Scudo Sports

Tour de France 2018

Sarı mayoyu Paris'te kim giyecek?

• Nairo Quintana

• Chris Froome

• Romain Bardet

• Jakob Fuglsang

• Richie Porte

• Rigoberto Uran Uran

• Tom Dumoulin

• Vincenzo Nibali

• Ilnur Zakarin

• Dan Martin

• Bauke Mollema

• Adam Yates

• Mikel Landa

• Geraint Thomas

• Alejandro Valverde

• Diğer

• Toplam katılım
    258
Bugün resmen Team Sky taktik konuşturdu.Son yokuşta Geraint atak yaptığında Froomey ile kalan ama oltaya gelip Froomey'in arkasına yatmayan genel klasmancılar resmen sınıfta kaldı.Froomey'e başta atak yapan DAN MARTİN;Dan Martin atak yaptığında Dan Martin'in arkasına takılan Froomey'in arkasına takılmayan mösyö BARDET sıfır aldı.
Be kafası çalışmayan gkcılar Froomey'in arkasında yatsanızya sizin rakibiniz Geraint midir ki atağa cevap vermeye çalışıyorsunuz.:acpsnr: Son yokuşun sonuna gelmişiniz Froomey'in arkasına yatsan ne olacak;atak yapınca sanki fark mı açabilecektin?
Dilimiz döndüğünce açıklamaya çalışalım:
1) Bu seneki yarı klasiklerden Le Samyn yarışında Quick Step tarafından yapılan taktik
İki Quick Stepli(Gilbert ve Terpstra) ve bir Direct Energyli etabı kazanmaya gidiyor.Gilbert, öne atak yapıyor.Atak yapınca Direct energyli cevap vermek zorunda kalıyor.(cevap vermezse Gilbert kazanacak) Asıl favori olan Terpstra ise Direct Energylinin arkasında yatarak dinliyor.Ve Terpstra, direct energyli yorulunca öldürücü atağı yapıp öne geçerek etabı kazanıyor.
Dakika 16.40 ile 20.10 arasını inceleyiniz.

2)Bu seneki katalan turunda Movistar tarafından yapılan aynı taktik
İki Movistarlı (Quintana ve Valverde) ve Team Sky lı Egan Bernal etabı kazanmaya gidiyor.Bu sefer Quintana öne atak yaparak tempo yapıyor.Egan Bernal mecburcu,cevap vermek zorunda (cevap vermezse Quintana kazanacak)Asıl favori olan Valverde ise Egan Bernal'in arkasında yatarak dinleniyor.Ve Valverde,Egan Bernal yorulunca öldürücü atağı yapıp öne geçerek etabı kazanıyor.(Hatta Valverde o kadar çakalki iyice Egan'ı yorduktan sonra öne geçiyor)
Dakika 0.30 ile 2.10 arasını inceleyiniz.

Ve bugün olanlar ,bugünkü Sky oltası(yukarıdakilerle aynı mantık)
İki Team Skylı başta Saf Dan Martin ve diğer genel klasmancılar etabın sonuna gelmiş.Bu sefer Geraint Thomas öne atak yaparak tempo yapıyor.Froomey haricindekiler mecburcu,cevap vermek zorunda.(Cevap vermezse Geraint Kazanacak) İşte film burda kopuyor.Atağa cevap verme arkadaş,sizin rakibiniz Geraint Thomas Değil ki Bay Froomey.Eğer atak yaparsanız siz genel klsamancılar yorulursunuz, Froomey arkanıza yatar sizi yorar ve atak yapar fişi çeker.Siz genel klasmancılar cevap vermeseydiniz Geraint kazanacaktı.Ama Froomey'den zaman farkı yemeyecektiniz.Dan Martin İrlanda ateşi değil ,İrlanda sazanı.
Videoyu bulup inceleyebilirsiniz.

Scudo
Tom Dumoluin bugünkü atağı etabı kazanmak için yaptığını ve bunu babasının 2 hafta içerisinde hem abisini hemde ablasını kaybetmesinden onlara adadığını söylemiş.. Ayrıca çocukken amcası ile etabın bulunduğu yerde kışın ev kiralayarak amcasının ona kayak yapmayı öğrettiğini falanda belirtmiş. Her ne kadar etabı alamasada gösterdiği performanstan memnun kaldığınıda eklemiş.

