Scudo Sports

Tour de France 2021

Roglic’e üzüldüm ama olimpiyatlarda izleyeceğiz sanırım kendisini. Olimpiyatlara Pogacar gitmiyorsa en azından keyifli bir tur izleriz ama adamın işi belli olmaz. Ben yorulmam diyip oraya da gitmesin şimdi. :)

Scudo
İlk bölümün 9.etabı zorlu bir rota ile devam edecek.Dinlenme günü öncesi, iki yıl önce "lulu" nun sarı mayoyu Bernal'e kaptırdığı o iptal edilip ulaşılamayan "Tignes" zirvesine yeniden gidiyoruz.
4.500 lük muazzam irtifa toplamı ve zorlu tırmanışlar profili çetin hale getiriyor. Bugün genel klasmandan öte kaçış ile etabı almaya çalışanların mücadelesi öne çıkar.Zaten salı gününden sonra yeni bir süreç başlayacak..
2f21e.jpeg
Van der Poel de olimpiyatlara hazırlanmak için turdan çekilmiş..
Yayın 13:55 - 19:05 arası...

Yağışlı hava ve kaygan zemin bir kazaya daha neden oldu.
Movistar dan genel klasmanda kürsü hedefi olan Enric Mas düştü, umuyoruz ciddi bir hasarı yoktur..

Son düzenleme:
Tur kazanıp temiz olan adam yoktur, net :D Günümüzde saptanması daha da kolay ama, etrafından dolaşmaya yarayacak, yasaklı kabul edilmeyen de çok fazla madde var.
Herkesin doping yaptığı yerde yine en iyi performans gösteren kazanıyor. Avatarımdaki şahıs doping yaparken ötekiler zemzem içmiyordu mesela.
Avatarındaki Efsanenin , efsane şampiyonlukları elinden alındığı günden beri , turları pek takip etmiyorum.
1999 dan 2005 e kadar yapılan turların şampiyonu kim ?? Sorunun cevabı yok =)
Bu sebeple tur takip etmeyi bırakan çok kişi var.
Dopingi yakalayacaksan müsabaka hangi sene yapıldı ise o sene yakalayacaksın.
Sen şampiyon ol,verdiğin örnekleri saklasınlar, 10 sene sonra gelişen teknoloji ile ne takviye veya doping yaptı isen yakalasınlar.
Bu her spor dalı için geçerli. Olimpiyat şampiyonlarınin geçmişteki idrar ve kan örneklerini saklayabilselerdi bu günün teknolojisi ile ortada şampiyon vs kalmazdı.
Etik mi değil mi orası tartışmaya açık.
Dopingi savunmam.
Sporculuk yaşantımda doping sebebi ile önüme geçen çok sporcu arkadaşım oldu.
Bir yarışta 10 dakika fark attığim adam 3 hafta sonra seçme müsabakalarında önümde bitiriyordu.
Yukarıda saydığım sebeplerden dolayı 3 sene sonra yalan olabilecek bir müsabakayı seyretmek keyifli gelmiyor.

Buarada Pogacar sağlam savunuyor. Ben O' Connor a helâl olsun çok güzel savaştı!!!

Günün kazananları O'Conner ve Pogacar, kaybedenleri fena patlayan Carapaz,Uran ve Quintana.
Tur boyunca uçmaz düşmezse Pogacar ın bileğini bükecek kimse yok bu turda.

Pogacar içindeki ejderhayı son kilometrelere kadar zaptedip, turun sonu başından belli sıkıcı bir filme dönmeden heyecanın sürmesini sağladı. Dünkü insanüstü performansın üzerine yanında tek domestiği olmadan sonda Carapaz'ın ağzına kürekle vuracak kadar güçlü kalabilmesi de çok enteresan.

Ben O'Connor, Higuita ve Quintana'dan müteşekkil Kolombiya trenine rağmen müthiş bir iş yaptı. Önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmelere göre kendini bir anda renkli mayolar giyerken bulabilir.

Quintana demişken yokuş kapılarına saldırıp puantiyeli mayoyu kapması güzel bir nostalji oldu. İzlediğim Fransa Turları içinde ilk haftada bu kadar yüksek seyir zevki veren bir başka sene hatırlamıyorum.

