Scudo Sports

Tour De France 2014 - Fransa Bisiklet Turu 2014

Purito toura erken veda etti yeni fovarim lotto belisol den jurgen van den brok :)

Scudo
@Onur Gunes

Purito GC iddaam yok etap galibiyeti kovalıyacam dediğinde acaba numara mı yapıyo diye düşünenlerdendim fakat bugün takım arkadaşlarına su yiyecek vs taşıdığını görünce doğru söylediğini anladım.Keşke formunda bir Rodriguez olsaydı o zaman daha da süper bir Fransa Turu izlerdik..Vuelta'yı bekleyecez artık Purito için eğer form tutarsa da son hafta etap zaferi kovalar dediği gibi..

Contador bence çok domestik aramasın beslenmelerde yardım etsinler yada geride kalırsa yardım etsinler yeter yoksa Porte ve Froome'un arkasına geçsin kendini güçlü hissedince atağını yapsın yine yeter. Fakat Contador liderlik mayosunu alırsa o zaman ne olacak ? Mecburen başka trenlerin arkasında sığıntı olarak devam edicek. Başka bir senaryo olarak daha eğer Contador liderlik mayosu alır Froome 2 yada 3. sırada olur ve Contador'u tehdit edecek Froome harici birileri atak yaparsa Contador için en kötü senaryo bu olur çünkü kimse gelip öne tempo vermez kendi takımı da tempo vermezse zaman takım patronları başlarını kaşımalılar.
Ayrıca Kreuziger konusuna değinmek istiyorum,2011 ve 2012 de ki anormalikklerin Fransa turundan biraz önce açıklamak da ne oluyor. Bu işte İngilizlerin parmağı kesinlikle var.

Söylediklerine katılıyorum bende onu demeye çalışıyorum işte Contador sarı mayoyu alırsa pelotonu hadi sprint etaplarını saymayalım Tinkoff-Saxo takımı çekmek zorunda..Atakları da onların karşılaması gerekiyor çoğunlukla..Yoksa Sky takımı geçen sene 8.etaptan itibaren niye çeksin pelotonu tur bitene kadar.Hadi Sky'ın taktiği de öyle diyelim önde sert tempo yapmak ama sarı mayo kimdeyse onun takımı peloton çeker yazılı olmayan kurallardan biridir bu çünkü..Dauphine'de son etaba girerken sarı mayo Contador'da olduğu için Sky'dan çok Tinkoff-Saxo kovalamak zorundaydı Talanski'yi..Onlarda kovalayamadığı için gitti galibiyet.

Sagan dün 3, bugün 4... Yarın sprint'te zorlayabilir...

Vincenzo Nibali etap zaferini muhteşem olarak tanımlamış.Sezon başlangıcının kendisi için zor geçtiğini ama takım arkadaşlarıyla beraber Tour için iyi çalıştıklarını ve İtalya yol yarışı şampiyonluğundan sonra bu etap zaferinin de kendine olan güvenini arttırdığını söylemiş.Turda ki hedefinin iyi bir sonuç almak olduğunu ve daha baştan kafasında turu kaybetmek istemediğini belirtmiş.Turun çok zor bir yarış olduğunu ve kesin kazanacağım diyemeyeceğini söylemiş.Etap zaferi ile ilgili olarak da arkada herkes birbirini kontrol ederken kaçmak için fırsat yakaladığını ama bir ara yakalanacağı içinde korktuğunu belirtmiş.

Sagan hergün turda etap kazanmanın zorlaştığını ama bacaklarından memnun olduğunu söylemiş.Ayrıca eski takım arkadaşı Nibali içinde çok mutlu olduğunu ve iyi arkadaş olduklarından bahsetmiş. Hergün nasıl etap kazanırım diye düşündüklerini ama bunu bilmediğini fakat sprint etapları, 5.etap dahil bütün etaplarda bunu yapmaya çalıştığını ve mümkün olan her etapta puan toplamaya devam edeceğini söylemiş.

Froome etap sonu yaptığı atakla ilgili olarak amacının önde kalmak ve sorunsuz şekilde etabı bitirmek olduğunu söylemiş. Ayrıca yorulduğunu ve herkesinde yorgun olduğunu umduğunu söylemiş. Sky'ın patronu David Brailsford kimsenin sarı mayoyu erkenden almak istemediğini şu an Nibali'nin 2 saniye önde olduğunu bunu savunmak zorunda kalacaklarını belirtmiş.Bu durumun kendileri üzerindeki stresi aldığını şimdi onların çalışmak zorunda olduğunu bunun da kendileri için ideal bir durum olduğundan bahsetmiş.Ayrıca takım arkadaşlarının çoğunun da Froome'la birlikte finishe gelmelerinin de sevindirici olduğunu eklemiş.

