Scudo Sports

Tour de France 2021

@Acedia , Angut çok özel nitelikleri olan ilginç ve değerli bir kuştur..
Biz insanların çoğunda artık bulunmayan "sadakat" erdemine sahiptir :) ...

Bu arkadaş sıfat niteliğinde kullandığımız, başka bir değişle "Hödük" olan türlerinden. Yoksa bilinen en sadık Angut kuşu koca pelotona kaza yaptırmazdı.

Scudo
"La Houduke" diyelim, @Cemal Ç. bize tam karşılığını yazar... :harika:
Bu arada; bugünkü etap, tura katılan sprinterlerin ayrı bir çekişme yaşayacağını gösteriyor.
Yeşil mayo mücadelesi de zorlu geçecek.Giro ya göre katılan sporcular daha üst düzey ve hazır gibi..
Tabi Cavendish ve Greipel eski günlerinde olur mu, göreceğiz...

Son düzenleme:
Ya valla belki adamların ayağı kırılabilir. Sakatlanabilir spor hayatı bitebilir. Böylelerine en ağır cezayı vermek lazım ordaki bütün hasarı bu kadına ödetmek lazım...

La Houduke" diyelim, @Cemal Ç. bize tam karşılığını yazar... :harika:
Türkçe tam karşılığı ne bilemedim ve bulamadım ama kısaca...
"Sığır, mal, düşünme organı eksik dengesiz pislik (bu biraz uzun oldu sanki 😁)" gibisinden akla gelen en ağır ifadeleri kullanabiliriz sanki.🤣
Ben kadın olduğunu farketmedim ama kadın erkek eşittir, pozitif ayrımcılık beklemeyin benden. Hata yapan hatalıdır, mizacım biraz sert bu konuda.😉

İki kaza oldu, ilki değil ikincisi çok kırıcı oldu.Şu kendini bilmez "la femme" ilk kazadan sorumlu, ihaleyi yanlış kişiye yüklemeyin...

Şu kadın mı? Ben heyecanlı, teveye çıkma delisi bir genç sandım.
Aman ne fark eder? Sığır işte.😁

Çok acayip kaza olmuş ya,seyirciler arasında mavi formalı bisikletli bir eleman var kenarda,özellikle 42. saniyede çok net telef oldu resmen:naslyany:
İlk ayağa kalkanlar da o garipler olmuş yine 😀

Yarışın en büyük favorisi Jumbo-Visma ve Ineos takım elemanlarının kazalardan nasıl etkilendikleri ve yarınki etaba kimlerin başlayamayacağı çok önemli olacak.
Jumbo dan Sepp Kuss , Ineos tan Carapaz ve Richie Porte un etkilendiği söyleniyor. Her üçü de takımları için önemli adamlar.
Hatta sanıyorum Moviestar dan Marc Soler abandone olmuş. Moviestar ın tüm yükü 41 yaşındaki Valverde ve takımda pek sevilmeyen M.A Lopez in sırtına binecek.
Basit gibi görünen ilk gün hiç iyi bitmedi.

GettyImages-1233667571.jpg
Dünkü açılış turunun özeti niteliğindeki fotoğraf. B&B-KTM Takımından Cyril Lemoine dört kırık kaburgası ve kapanan bir akciğeri ile yarışa veda eden isimlerden.

Velonews'ün haberine göre Moviestar'dan Marc Soler her iki dirseğinde kırık oluştuğu için yarışa veda eden bir başka isim. Litvanya şampiyonu Groupama-FDJ'den Ignatas Konovalovas ilk kazadan en ağır etkilenen ve bilinci kapalı bir şekilde hastaneye kaldırılan isim. Ayrıca DSM'den Jasha Sütterlin bileğinde oluşan kocaman bir hematom yüzünden yarışa veda etmek zorunda kalmış.

Bu isimler haricinde göğüs ve kalça travması yaşayan Chris Froome ve omzu çıkık halde yarışı tamamlayan Marc Hirshi ile diğer 6 ismin yarışa devam edip edemeyeceği bugün netlik kazanacak.

Umalım da açılış etabındaki kazalar turun başının gözünün sadakası olsun. :(

Biraz komplo teorisi gibi olacak belki ama o pankart gösteren kadın bilinçli olarak yaptı gibi geldi.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Kazalar ile ilgili bir sürü video düşüyor internete. Ben özellikle şu videoyu paylaşmak istiyorum. Mekaniker olmak da çok zor. Bisiklet değişimi için depara kalkıyor dalıyorsun kalabalığa ama sporcunu bulmak imkansız. Kazalar çok üzücü ama TDF devam etmek zorunda.

268006 dosyayı görüntüle
Dünkü açılış turunun özeti niteliğindeki fotoğraf. B&B-KTM Takımından Cyril Lemoine dört kırık kaburgası ve kapanan bir akciğeri ile yarışa veda eden isimlerden.

Velonews'ün haberine göre Moviestar'dan Marc Soler her iki dirseğinde kırık oluştuğu için yarışa veda eden bir başka isim. Litvanya şampiyonu Groupama-FDJ'den Ignatas Konovalovas ilk kazadan en ağır etkilenen ve bilinci kapalı bir şekilde hastaneye kaldırılan isim. Ayrıca DSM'den Jasha Sütterlin bileğinde oluşan kocaman bir hematom yüzünden yarışa veda etmek zorunda kalmış.

Bu isimler haricinde göğüs ve kalça travması yaşayan Chris Froome ve omzu çıkık halde yarışı tamamlayan Marc Hirshi ile diğer 6 ismin yarışa devam edip edemeyeceği bugün netlik kazanacak.

Umalım da açılış etabındaki kazalar turun başının gözünün sadakası olsun. :(
Chris Froome twitterda ikinci etap için hazır olduğunu yazmış, Marc Hirshi'nin gece boyunca omuzunda ağrısı varmış ama bugün sağlık personeli ile yaptıkları görüşme sonunda oda ikinci etaba başlayacakmış en azından deneyecekmiş.

Disk frenin yarıştaki dezavantajı lastik değişiminin uzun sürmesi ve ağırlık.
Lastik değişiminin uzun sürmesinin sebebi nedir, balata ayarı gerektirmesi mi? Şu yüzden soruyorum, benim bisiklette tekeri çıkarıp taktığımda hiçbir şey değiştirmesem bile (sadece çıkar geri tak) balata ayarı gerekiyor. Sanırım tekeri ne kadar sıktığıma bağlı olarak rotor azıcık da olsa farklı bir konumda duruyor. Pro bisikletlerde de aynı sorun var mı merak ediyorum :)

d6b5a.jpeg

Canlı yayın başladı.
Etap dün kü gibi ama hava koşulları belirleyici olacak. Bir klasikçi etabı "alapilir" ;) ...

Dünkü olaylı etabı,Jumbodan Kruijswijk bu bisikletle bitirmiş! :acpsnr: (Bunu gören bisiklet üreticileri artık arka çatalın birini iptal eder:komik: maksat hafiflesin ortalık).......................................................................... 579EEEFB-C680-4EEF-94EC-D9C8BC74B93C.jpeg

Road.cc'nin haberine göre Fransız polisi dün ilk büyük kazaya neden olan Le Hödüque ablayı arıyormuş. Ayrıca yarış organizatörü ASO da dava açacağını açıklamış. Abla kameralardan göründüğü kadar "angut" olmadığı için polis olay yerine gelmeden uzaklaşmış.

screenshot-2021-06-27-085523.jpeg

Haberin tamamı (link)

yarışın torrent'ini bulamadım. Bulabilen veya internetten indirebilen var mı?

Geri