Yağmurun rahmeti gibi tura yeni bir heyecan geldi.
Ben O'Connor kimsenin beklemediği atağı ile etabı aldı.Anlaşılan o ki; Poğaça'ya kafa tutanlar bireysel çıkışlarla onu yormaya çalışıp fazladan efor sarfederek yorulmasını bekleyecek. İkinci haftaya çözüldüğü sanılan denklem yeniden kurgulanacak ve en güzeli de sürpriz olasılıklar beklentisi bizim yarıştan daha çok keyif almamızı sağlayacak.
Yorgun bedenler ve zihinler yarın dinlenecek ve salı günü müthiş mücadele yeniden başlayacak.

10. etap ile ikinci haftaya başlıyoruz.
Dinlenik sporcuların yarından önce (ki çarşamba günü efsanevi Mont Ventouex' ya çıkılacak) yeniden yarışa dönüş etabı olacak.
Kaçış grupları oluşsa da sprint finişi olacak. Sagan diyorum :) ..
c1b9a.jpeg
Yayın 14:00 - 18:50 arası ...

Pogacar başka bir seviyede... sanki diğer sporcular amatörmüş gibi bir performansı var tam olarak... muhtemelen sarı mayonunda rakipsiz sahibi..

• Beğen
Tepkiler: Abdullah Karaca
Quickstep takımı bize,bir takımın sprintçisine nasıl yarış kazandırılır isimli dersi uygulamalı gösterdi bu yarışta,resmen aldılar taşıdılar al götür çizgiyi geç dediler Kavendişe.Yazık Sagana :ckskc:

Pogacar'ın patlamasını canı gönülden istiyorum artık çünkü fazla şüphe duygusu yaşatıyor mevzu ile alakalı.
Bu etap DQS'in Cavendish'i zafere götürüşünü izlemek çok tatmin ediciydi.
Ayrıca Giro'da dominasyon kuran Ineos'un TDF'de hala pek bir etki gösterememiş olduğunu görmek de keyifli.

Van Aert'ı müthiş zamanlama ile Cavendish'in tekerine bırakan Vingegaard'ı da unutmamak lazım, çok iyiydi.

Aldığım son bilgilere göre Quic-step takımı; kadrosuna kattığı bisikletçilere; " Sprint etaplarında %75 birincilik istatistiği tutturulması" şartıyla sözleşme imzalıyormuş ;)...
Son 2-3 yıldır sprint finişlerinde bu denli dominant olan bir takım ve kolay kolay bu istatistiği kimse yakalayamaz.
Sprint trenleri, zamanlama, yer kaplama, savunma gibi ince işlerde çok başarılılar.Onlarla rekabete cüret bile edilemiyor..
"Mucuk Gözlü" dün de göstere göstere etabı aldı.Takdir edilesi bir geri dönüş/form tutma örneği gösteriyor. Kalan sprint etaplarını da alıp Paris'e kadar dayanabilirse çok büyük iş başarmış olacak.
Cİddi bir kaza olmadı, mayo ve genel sıralama dünden devretti..

Bugün ise Mont Ventouex' ya iki kez farklı rotadan çıkılarak etekteki taşlar dökülecek."Kraliçe Etap"olduğundan Poğaça'ya karşı takımların nasıl bir taktik uygulayacakları merak konusu..

(link)

Yayın 12:55 - 18:50 arası..

Tebrikler Wout Van Aert!!!

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Boy boyladı soy soyladı, Poğaça en kârlısı oldu. Zaman farkını açarken tek başına gene meydan okudu..
Van Aert son 31 k.m. bastı gitti, hiç ardına bakmadan kendi kariyerine harika bir zafer ekledi.
Takımların taktikleri işe yaramıyor, aksine birer ikişer abondone olanları görüyoruz.
Cavendish, 40 dakika sonra finişe gelen gruptaydı. 7 dakika ile zaman limitine takılmadan etabı bitirebildi..
Mayolar değişmedi ama kürsü için adayların 2. ve 3.lük savaşı ilginç bir yakınlıkta sürecek gibi..

Geri