Scudo Sports

Tour De France 2014 - Fransa Bisiklet Turu 2014

Taraf tutmaksizin, sporun ve yarisin heyecanini yaşamaya bakmak lazım. Yıllarca izledim bu yarisi, daha ilk kez bu sene birkaç kişinin adini öğrendim. İsimlerden ziyade yokuslarda yapılan ataklar, kacis grubunun kazanabilme ihtimali, son sprintte yapılan kafa göz mücadele; bunları seviyorum ben. Klasman lideri kacsa da seviyorum, puanli mayoyu kazanabilmek için calisan kacsa da seviyorum.

Heyecan aramiyorum, olan olduğu gibi yetiyor bana. Heyecanlı olsa elbette daha güzel olurdu ama farki acmis nibalinin etap kazanmak için atağa kalkması da bi o kadar eğlendiriyor beni.

Bunların bütünü zevk benim için. On kişi yarissa bile zevk alacak bir nokta bulurum muhtemelen.

taraf tutmayinca her şey bi farklı oluyor, bi güzel görünüyor :)

Scudo
nibali beleşe tur alıyor yorumları dönüyor internet aleminde ama bu performansla froome ve contador'u da iyi terletirdi ha :)

evet ama Contador ve Froome olsa bu kadar rahat alamazdı etapları.tur da daha keyifli geçerdi eminim. gerçi dağlık etaplarda Kolombiyalılar da olsaydı süper olurdu ama...hepsini geçtim, Cavendish'e çok üzüldüm ben yaa :( birazda kendi agresifliği ama yazık oldu walla. cumartesi gününü iple çekiyorum desem yalan olmaz. podyum için baya çekişecek İspanyol ve Fransızlar. hıı, Nibali bir aksilik olmazda turu alırsa da çok sevinirim ayrı. neden mi? onun da benim bebeğim gibi henüz çok küçük, bebiş bir kızı varmış zira... :)

nibalinin basarisini contador ve froome yok diye kucumsemek cok da hakli bir dusunce degil. tum sene boyunca tur icin hazirlanmis, caner elerin dedigine gore froomeun hizinda giden bir motorsiklet ayarlamislar, onu gecmeye calismis, antremanlarini bu sekilde yapmis.

ne kadar hirsli oldugunu, turu istedigini en bastaki etaplardan gorduk zaten. ozellikle arnavut kaldirimli etaptaki planlari takim olarak cok iyiydi. turda contador ve froome da kaza gecirmeyip, yaris disi kalmasalardi nibali yine kazanabilirdi. ama daha rekabet vari, daha heyecanli bir yaris olurdu. :)

ama ne olursa olsun, yillarca contador ve froome olmadigi icin kazandigi konusulacak, bu da dogal ama basarisina asla golge dusurmez bana gore...

benim demek istedigim; neredeyse her sene sari mayo rekabeti olurdu, bir sekilde cekisme yasanirdi. bu sene nibaliyi zorlayan, nibaliye atak ceken bir kisi bile olmadi.. son yillarin da en buyuk farki olustu bu yuzden... dopingli yillarda oluyordu bu farklar :) cumartesi gunu zamana karsi etabinda nibali farki daha da artircak buyuk ihtimalle.

turun tatsiz tutsuz gecti dememin sebebi bu. rekabet olmayinca, maalesef o heyacani tam olarak yasiyamiyor insan. her spor dalinda bu boyle.

@Raşit S
Öneri meselesi degil, yokuslari öyle hizli cikiyorlar ki, ancak inislerde yediklerini yutmaya, rahatca nefes alip vermeye vakitleri oluyor.
Kusura bakmayin, yorumlarim biraz gec oluyor, 2- 3 gündür yoktum, anca etaplari seyredebildim, internet baglantim yoktu.... :)

çok fena yağmur başladı. bu yüzden kaçışla pelotonun farkı 3 dakikadan 2 dakikaya indi. cannondale pelotonu çekiyor. sagan bişeyler yapacak gibi tur bitmeden. bu yağmurda çok fena kaza olur.
https://pbs.twimg.com/media/BtYz0wRCQAA1eJe.jpg

@Ali Demir
Contador ve Froome bu yarista vardi ya. 5. etapta Contador' a kac dakika takti. Froome düstügünde, Contador' dan daha da geride idi. Neticede bu seneki Fransa turu icin secilen parkurda Nibali kafa tutabilenler, yani ayni parkuru gecebilenler meydanda, bir kac fransiz ve Valverde' den baskasi yok. Nibali' nin kazandigi etaplari alabilmek, Nibali' ye kafa tutabilmek, önceki etaplarinda ne kadar önemli rol oynadigini göremiyorsaniz yapacak bir sey yok. Daha öncede yazdim; yarsisin tamamini seyredeksiniz, ortaya cikan sonuclar daha önce yaris icinde olanlarin sonuclaridir. Cok olaganüstü bir Fransa Turu izliyoruz. Ilk defa bir cinli turu bitirecek, ilk defa bir polonyali benekli mayoyu kazanacak, 1990 lardan bu yana ilk defa ilk 10 da kac tane fransiz bisikletci var....... Ayrica Blel Kadri gibi bir etapta aslan gibi mücadele ederek etap kazandiktan ancak 10 gün sonra sahneye tekrar cikip bir seyler yapabilecek gücü kendinde bulabiliyorsa, bisiklet sporunun doping acisindan cok iyi bir yola girdigine inanmamiz gerekiyor diye düsünüyorum. Bu sevindirici gelismeleri göz ardi etmemek gerekir. Bunlar ve bunlara benzer detaylar, dünyanin 3. büyük spor olayini sürekli izlemeyenler icin önemli olmayabilir, ama ben son senelerin en güzel Fransa Turunu izledigimi iddia edebilirim, hatta son iki Pirene etapini hastanede bir gözüm kapali izlemek zorunda kalmama ragmen.... !

