Scudo Sports

Tour de France 2016

Tabi ki isimlerle yarış kazanılmıyor...Günlük performans, hastalık, kaza vb.. birçok etken sayılabilir...Takımlar en iyi adamlarını buraya getiriyor fakat Team SKY'da isimleri okuyunca insanın bi pehhh diyesi geliyor be hocam :)...Benim favorim en sonunda lider olarak bu tura gelecek olması ve tüm dikkatini bu yarışa vererek gerekli hazırlık ve taktiklerini yapması nedeniyle Quintana...İnşallah Contador'da senelerdir bulamadığı domestik desteğini bu turda bulurda yalnızları oynamaz...Takımlardaki çoğu kişiyi takip ediyorum gerek twitter üzerinden, gerek katıldıkları yarışlardan o yüzden sıkıntı değil...Hatta Movistar takımından Erviti'nin güzel bir etap kazanmasınıda bekliyorum...Aklımdaki soru işaretlerinden biride Astana ve BMC takımları bakalım liderleri olarak kimi belirleyecekler, takım içi çatışmaya hazır olun :acpsnr:..Tek isteğim koltuğuma yaslanıp müthiş ataklarla dolu bir Tour de France izlemek...İş Froome ve tayfasına kalırsa zaten yandık (full defans :hihi:)

• Beğen
Tepkiler: Groims
Scudo
@Ozan k. @İlker_Yılmaz

TDF de Sky dominasyonu syretmekten sıtkım sıyrıldı.
Kadrolara bakınca en baba aday yine Sky ve kaptanı.
Ama yeter be kardeşim.

Seneler önce belalı bi hocamız vardı okulda kimse geçemiyordu,7-8 senedir geçemediği için mezun olamayan öğrencileri vardı,sınav zamanı kelli felli iş adamları gelirdi sınava girmeye.
Bir yaz izne çıkardılar hocayı,soruları ve sınav değerlendirmesini asistanları yaptı.
Bekleyen herkes mezun oldu:D
Bu Sky'a da öyle bişey yapmak lazım,sen bu sene dinlen demek lazım:koptum:

• Beğen
Tepkiler: İlker_Yılmaz
@hcikler ;
Parayı veren düdüğü çalıyor hocam :p
Bizede heyecan açısından keşkeler, inşallahlar düşüyor:snzdglsn:.
Geçen sene Quintana o kadar farkı eritti gerçi ama yetişemedi..Geçerdi de fakat domestik kalitesi nedeniyle Froom'u ittire ittire çıkardı takım arkadaşları..
Bu sene acısını çıkarır inşallah küçük dev adam :ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: hcikler
@İlker_Yılmaz

haklısın hocam ne diyeyim.
UEFA kriterlerine uymadı diye sağlam bir ceza ile 2 sene TDF den men falan verseler SKY'a...:naslyany:
neyse sarı forma,sarı kaskı,etap sonunda formasıyla uyumlu sarı kafasıyla Froome izleriz yine ne yapalım...:uzgnm:

Umutluyum reisten :)

@celilcetiner

İŞTE BENİM STİLİM...

Hoffff... Gene karalar bağlamış peloton.. Ne bu yahu, siyah siyah siyah.. Formaları da siyah ağırlıklı çıkartsınlar, tam olsun, kara fatma sürüsü gibi gitsinler..

En seçici olabilecek olanlar, TdF sarılı abiyeleriyle Trek'ler, aferin Trek.. Sarı renklerinin haricinde şekil alın boruları da "Okkalı bir kafa şöyle iki ton çeker Altan" diyen cinsten..(*)

Bianchi, gene pastel renklerden gitmiş, su yeşili rengini biraz daha mavileştirmiş.. Yaz geceleri için uyumlu bir seçim.

BMC, bol üçgenli tasarımıyla en azından dizayn anlamında farklılaşıyor.

Specialized, bir arkadaşa bakıp çıkacağım diyen bir kadroyla tura katılıyor sanırım.

Lapierre ve özellikle de Scott, tüm bisikletler arasında gözüme en hoş görünenler oldu. Galiba arka taraftaki küçük üçgen hareketleri benim hoşuma gidiyor. Güzel taşıyor bisiklet.

Cervelo, neredeyse TT bir model ile katılıyor, aero'nun da cılkını çıkartmışlar.

