusunda maalesef sizinla değilım :)
Aslında demek istediğim bu adamlar gariban arabası gibi depo boş geziyor sanırım. Yarış sırasında yeme, içmeye yüklenip yakıt sağlıyorlar. Yarış bitince yine diyete dönüp dikkat ediyorlar. Yani programsız bir sürüşe çıkacak kadar enerji yok vücutlarında.
Yani benim anladığım bu yönde. Yoksa asla ben gibi sıradan birini bu psikopatlar karşılaştırmak gibi bir hataya düşmem. 😁

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Valla dün etabı starttan finişe izledim. Mont Ventoux'ya yakışır bir etap olmadı. Ben nasılsa turu kazandım deyip zamanında gaza basmayan bir sarı mayo, arkasında takımı tarafından mağdur edilen eski şampiyon... Dün Vingo bayağı avantajlı durumdaydı kağıt üzerinde; önünde 3 tane takım "arkadaşı" var ama alakasız yerlerde. TVLB takımının sportif direktörlerine bakınca, 2sinde de yılların tecrübesi var ama insanlar arasındaki sorunlar kağıt üzerinde çözülmüyor gibi.

Ben olsam dün Pogi'yi hazır yakalamışken adamsız; tırmanma öncesi Sepp Kuss önündeydi Vingo'nun - ona çektirip yokuşta zaman kapatması için bastırırdım.

Pogi basmadı "ben nasılsa turu alıyorum" deyip - oysa ki 43sn farkla geldi finişe. Bence TVLB'nin dağınıklığında Vingo kararsız kalacağından rahat rahat etaba gidebilirdi.

Ben Healy'e yazık oldu. Valentin resmen ruhuyla kazandı, helal olsun.

Son düzenleme:
  • Beğen
Basmıyor diyorsunuz ama adamlar 50dk civarı için kaydedilmiş en yüksek gücü ürettiler. 54:32 ve 6,4-6,6 w/kg. Öldü bitti, gidemedi dedikleri Roglic kendi rekorunu kırarak 6.35 w/kg ile 55:38 yaptı.

Iban Mayo 2004 yılında bu çıkışta yapılan zamana karşıyı 6,3 w/kg ile benzer sürede çıkmıştı, 55:51. O zaman için akıl almaz bir süreydi ve birkaç rekoru birden kırmıştı.
O kadar ki doping skandalı patladığında Mayo tüm bu haberlere engel getirtip internetten sildirmeye çalışmıştı. O dönem aradığınızda bu efor hakkında fazla bir detay bulamazdınız.

Listeye bak, rdm koğuşu gibi.

1753254778900.png

Basmıyor diyorsunuz ama adamlar 50dk civarı için kaydedilmiş en yüksek gücü ürettiler. 54:32 ve 6,4-6,6 w/kg. Öldü bitti, gidemedi dedikleri Roglic kendi rekorunu kırarak 6.35 w/kg ile 55:38 yaptı.

Iban Mayo 2004 yılında bu çıkışta yapılan zamana karşıyı 6,3 w/kg ile benzer sürede çıkmıştı, 55:51. O zaman için akıl almaz bir süreydi ve birkaç rekoru birden kırmıştı.
O kadar ki doping skandalı patladığında Mayo tüm bu haberlere engel getirtip internetten sildirmeye çalışmıştı. O dönem aradığınızda bu efor hakkında fazla bir detay bulamazdınız.

Listeye bak, rdm koğuşu gibi.

329018 dosyayı görüntüle
Abi bu listeler nedir tam olarak anlayamadım. Pogacar 54:30 yaptı galiba dün, Vingegaard da 54:32.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Bugün yayında 32,8 km kala Türk spikerler kitap ve Türkiye'de bisiklet konulu yazıları falan anlatırken sizden de saygıyla bahsedip selamladılar. Yayını Türkçe izlemediğinizi bildiğimden belki kaçırmış olabilirsiniz.
Türk spikerleri dinlemek, bana artık zor geliyor. Mecburiyetten turu tv'den izleyemediğim bir ara, İngiliz yayınını izledikten sonra, Türk spikerlerin yarışla veya turla ilgili gerçekten o kadar da fazla bilgi vermediklerini düşündürdü. Çünkü, kendileri veya herhangi bir nesne, olay ile ilgili "geyik muhabbeti"ni abartmaları yüzünden boş muhabbetler sıkıyor.

Başlangıçta destek aracının tamponuna sürten çocuk az daha turu başlamadan çöp ediyordu.

İki dakika lavaboya gittim hemen bir tanesi düşmüş o ara.

Bu arada neden bu kadar gereksiz detay veriliyor?

tarihse basit detaylar ver geç.

şehrin ünlü yapısının yanından geçiliyor, başta binanın hangi tarihte yapıldığından bahsedildi.

daha sonra yapıda yaşamış olan kadından, kadının başka bir yerde yaşayan annesinden, annesine yazdıkları mektuptan, mektupların paris dedikolarıyla dolu olduğundan vs. derken konu bu tarz hikayeler içeren başka kitaplara geldi.

goygoy dinlemekten bisikletlere odaklanamıyor insan.

Tarihsel olarak çok fazla detaya gerek yok, boğuyor insanı. ne bileyim anlat binanın yapım yılını ve hangi dönemde ne olarak kullanıldığını. hadi birkaç daha detay ekle fakat izleyici ilgilenmiyor o kadar fazla kişisel detayla.

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve TOOL
Geri