Scudo Sports

Tour de France 2021

Disk fren diye konu açalım bari :D benim normal kumpas fren tek arkayı sıkınca kayıyor fakat ikisini aynı anda sıksam herhalde düşerim olduğu yere çakılıyor. gayet memnunum.

Scudo
Disk fren diye konu açalım bari :D benim normal kumpas fren tek arkayı sıkınca kayıyor fakat ikisini aynı anda sıksam herhalde düşerim olduğu yere çakılıyor. gayet memnunum.
Abi zaten frenlerin farkları yüksek rakımlı bölgelerde ortaya çıkıyor. %10 eğimli yolda inerken hissettirdikleri önemli. Yoksa şehir içinde bütün frenler iyi durduruyor :)

Abi zaten frenlerin farkları yüksek rakımlı bölgelerde ortaya çıkıyor. %10 eğimli yolda inerken hissettirdikleri önemli. Yoksa şehir içinde bütün frenler iyi durduruyor :)
bizim için no problem diyorsun yani :D

V frenin ayarı falan çok basit olduğu için rahatım tabi. Ama bazı inişlerde gerçekten korkutuyor. Sağlam pabuç ve fren kollarıyla v frenden de iyi bir performans alınır fakat yol bisikleti alırken hidrolik diskli olmasını çok isterdim.

Konu başlığına sadık kalalım lütfen.
Fren türleri konularımız mevcut....

Cen abi benim evde televizyon yok. Acaba internet üzerinden yayın yapılıyor mu?

Cen abi benim evde televizyon yok. Acaba internet üzerinden yayın yapılıyor mu?
Eurosport uygulamasından yayın yapılıyor... Yani reklamlarda öyle diyorlar ama o uygulama nedir, ücretli midir, hangi telefon/tabletlere uygundur hiçbir fikrim yok...

Tour de France'da disk frenlerin yaygınlaşmasının en büyük nedeni Formula1' deki mantıkla çok benzer:''Pazar gün yarış, pazartesi sat'' Sonuçta TDF bir vitrin.
Bir diğer neden de şu olabilir:Son yıllarda Tour de France 'da zirve finişlerinin yerine son bölüm olarak heyecan olsun diye illaki çılgın bir iniş ekliyorlar.Bu da frenlere eskisinden daha fazla iş düşmesine neden oluyor.

Bu arada Contador yokuş çıkarken fren pabuçlarını ayırarak yokuş çıkardı.

Alaphilippe dün Fransa ulusal yol yarışında çok iyi sinyaller vermedi. Umarım Tour a kadar toparlar.
Yoksa yine bir kaç etap zaferi peşinde koşacak demektir.

• Beğen
Tepkiler: isamorgil
Tour de France başlığında disk fren konuşmak da ne bileyim yani!
Neyse yaşama amacımız Tour başlıyor. Senenin en anlamlı 3 haftası hepimize hayırlı olsun.

@leeroy Alaphilippe zaten etap zaferi kovalayacak, genel klasmancı değil ya da öyle bir iddiası yok hala. Asıl bomba, Cavendish'in geliyor olması. Sam Bennett röportajında ufak bir sakatlık geçirdim ve iyileşmiş olmama rağmen TdF'a yakışır bir form grafiği yakalayabildiğimi düşünmüyorum demiş. Helal olsun kendisine, bu açııklamadan benim anladığım Cavendish'in bu seneki canlanışından sonra turdaki etap rekorunu kırabilmesi için kendisini arka planda tutmuş çünkü son koştuğu yarışlara bakılırsa ateş ediyordu kendisi. Emekliliğe birkaç yılı olsa bile bir sene TdF'dan feragat edebilmek baya büyük bir şey.

de France başlığında disk fren konuşmak da ne bileyim yani!

