Scudo Sports

Tour de France 2025

Ahmet Mumcu'yu gözaltına almışlar bir sitede okudum,saçmalık ama geçen gün finiş noktasında bayrağımızı sallamak için aralara girmeye çalışırken yarış komserlerinden biri engel olmak istemiş,aralarında tartışma çıkmış ve kendisi görevlileri aşarak finiş noktasına zorlada olsa gimeyi başarmış,sanırım o olayın devamı.Ne güzel bayrağımızı her finişte dalgalandırıyordu.
son bilgiye göre,bayrak sallamasın diye finiş yaklaşırken 2 saat tutulup bırakılacakmış!
Ben Türk olduğumu, bu spora ilgi duyduğumu, bayrak açsam sorun olup olmayacağını sorduğumda polis "açabilirsin, sorun olmaz" demişti. Ki zaten bir çok ülkenin bayrağını açıyorlar.

Scudo
Sadece iki yıl öncesinin kusursuz yarış makinesi, üç büyük turu üç farklı sporcusuyla kazanan takımı Visma, bu yılki turda hem teknik hem de güç konusunda tel tel dökülüyor. İki ay önce Giro'dan pembe mayo ile dönen takım başkasıymış gibi ne yapacağını bilmez halde etap kovalıyor. Umarım sonunda Team Sky ile aynı akıbete uğramayıp toparlanırlar.

Etabın başındaki kazada Vingegaard, Lipowitz ve Martinez geride kalınca sarı mayo ile oluşan yaklaşık 2 dakikalık fark uzun süre kapanmadı. Pogacar oturayım geriden gelenleri bekleyeyim demek yerine Jorgenson'ın tekerine yapıştı. Bana göre olması gereken de buydu.

Tim Wellens aynı Ben Healey'in kazandığı 6. etap gibi uzun mesafeli kaçışıyla üç büyük turda etap kazanan elitler klübüne adını yazdırdı.

Salı günü Mont Ventoux etabını Bora'nın çaylağı Lipowitz alsa çok şık olurdu ama sarılı bölüm sonu canavarı bırakır mı bilinmez.

• Beğen
Tepkiler: irfanyazicitunc
Ahmet Mumcu abimizi göz altına alan adi ve aşağılık Fransız polisini lanetliyorum. Aynı finişte İtalyan bayrağı sallayanlar da var. Hollanda bayrağı da var. Böyle eziklik, böyle zavallılık olmaz. Avrupa kendisini yaratan bütün çağdaş demokratik değerleri ayaklar altına almıştır. Yazıklar olsun.

Ahmet Mumcu abimizi göz altına alan adi ve aşağılık Fransız polisini lanetliyorum. Aynı finişte İtalyan bayrağı sallayanlar da var. Hollanda bayrağı da var. Böyle eziklik, böyle zavallılık olmaz. Avrupa kendisini bütün çağdaş demokratik değerleri ayaklar altına almıştır. Yazıklar olsun.
batının insanlık değerleri sadece batı içindir.

Hala öğrenemediniz mi hocam? batı çağdaşlığı ölen bir çocuk kenyalı, filistinli, türk, perulu ya da ne bileyim bir brezilyalıysa çalışmaz.

Unutmayın, batı bugünün refahını sömürgeye borçludur. bıraksınlar bu batı ayağını, o refahın kaynağı döktükleri kandır.

Bu sene hiç tur izleyesim yok, heyecan yok gibi sanki. rekabet olmayınca izlenmiyor, benim için bu senenin şimdiye kadar ki en zevkli yanı pogacar ın gelişiminin sürekli devam ettiğini görmek oldu.

Başka da bir esprisi yok.

Ahmet Mumcu'yu gözaltına almışlar bir sitede okudum,saçmalık ama geçen gün finiş noktasında bayrağımızı sallamak için aralara girmeye çalışırken yarış komserlerinden biri engel olmak istemiş,aralarında tartışma çıkmış ve kendisi görevlileri aşarak finiş noktasına zorlada olsa gimeyi başarmış,sanırım o olayın devamı.Ne güzel bayrağımızı her finişte dalgalandırıyordu.
son bilgiye göre,bayrak sallamasın diye finiş yaklaşırken 2 saat tutulup bırakılacakmış!

bu bayrak açmadaki amaç nedir? birkaç etabın sonunu izlerken gördüm de, hiçbir ülkenin bayrağı yokken Fransa'nın neredeyse resmi hazinesi sayılabilecek bir etkinlikte Türkiye'nin bayrağının sallanması çok eğreti geliyor. bir de, ne oluyor yani o bayrağı açınca? bundan gurur duyulması çok ilginç, aşağılık kompleksi gibisine mi bilemiyoruz kie

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Bugün mü göz altına alınmış? Facebook sayfasında açıklaması vardı

hiçbir ülkenin bayrağı yokken
Ya siz bu yarışları izlemiyorsunuz, ya da koyu bir Türk düşmanısınız ve Türk bayrağı görmeye tahammül edemiyorsunuz. 😌

Ya siz bu yarışları izlemiyorsunuz, ya da koyu bir Türk düşmanısınız ve Türk bayrağı görmeye tahammül edemiyorsunuz. 😌
yarışların tamamını izlemiyorum, uzatılmış özetleri izliyorum. etap sonlarında bizimki dışında bir bayrak göremiyorum.
ne gerek var kısmına niye cevap vermiyosun acaba?

bu bayrak açmadaki amaç nedir? birkaç etabın sonunu izlerken gördüm de, hiçbir ülkenin bayrağı yokken Fransa'nın neredeyse resmi hazinesi sayılabilecek bir etkinlikte Türkiye'nin bayrağının sallanması çok eğreti geliyor. bir de, ne oluyor yani o bayrağı açınca? bundan gurur duyulması çok ilginç, aşağılık kompleksi gibisine mi bilemiyoruz kie
Tamam sen gittinmi başka bi bayrak açarsin ozaman. Ahmet abimiz Türk bayrağini tercih etmiş çokta iyi yapmiş.