Sky amaci,ne olur ne olmaz,froome olurda yorgunluk gosterirse b plani thomas,ustune bu taktiksel avantajda saglar
Adamlar ne yapsin,froome izole olunca zaman calma derdine dustuler,zaten froome cekiyordu grubu,atak yapmanin tam zamaniydi,thomas ve tom gitmis..adilce kozlarini paylastilar bahaneye gerek yok,froome zaten grubu cekerken atagini yapar dokerdi bunlari,oylede oldu zaten
Kozlarini paylasmalari 1 dk anca surdu,froome vurdu gitti,arkasindan baka kaldilar,güç farkı
Tom boyle gordukten sonra yarinda fark yemezse,bardet nibali nario landa gibileri fazla buyutuyorsunuz demektir
gunumuz yarislari,tom roglic froome tarzi adamlarin artik

@QWEZXC
Senin dediğin gibi olmuyor işte.İşte bu duruma Froome ''izole oldu'' da denmiyor.İzole olabilmesi için önde atak yapan domestiğinin olmaması gerekiyor.
Dan Martin atak yaparak Froome'u çekmiş oldu.Hiçbir şey yapmayıp Froome'un arkasında yatacaklardı.Froome büyük ihtimal dayanamayıp ikilemde kalarak zaten Geraint'in peşine düşecekti.Velevki Froome gitmedi yine Froome'ın arkasında yatıp son anda atak yapsalardı yine bu durumdan iyi olurdu.Sonuçta ana rakip Froome.

Zaten Dan Martin ve Bardet güçlü olsaydı en başta Geraint'i nötralize ederlerdi.

@QWEZXC
Froome,Dan Martin atak yaptıktan sonra atağa kalktı.

Geraint Thomas tamam formda ama adım kadar eminim ki Froome yarın yarış dışı kalsa Thomas ilk 5 zor yapar.

Sayın @hamlet2006 neden Froome'dan nefret ediyorsunuz [emoji16].

Cemal Ç.

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Ya SKY'ı kim sevsin :D Ben SKY'ı sevmem hiç hazzetmem ölümüne Contadorcuyum ama Froome'a bu doping olayına kadar sempatim vardı çünkü adama ister istemez bir saygısı oluşuyordu insanın ama saygı-sevgi kalmadı artık. Allez Nibali diyoruz artık Contador'dan sonra napalım el mahkum ;)

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
iyi konuşuyorsunuzda anlaşamıyoruz
bardet yaptı atak froome yakaladı,sonra kendi denedi yakalandı,sonra dan martin denedi,karşılık verdi,basıp gitti ikisi..bu neyi gösteriyor ? diğerlerinin gücünün olmaması,bu kadar kapasiteleri ve birinciliği hedeflemediklerini gösteriyor,birbirlerinden zaman çalma derdindeler..froome bir güzel test etti bunları,kendine güvenmese böyle bir taktik yapılmazdı.thomas isyan bayrağı açtı sanılıyor bence taktiksel bir hamleydi,en kötü senaryoda egan bernal grubun 10 sn gerisinden geliyordu
bu etap çok net takımlar arası ve bireysel olarak farklar olduğunu gördük,diğer etaplarda zaman çalsalar bile bu adamlar bir şekilde geri alır,üstüne İTT var
bugünde sky + tom zaafiyet göstermezse podyum bunlarda,thomas kara kutu bitirebilirde bitirmeyebilirde,bitiremezse froome tom roglic podyum..roglic performansı bu etaba bağlı

@QWEZXC
Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum.
@hamlet2006

4884b
7da50
best climber

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Tolga Çelebi
Ben de Andy Schleck taraftarıydım.Contador'u da hiç sevmezdim.Şimdi Nibali'yi görünce Contador dünkü gibi hatalar yapmazdı.Contador elinden geleni yapar,hiçbir şey yapmazsa şan şöhret atağı yapardı.Contador,Schleck,Cancellara farklı adamlardı.

