Scudo Sports

Tour de France 2018

Sarı mayoyu Paris'te kim giyecek?

• Nairo Quintana

• Chris Froome

• Romain Bardet

• Jakob Fuglsang

• Richie Porte

• Rigoberto Uran Uran

• Tom Dumoulin

• Vincenzo Nibali

• Ilnur Zakarin

• Dan Martin

• Bauke Mollema

• Adam Yates

• Mikel Landa

• Geraint Thomas

• Alejandro Valverde

• Diğer

• Toplam katılım
    258
Dh_3exhX0AICIbu.jpg

Dh_4XW1XcAMnZ8l.jpg

Dylan Groenewegen: "Kristoff'u gördüm ve son dönüşte onun solundan dönebileceğimi düşündüm ve önde kaldım. Gaviria'yı geçebilmem için gerekli metreler kalmıştı. Bacaklarımın ısındığını düşünüyorum, umarım yeni etaplar kazanırım. Yarın yine deneyebilirim."
Dylan Groenewegen: "Tour'un başında iyi bacaklarım yoktu ama son günlerde daha iyi hissediyordum. Bugün takımım çok iyi çalıştı ve son sprinti çok iyi attım."

Scudo
@hamlet2006

Groenewegen çok iyi pozisyon aldı gerçekten. Sagan çok geride kaldı. Sprinte kalktığı zaman hep önünde birileri vardı. Sağa sola kaçtı ama gücünü toparlayıp hızlanamadı.

Bir de peloton daha sprinte başlamadan son km peri 70 km üstünde hızla geçtiler. Sprinterler bu kısımda da enerji harcadı sanırım...

Konu kamyoncu bisikletcilerden acilmisken, Sagan’in bu sene kullandigi bisikletinde de “ sari olmazsa yesil, yesil olmazsa gokkusagim var” gibi bir sey yaziyor. Resmini bulamadim malesef.

@vetohan Hem Bardet hem Boonen bisikletlerinin üzerindekileri yaptıklarıyla yazdı.Kamyoncu yazısı ile hiç ama hiç alakası yok diye düşünüyorum.

7.etap sonrası genel klasmancıların durumu
Dh_8hD_WsAAS77s.jpg

@hamlet2006

Ben kucumseyici olarak soylememistim. Yoksa kamyoncularin yaptigi is de gayet zor ve saygiyi hakediyor. O bisikletcilerin basardiklarina da saygi duymamak imkansiz.
Ancak iki grubunda kendilerini ifade etmek icin sectikleri disavurum yolu ayni derecede banal. Bence tabi. :)

@vetohan

@vetohan
Bardet, Boonen, Sagan çok 'banal'mışsınız:) Kamyoncular sizi
4:40'tan sonra o sözü görebilirsiniz
7. etap özet
Hocam bu Bardet, Boonen, Sagan gibi kamyoncu bisikletçilerin banal olduğunu söylüyorsunuz. Peki buzdolabı gibi bir takım var. Hani şu sporcuları liderinin sözünden çıkmayan, sırf bu yüzden kazanabileceği etaba dahi gitmeyen, gidemeyen, daima dizini kırıp önüne bakan, maalesef önündeki wattan başka şeyi göremediği için yıl sonunda yüksek bütçesinin tersi derecede daha az başarıya sahip olan, ancak yine de reklam kokan hareketleri bolca yapıp reklam gelirlerine tavan yaptıran bir takım var. Hani robotlar ordusu da deniyor bu takım için. Bu takım için siz neler söyliyeceksiniz?

@Ali Gülörten
Geraint sorun yaşamamış:Greg van Avermaet'in 6 sn gerisinde 2.sırada.

@vetohan

Dostum hiç sıkıntı yok.Tüm samimiyetime inan yazı dili azizliği.Yoksa en ufak bir ima,kinaye,serzeniş gibi herhangi bir vurgu yapmak istemedim.Burada hepimiz arkadaşız,muhabbet ediyoruz.:harika:

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@MehmetAliB.

Ben en iyisi Wiggins avatarımı kaldırayım. :D Sky'cı yaptınız beni. Bardet, Boonen kamyoncuysa, bu robotlarda heralde beyaz yakalı oluyor. (Sözüm meclisten dışarı :D ). Ben kamyoncu abi/ablalarımızı, beyaz yakalılara tercih ederim.