yarışların tamamını izlemiyorum, uzatılmış özetleri izliyorum. etap sonlarında bizimki dışında bir bayrak göremiyorum.
ne gerek var kısmına niye cevap vermiyosun acaba?
Bu tarz etkinliklerde insanlar ülkelerinin bayrağını açıp bakın biz bu ülkeden gelen seyricileriz diye tvye şov yapıyor, f1de de görürsün, zaten bir nedene de ihtiyaçları yok kurallara aykırı hareket etmedikten sonra canları istemiş açmış mesele, olamaz mı?

sana bu konuda cevap verme zahmetine girmeyeceğim,haydi uza
Bugün mü göz altına alınmış? Facebook sayfasında açıklaması vardı

inst sayfasındada paylaştı karakolda bekletiyorlarmış
vazgeçtim cevap yazıyorum,o bayrağın sapı sana hediye edilmeli!

inst sayfasındada paylaştı karakolda bekletiyorlarmış
Serbest bırakılmış ancak bayrak açma diye şart koşulmuş. 😏
Dünya ülkelerinden yarış için gelen, kendi ülkesinin yarışçısı olmayıp sadece yarışı sevdiği ve benim ülkemden de bu yarışı takip eden var diye kendini belli eden o kadar insan varken Türk bayrağına bu şekilde yaklaşımları biraz tuhaf.
...
Neyse, konu TDF'den başka bir yöne kayıyor. Kendi adıma Türk düşmanı olanlar haricinde özür diliyorum.

Serbest bırakılmış ancak bayrak açma diye şart koşulmuş. 😏
Dünya ülkelerinden yarış için gelen, kendi ülkesinin yarışçısı olmayıp sadece yarışı sevdiği ve benim ülkemden de bu yarışı takip eden var diye kendini belli eden o kadar insan varken Türk bayrağına bu şekilde yaklaşımları biraz tuhaf.
...
Neyse, konu TDF'den başka bir yöne kayıyor. Kendi adıma Türk düşmanı olanlar haricinde özür diliyorum.
Paris Roubaix'inin düzenlendiği Kuzey Fransa'da, çok sayıda Flamanlar bulunur, Flaman kültürünün etkileri de vardır.
Flamanlar Paris Roubaix yarışının olduğu gün ellerinde "Ayrılıkçı Flaman Bayrakları" (Ağzı ve pençeleri kırmızı olan Flaman Aslanı) taşırlar. Fransız gendermesi onlara bile hoşgörü ile yaklaşırken, Türk bayrağına müsamaha göstermemeleri klasik Avrupalı ikiyüzlülüğü, çifte standartıdır.
Çifte standarta da kimse kusura bakmasın her konuda biz tavrımızı koyarız.

Bir yarışta, bir spor müsabakasında sporcun olmasa bile bayrak açmanın ilk amacı, evrensel kapsayıcı olan bu sporda milletçe biz de bir parçayız demektir.

Sayın @Cemal Ç. çok da güzel açıklamış aslında "Ben bir Türküm ve bu spora ilgi duyuyorum. Bayrağımı sallamak istiyorum."
İşte bu kadar.

Hiçbir ülkenin bayrağı yok derken, saçmalamış o arkadaş. Bir sürü ülkeden insan sallıyor bayrakları. Bask bölgesinin bayrağı bile sallanıyor kaç defadır.

Ayrıca Türk bayrağına kafayı takan Fransız polisinin suratına şu görüntüyü çarpmak isterim: İNDİRİN LAN O BAYRAKLARI! 😀

1753042469326.png

Hiçbir ülkenin bayrağı yok derken, saçmalamış o arkadaş. Bir sürü ülkeden insan sallıyor bayrakları. Bask bölgesinin bayrağı bile sallanıyor kaç defadır.

Ayrıca Türk bayrağına kafayı takan Fransız polisinin suratına şu görüntüyü çarpmak isterim: İNDİRİN LAN O BAYRAKLARI! 😀

328897 dosyayı görüntüle
Alp Dhuez'de, 7. viraj, meşhur Dutch Corner bilirsin. Herkes turuncular içinde
Aşırırılık bile oluyor arada ama genderme bişey demez. Zaten demesin de.
Kafamıza takılan şeyin niye çok Türk bayrağı olmadığı olmalıdır.

Fransa turuna ziyaretçi götüren tur şirketleri var mı acaba?
Tur etapları çok erken tarihte açıklanıyor. Ona göre bir plan yapıp birkaç etap izleyebilirsiniz. Özellikle etapların bitiş noktaları çok keyifli. Sponsorların karavanlar, ödül töreni, takım otobüsleri falan

Daha önce etap finişleri izledim Fransa’da. Ahmet abinin bayrak salladığı yer genelde VİP konuklar için ayrılmış bölgeler ve oralara ciddi meblağ ödeyerek giriyorlar, acaba aradan kaçak falan mı girdi, yoksa niye Yarış Komiseri engelleme yapsın seyirci alanındaki birine diye düşünüyorum

Yıllardır aynı şekilde Ahmet bey finişlerde bayrak sallıyor, bi sıkıntı olacak olsa bu bayrak mevzusuyla ilgili şimdiye kadar çoktan olurdu bence de. Herkesi anlıyorum, ‘bayrağa bu kadar takılmamak lazım’ fikrine de, ‘bayrağımıza tahammül edemiyorlar’ fikrine de, ama yine de detayını bilmeden böyle körlemesine milliyetçi duygularla yorum yapmak çok doğru gelmiyor.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Geri