Look, artık gözlerimin yavaş yavaş alıştığı o "boğa" duruşunu gene vermiş, altına çektiği haffiten retro american classic'ler ile kontrast yaratmış.

Giant gene "bi saniye, teknoloji şaapıcam" diyerek son zamanlardaki gözdesi sabit sele borusuyla sade ve akıcı bir kesim tercih etmiş.

Merida, o güzelim Giro pembesini azalta azalta neredeyse tek bir çizgi haline getirirek, eski günlerini aratır vaziyette.

Geriye kalanlardan Focus, gök mavi rengiyle bu iç karartan pelotonda farklılaşmayı hakederken, Ridley, BH ve Orbea, artık sıradanlıktan ölmek üzereler, Sümerbank pijaması bile daha dikkat çekici kalır yanlarında.

----------------------------------------------------------

(*)

@AtamIslam ben demedim ama froome daglik etaplarda arayi acamamis tam tersine bir miktar sure kaybetmisti.
Asil farki capraz rüzgar olan bir etapta peleton bolununce yapmis (3 dakika) bir ta tt etabinda farki acmisti.
Daglik etaplarda farki koruyordu ihtiyaci yojtu, veya hasta olduguna dair soylentiler vardi derseniz anlarim. Ama raki maki diye konusmaya hoc gerk yok. En aindan froome net olarak dahlik etaplarda iyi demek su aşamada yanlis olur.

@AtamIslam

Astana'yı favori gösterip Contador'a babayı alır demek ne nedir ! Aru mu kazanacak turu ? Yoksa Giro'dan dönen yorgun Nibali mi ? Yoksa Danimarkanın altın çocuğu Fuglsang mı ?

Contador bırakana kadar tüm yarışlarda en önemli 3 favorinin her zaman içinde olacaktır..

@Ozan k. Froome dağlık etaplarda net daha iyi. Yanlış olmaz bizde.

@Tolga Çelebi Nibali son yıllarda contador'dan daha iyi. Geçen sene nibali'nin ölüsü contador'u fransa turunda asfalta gömmüş. İki zafer almış ; bir sürü zaman farkını kapatıp gc'de dört olmuştu. Aru mu olacak demek de ilginç .

Contador'un bu zayıf takımla hiçbir şansı yok. Dauphine'de gördük. Daha richie porte , dan martinle baş edemiyor. Bir kere bile atak üstünlüğünü eline geçiremedi. Nerde kaldı quintana froomey i geçecek. Dopingcinin teki contador. Ha hapını ilacını alır o başka. Hastayım dedi ispanya şampiyonasından bile kaçtı. Bildiğimiz contador. Kaypağın teki

Bireysel anlamda sporcular ne kadar iyi olurlarsa olsun takım arkadaşlarından yeterli desteği göremezlerse işleri çok ama çok zor.

@AtamIslam alinti yapabiliyorsunuz gordugum kadari ile ismim de yaziyor acikca oysa ki. Neyle neyi karistirmisim bi izah edebilirseniz eleman olarak merak ettim de :)

@AtamIslam hocam gerçekten her olayi kurtlar vadisi havasiyla degerlendirmeniz beni benden aldı.

Sizde ben gecen sene olanı biteni soyluyorum siz bende yanlış olmaz diyorsunuz. Peki o zaman ben kaçtım :)

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
@Ozan k. Her olayı kurtlar vadisi havasıyla falan demişsin , ben forumda yeniyim. Ne çabuk hükme vardın böyle...

Contador havasını alır bu turda froomey var nibali var quintana aru var var var. 5 senedir fransa turunda nal toplayan contador avcunu yalar. Kanarya adalarına tatile gider. Buraya yazdım

@celilcetiner
aynen katılıyorum,bu nedenle de contador şansı az gibi geliyor bana.SKY'ı yıkarsa Astana-Moviestar işbirliği yıkar nacizane fikrim.
az kaldı bakalım neler olacak.

(link)

son yarıştaki kafadan sonra sevmemiştim adamı..

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
eurosport player'ı 1 aylık satın aldıgımda türkçe yayını internet üzerinden izleyebilirmiyim. yoksa ingilizce yayınımı izlemek durumundamı kalıyorum kullanan bilgisi olan var mı ?

Geri