Makarna tarifi verelim o zaman. Ki makarnanın bile Tdf ile ilgisi var.
Forumda beni tanıyanlar bilirler ki bırakın disk frenin bırakın makarnanın Tour de France ile ilişkilendirilmesini istersem Sedat Peker'i bile konuya bağlayabilirim.:harika:

Sizlerin konu insicamı hakkındaki kaygılarını da anlamıyor değilim.

Makarna tarifi verelim o zaman. Ki makarnanın bile Tdf ile ilgisi var.
Forumda beni tanıyanlar bilirler ki bırakın disk frenin yahut makarnanın Tour de France ile ilişkilendirilmesini istersem Sedat Peker'i bile konuya bağlayabilirim.

Sizlerin konu insicamı hakkındaki kaygılarını da anlamıyor değilim.
Süleyman bey lütfen; Konuyu büyütmeyelim. 😬 ☺

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Disk fren günümüzde olmazsa olmaz bir donanım haline geldi, kabullenin artık. 😁

@cazci Abi eskiden yarıșlarda 'disk frenlerle ilgili ciddi yaralanma riskleri' konulu tartıșmalar yapılıyordu ki bildiğim kadarıyla dünya genelindeki yarıșlara da öyle bir anda 'hadi kullanın bakalım yeni fren sistemlerini ' diye izin verilmedi disk fren kullanımına.

Yarıș güvenliği hepimizin temennisi ama bunu güncel teknolojilerin kullanılmasını kısıtlayarak mi yapmayı düșünüyor lar acaba gerçekten?

Bence güncel teknolojinin yarıșlara entegre edilmesinin önünü kesmek yerine team sky gibi takımlara daha ciddi doping testleri yapsınlar.

Her küresel yarıș sonrası bir doping skandalı patlıyor, eminim ki çoğu küresel yarıșın sonucunda 'acaba yarıșı kim götürdü gene dopingle?' diye aklında soru ișaretleri olan yalnızca ben değilimdir. 😁

@Heicks , fren tercihlerinde disk ve rotor tekniği öne geçti ve tüm yeni modeller - neredeyse- bu kombinle üretilmeye başlandı.
Bisiklet piyasası bu değiişime olumsuz bir tepki vermedi, binanaleyh güvenlik ilk öncelik.
Geçmiş zamanlarda kaza anında disk fren diskinin keskin oluşu infiale neden olsa da artık standart donanım handiyse..
Doping olayı artık " kaçan kurtulur" kurnazlığının işe yaramadığı bir aşamada.
Eğer Armstrong gibi bir laboratuvar sahibi değilseniz yakayı ele vermeniz kaçınılmaz..
Sonra tüm kariyeriniz ve geleceğiniz uçup gider ve bambaşka bir geçim yolunu seçmek zorunda kalırsınız....
Günümüz testleri ve biyolojik pasaport zorunluluğu her sporcu için caydırıcı etkiye sahip.Kumar oynaya bilirsin ama unutma ki her zaman kasa kazanır...

Disk fren fanları coşmuş yine. 😆
Giro'da disk kullanmayan bir takım vardı, hangisiydi o yahu? 🤣
Biri de çok şık falan yazmış, Allaam ölecem.. 🤣🤣🤣
.
Hah, hatırladım. Team INEOS. 😉
Pembe mayoyu da kazandı terbiyesizler. 😂
Tour de France'da disk frenlerin yaygınlaşmasının en büyük nedeni Formula1' deki mantıkla çok benzer:''Pazar gün yarış, pazartesi sat'' Sonuçta TDF bir vitrin.
Bir diğer neden de şu olabilir:Son yıllarda Tour de France 'da zirve finişlerinin yerine son bölüm olarak heyecan olsun diye illaki çılgın bir iniş ekliyorlar.Bu da frenlere eskisinden daha fazla iş düşmesine neden oluyor.

Bu arada Contador yokuş çıkarken fren pabuçlarını ayırarak yokuş çıkardı.
Ayynen budur kardeşim. Biz bunları yazıyoruz, çiziyoruz ama gençlere laf anlatmak çok zor.

Son düzenleme:
Geri