@hamlet2006

Ben öyle algılamadım zaten. Ben de geyik muhabbeti gibi söylüyorum. :harika:

sky takımının amacı belli 3 büyük turlarda başarı yakalamak..yapıyorlar mı ? yapıyorlar,geçen sene giro da kaza sonucu yarış dışı kalan thomas,TDF + Vueltayı aldı adamlar daha ne olsun,her alanda başarı bütün takvimi domine edeceklerini mi söylediler ?
sagan boonen olayı farklı,sagan ı parlatıp medya bir güzel ekmeğini yiyiyor

@QWEZXC Michael Kwiatkowski,Gianni Moscon,Dylan Van Baarle, Luke Rowe,Lukazs Wisniowski gibi kalbur üstü klasikçileri var ama klasiklerde esameleri okunmuyor.Bence sanıldığı kadar başarılı değiller.Froome'un üzeindeki şaibeyi de düşünürsek başarısız denilebilir.Sonuçta 30 milyon euroluk takım bahar klasiklerinde de bir şey yapabilmeli.

@QWEZXC UCI nin puanlama sistemi var. Her yıl sonunda kişi ve takım sıralamalarına bakarım. Sky en yüksek bütçeli takım olduğu halde ilk sıralarda yer almazdı.
-dı diyorum çünkü bundan sonrası için artık hiç bir şey söyleyemem. bundan sonra önü açıldı artık. birinci sıraya da çıkar, üç büyük turu da alır, büyük turlar beşe çıksın beşini de alır

Bu arada bisikletin duayenleri, yaşayan efsaneleri Greg Le Mond ve Bernard Hinault zaman zaman Team Sky hakkında ta en başından beri olumsuz açıklamalar yapardı. Sky takımının gittikçe Lance'nin takımına benzemeye başladığını, gri alanlarda çok gezindiklerini falan söylerlerdi. Dopink-lerden ötürü dumanlar çıkmaya başlayınca da yine sözlerini esirgemediler. En son sablutamol davasında da açıkça söyleyeceklerini söyleyip Fruumun TDF'ye gelmemesini söylemişti Hinault. Bugün yine bir kaç kelam etmiş:
''Geçen gün genç bisikletçilerin koçuyla beraberdim. Ebeveynler hasta olmayan çocukları için yarış başlamadan önce Ventolin [inhaler] veriyorlardı. Astım hastası olmadığı halde çocuklar büyük isimleri -fısfısçı kastediliyor- kopyalıyorlardı.''
Haberin devamı için
(link)
Bu söylediklerini okuyunca anabolik stereoidlerin Amerika'da vücut geliştirmecilerden sonra öğrenilince birden bire artıp çocuk sporculara anne babaları tarafından verildiği zamanlar geldi aklıma. Belgeselde öğrenmiştim. 11-17 yaşlarındaki genç sporcular beyzbol, basketbol, amerikan futbolu, sporun herhangi bir dalında koşarken ''büyüklerinin'' anabolik steroid aldıklarını ve bu maddenin aslında kolay ulaşılabilir olduğunu öğrenmişlerdi. Tıpkı bugün sablutamolün kolayca ulaşılabilir, büyüklerin kullandığı bir madde olduğunun öğrenilmesi gibi. Ardından anne babalar çocuklarına vitamin niyetine spordan önce vermeye başlar. Hikaye uzun.
Anabolik steroidler bugün doktor reçetesiz rastgele alınacak ilaçlar değil ve sporcular için dopink sayılıyor. Darısı astım hastası ayağına yatanların başına gelsin

@MehmetAliB. Reçetesiz alınacak ilaçlar değil. Ama bulmanız maksimum 10 dakika sürer. Profesyonel sporun üç gerçeği var:
1) Sıkı çalışma
2) Genetik
3) Performans Artırıcılar
Malesef, sadece 1’e ve 2’ye sahipseniz üst düzey bir profesyonel olmanız mümkün değil.

Bazen sporcuların seyircilere saldırdığı oluyor bu tarz büyük yarışlarda, disiplinsizlik gibi şeylerde takım yönetimi sözleşmesi tek taraflı olarak tazminatsız feshedebiliyormu?