• Beğen
Tepkiler: Ekrem Erten
Kwiatkowski'nin bisikletinden Tourmalet inişi..

[video]http://www.beflash.com/opqs/DescentTourmaletASO.mp4[/video]

Edit: Sadece Kwiatkowski değil aynı zamanda Trentin'in de bisikletinden alınan görüntülermiş.

Merhabalar Bulent abi.

contador ve froomeun tabikii turda oldugunu, kazalardan dolayi yaris disi kaldigini biliyorum. benim anlatmak istedigim farkli bir sey.

tabiiki turu senlendiren, tura zevk katan etkenler mevcut. sadece sari mayo yarisinin zevksiz gecdigini soyledim, sari mayo demek fransa turu demek... sizin soylemek istediginizi anliyorum, ama bircok insan bunlara pek fazla onem vermiyor. yildizlar olmadan gece gok yuzu parlamiyor maalesef :)

insallah seneye boyle talihsiz kazalar yasanmaz, sari mayo yarisi son etaplara kadar devam eder.

sizede gecmis olsun. insallah buyuk bir saglik sorununuz yoktur.

@MEHMETALİBenim durumum gayet iyi! Son iki etapi böyle seyrettim, aslinda seyretmekten öte dinledim diyebilirim.....

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10525803_10152557619742660_212480853408655867_n.jpg?oh=5c0f901df39076e9c1705fe26f4c8882&oe=5437AE66&__gda__=1413390348_4f270ef850621b30e95734b7b6f795d1
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10574257_10152557622052660_4191335277849775792_n.jpg

geçmiş olsun ağabey, Allah şifa versin...

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Genel klasmandaki ilk 15 kişinin yarın ki etapta yerel saate göre çıkış zamanları..

15:49 KRUIJSWIJK Steven
15:51 TROFIMOV Yury
15:53 VAN DEN BROECK Jurgen
15:55 SCHLECK Frank
15:57 ROLLAND Pierre
16:00 ZUBELDIA Haimar
16:03 KONIG Leopold
16:06 TEN DAM Laurens
16:09 MOLLEMA Bauke
16:12 VAN GARDEREN Tejay
16:15 BARDET Romain
16:18 VALVERDE Alejandro
16:21 PERAUD Jean-Christophe
16:24 PINOT Thibaut
16:27 NIBALI Vincenzo

yarın özellikle; Pinot, peraud, valverde ve bardet arasında güzel bir podyum yarışı yaşanacak. 54kmlik zamana karşı tam anlamıyla düz de değil sanırım.

Bülent abi, tekrar geçmiş olsun. kendine ihtiyar demişsin ama, hiç de öyle gözükmüyor abi. maşallah. :)

geçmiş olsun bülent abi.

pinot'la nibali arasında 3 dakika var. farkı açmak için nibali ne var ne yok ortaya koyarsa eğer. pinotu yolda yakalayıp geçebilir.

bir de tony martin'i merak ediyorum. zamana karşıyı yemiş bitirmiş adam. benim yarınki etap favorim tony martin :)

Tony zaten bütün otoritelerin favorisi nerdeyse bence de o alır gibi.

bir de bugün sagan'a üzüldüm. adam bi etap almak için takımıyla beraber pelotonu çekerken, sprinte 3 km kala dediğim gibi yağmurdan düştü.
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/10552503_354234914727900_4322440393769283136_n.jpg?oh=ec503f3fcfea4e16bd1789421969ccb5&oe=54485433&__gda__=1414717570_a84134742a766c04fb6a247fb347706a

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Ali Demir

Önce herkese tesekkür ederim iyi dilekleri icin. " Ihtiyar" konusunda maalesef görüntü sizi yaniltmasin, yasim 61.. Hani derler ya" disi sizi yakar, ici de bizi..." Eskiden 20 ile ciktigim yokuslari 12 ile cikinca seviniyorum artik. Saclarin siyahliginin pek faydasi yok bisiklete...

Bu günkü etapta eger Nibali düsmezse filan, yarsisin sonucu ile pek alakasi olmayacak. Zaten cok risiko almayacaktir. Ama herkesin unuttugu Van Garderen var arada. Peraud' ya dis geciremez ama önündeki herkes tehlikede... Öndekilerin tek avantajlari, parkurun cok engebeli olmasi, herkes te iyi yokuscu. Onlari bu faktör kurtaracaktir. Yani 54 kilometre olan parkuru, yokuslari cikarirsak ücte 1 daha kisai uzunlugundaymis gibi düsünebiliriz yaklasik.

1. Nibali
2. TJ van Garderen
3. Peraud
4. Valverde
5. Pinot
6. Bardet

Bu yaris sonundaki klasman siralamasi degil, klasman icindeki siralama olacak bence..

Tabii ki favori T. Martin........

tony martinin bugün kullanacağı bisikleti. aynakol 58 dişli :) nasıl bi bacak varsa adamda artık. dünya şampiyonu gökkuşağı renkli formasıyla çıkmış martin :)
tony martin leblebi gibi rakip geçiyor. nibaliyi heycanla bekliyoruz
https://pbs.twimg.com/media/BtdzLvgCEAAvE5F.jpg

Geri