@hamlet2006

Vallahi hocam Nibali'nin böyle bir "aptallık" yaptığına ilk kez şahit oldum. Anlatmama gerek yok biliyorsun zaten Valverde ile beraber pelotonun en sinsi adamlarından biri. Noldu anlayamadık yani :/

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Adam dopinkli yapacak bir şey yok. Eşit şartlarda yapılmayan bir müsabakadan ne bekliyorsunuzki? Normalde form zirvelemesi yapmak zor olduğu için Giro-TDF dublesi yapılamıyor. Ben biraz da o gözle izliyorum. Yani üç hafta boyunca güçlü kalamaz diye. Amma velakin Fısfısçı bunu da yaparsa artık en hafif tabirle Yuh diyeceğim. Görünüş o yöne doğru gidiyor.:ckskc: Bakalım, netleşene kadar 'normalmiş gibi' izlemeye devam.

Bugünkü etap çok güzel. Bence le Tour'un kraliçe atabı bugünkü İkonik Alp d'Huez etabı. 175 km boyunca tam üç kez HC kategori tırmanış yapılacak. Genel klasman savaşı garanti. Turun belki de en büyük muharebesi bugün yaşanacak. Hormonlu Sky kuvvetleri dünden kendilerini gösterdiler. Bugün ne yapacaklarını merak ediyorum. Kintana ve Bardet bugün tırmanış böyle yapılır diyecek mi? Genel klasman dışında Pierre Roland gibi iddialı tırmanışçılar da kendilerini bilemişlerdir. Dutch Corner'da Hollandalılar turuncu duman savurarak bekliyorlar.
Biz de yerimizi aldık bekliyoruz:)
Allez BARDET!!!
mais-le-spectacle-du-tour-se-passe-aussi-sur-le-bas-cote.jpg

Bugün dananın kuyruğu kopar fısfıs team acımadan vurup geçecek.

TDF_2018_profile-12.jpg

25,3 km ort. eğim % 6,2 nedir ya. Tam bir işkence.

@hamlet2006 Üstat :kptmya:
'İrlandalı yazar Samuel Beckett'ın 1949 yılında Fransızca olarak yazdığı ve tüm dünyada üne kavuşan eseri "Godot'yu Beklerken"in kim olduğu bilinmeyen Godot'su da bir şekilde Fransa Bisiklet Turu ile anılır. İçinden turun bir etabının geçtiği küçük bir Fransız kasabasında konaklayan genç Beckket, bisikletçilerin çoktan geçip gittiği gece geç saatte sokakta dolaşırken kaldırım kenarında 2 yaşlı adama rastlar. Bu saatte orada ne yaptıkları sorusuna içlerinden biri şöyle cevap verir, "Mösyö, Godot'yu bekliyoruz." Rivayete göre Godot etapları sonuncu bitirmesiyle ünlü bir bisikletçidir ve kimilerine göre eseri için Beckett'a ismen ilham vermiştir.'

dedikleriniz gibi bugün son,kazanan kaybeden belli olacak,gerisi 1 2 3 arasında yer değişir
uran maalesef bırakmış,vueltaya gitsin
nario diyorlar,iki senedir izlerim bu adamın bir performansını görmedim,gelecek yok bunda boşa yatırım yapıyorlar..pinot bardet nibali nario landa aynı tip bisikletçiler,devir değişti
dünkü etabı indirdim onu izliyorum :)
froome baya formda,diğer adaylar dün görüldüğü üzere güçlü değiller,gücü kısıtlı az olsa dünkü gibi bir senaryo görmezdik
bu adam dop ise vuelta gibi bir hataya düşmezler tdf öncesi yüklemeyi yapmışlardır..wada ya göre dop değil maalesef
sky tempo yaptıkça GK cıların bile feleği şaşıyor geri düşüyorlar,alışkanlıklarının dışına çıkarıyorlar,limitlerine dayanıncada ataklara karşılık veremiyorlar,adamlarda herşey plan program,dopla açıklanmaz bu iş
emeğe saygı

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Geri