Mesela başarısızlık, disiplinsizlik, ciddiyetsizlik gibi.....

@Watts Per Kilo #Froome
Hocam zaten normal beslenip sadece spor, antrenman yaparak yarışmak pek mümkün değil. En son lance armstrong 'tüm sporcular doping yapıyor ama en iyi saklayan kazanıyor' tarzı birşey söylemişti. Ben inanmıyorum açıkçası, insan vücudunun sınırları zorlanıyor evet ama sonuçta 'sınırlarımız' var. Yüzlerce veya binlerce yıl içerisinde evrimimizi tamamlayıp daha fazla sınırlarımızı genişletebilecek hale gelirsek belki olabilir.

@KitapSever
Dopelerin her sözü referans alınmaz.Bütün dopelerin standart olarak söylediği 3-4 kalıp vardır:
-Herkes yapıyor,bir ben yakalandım diye mi suçluyum
-Aklınız kesiyor mu o kadar kilometre bisiklet sürüp performansı en üst seviyede tutmak kolay mı?Herhalde doping yapılacak.
-Üzerimizde seyirci,takım baskısı vardı.
Ama bütün dopelerin ortak özelliği herkesi kendileri gibi kötü niyetli görüyorlar.

@KitapSever
Geçen sene Team Sunweb;Vuelta'da liderine destek olmayacağını söyleyen formdaki yarışçısı Warren Barguil'i turdan kovmuştu.

@hamlet2006
Milleti kandırarak hile yapan dopingcilere güvenmemek lazım o zaman. Bu arada sözleşmeler tek taraflı ve tazminatsız mı feshediliyor? Mesela futbolda futbolcu disiplinsiz van persie gibi tüm sezon yatsa bile gönderene kadar akla karayı seçtik.

@KitapSever
Muhtemelen sözleşmeye göre değişiyordur.Kesin bir şey söyleyemem.Ama bisiklet sporunun özü hiyerarşi,disiplin ve verilen göreve kayıtsız şartsız bağlılık vb .Ve bu kavramlar ;diğer sporlara göre çok daha sert ve kesin olarak altı çiziliyor.Zaten bir bisikletçi liderine veya sportif direktörüne isyan etse başka takımda iş bulması diğer spor dallarındakinden çok ama çok zor olacaktır.

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
@hamlet2006 yazdığınız adamları görüldüğü üzere büyük turlarda domestik olarak kullanıyorlar,kadro amaca göre şekillenip yıllık plan program ona göre yapılıyor.bu adamları hem klasiklerde yarıştırıp üstüne büyük turlarda tam verimi nasıl alacaksınız,kadro sayısı zaten belli,bu adamlar klasiklerde tek başına yarışmayacağına göre 2 3 de domestik lazım,sonuç 3 büyük turu koşacak domestigi nereden bulacaksınız ? daha bunun kazası sakatlığı var
bütçeye gelince yaklaşık sky kadar bütçesi olan takımlarda var,onların başarı durumları nedir ? sky 31 katusha 29 bmc 28 astana 21 milyon euro karşıma çıkan 2016 yılı rakamları böyle

başarı sıralamasına gelince,amaca bakılır,en büyük fayda,reklam nerede ise oraya yatırım yapılır..madem quickkstep en başarılı takım neden zırt pırt sponsor sıkıntısı çekiyor ? medyanın firmaların insanların gözü büyük turlarda,var mı şampiyonluğun ? isterseniz 10 etap alın domine edin,yarış sonunda gk birincisi değilsen önemi yok
ilaca gelince fısfısı örnek alıyorlar demek bahane,fısfıstan önce sanki bilinmiyordu.dop olayı bilmem kaç yıldır olan birşey,kendi karakterleri bozuksa biz ne yapalım,ebeveyn çocuk ilişkisi doğru yapsınlar,ilaçlara bahane bulmasınlar
internet çağındayız isteyen istdiği şeyi anında öğrenir o bozuk insanı engelleyemezsin,fısfısın kullandığını eczane rahatlıkla alabilirsiniz
WADA dünya anti dop ajansı chris froome akladı,adam temiz diyor.bize ne oluyor yahu

• Beğen
Tepkiler: Watts Per Kilo
Geri