Contador bugünkü etabın hem rakipleri kontrol etmek hem de kendini az da olsa test etmek şeklinde geçtiğini, kendini iyi hissettiğini ve bundan memnun olduğunu söylemiş.Bugün için en önemli şeyin iyi bir pozisyonda kalmak olduğunu bunu başardıklarını kalabalığın hem güzel hemde tehlikeli olduğunu ama kaza yapmadığı içinde memnun olduğunu söylemiş.Son olarak bugünün atak yapmak için uygun olmadığını ama kendini test ettiğini en önemli şeyin sorun yaşamadan etabı bitirmek olduğundan bahsetmiş.

Yarın herkes dinlenecek diye düşünüyorum, dümdüz bir etap ertesi gün dinlenme yok Kittel bir etap daha almak isteyecektir. Kaçış grubu kalabalık olursa belki koparabilirler. Kittel seviyesinde kimse yok şu an Giro da aldığı etap geriden gelip almıştı çok güçlü bu adam.

Yarın için Kristoff'tan bir sürpriz bekliyorum ama çok iyi domesticleri yok işte.

ilk etapta andre greipel, hiç gözükmemiş. halbuki, sakatlığını atlatmış olarak biliyor, fransa'da başarılı olacağını düşünüyordum. tabii daha çok erken ama, son düzlüğe girerken bile kendisini göremedim. inşallah etkisini gösterir. yoksa bütün sprint etaplarını kittel alacak gibi gözüküyor..

froome, çok sinsi bir şekilde genel sıralamada yerini koruyor, farkı açtırmıyor. o sağlam dağlık etaplarda kendini gösterecek gibi. garibim contador, tek başına bir şeyler yapmaya çalışacak ama yeterli olmayacak sanırım. gözüken köy klavuz istemiyor...

nibali çok cesurca atağını yapıp, finish çizgisine gelene kadar arkasına hiç bakmamış. kendinden emin şekilde almış etabı. şimdilik güzel tur oluyor. keşke cavendish de kaza geçirmemiş olsaydı.

Tour'daki takımlar ve bisikletleri: (link)

Favorilerim Belkin'in Bianchi'si ve Lotto Belisol'ün Ridley'i :)

@Berk Mercancı

Teşekkürler :) Bisikletleri zaten rüyamızda görürüz de bari ayakkabı, kask, mayo incelemeleri de olsa :) En azından gözümüz doysun ..

Bisikletleri zaten az çok incelemiştim ama şu an hepsini beraber görme fırsatım oldu. Cofidis'İn Look bisikletler adının hakkını veriyorlar farklarını hissettiriyorlar gelecek yıllarda Fransa ya gidişlerimde getirmek istiyorum, imkan olursa. Lotto Belisol'un retro çizgileri olan Ridley'i gerçekten ilgi çekici kaç zamandır görür,bakarız ama ilk kez bu kadar güzel renk ve çizgi yakalamışlar, çok dikakt çekici olmuş , bisiklete başka hava katmışlar. Tabi ki tüm markalar hepsi kalitelidir fakat renkleri tasarımları insanı biraz cezbetmeli bence. Zaten kullandıkları vites sistemleri, jant setleri çoğu birbirine yakın marka bir kaç aykırı markalar dışında.

@Hasan SAYLIK

Son yıllarda bisikletteki siyah popülerliğinin yanı sıra retro tasarımlar da çok ön planda. Lotto Belisol yeni formasıyla buna örnek olabilir. Fakat Ridley'in yeni tasarımıyla birlikte takım olarak bu retro-modern akımın en iyi örneği olmuş diyebilirim. Öte yandan Bianchi de sarı yanaklı lastikleriyle geçmişe göz kırpıyor. Geçen senelerde Bianchi kullanmadan önce Belkin (öncesinde Blanco) de Giant bisikletlerinde kullanıyordu bu sarı yanak lastikleri. Sevmeyeni çok ama açıkçası ben bayılıyorum :)

Evet amber yanak bazı bisikletlere yakışıyor çok da iyi gidiyor bende seviyorum fakat bisikletin rengi de amber yanaklara imkan sağlamalı renk açısından. Amber yanak genelde klasiklerde takımlar lastik yanları daha sağlam olduğu için kullanıyorlar. Bu lastiklerin geneli de el yapımıdır, içlerinde kotton yani kot kumaşı dahi kullanılır ve çok pahalıdır. FMB tyres mesela adını bile bilmiyoruz fakat klasiklerde çok kullanılan lastiktir hatta bazı takımlar bu lastikleri kullanır fakat üstünde ki isimleri sildikleri de bilinir.

chris froome şimdiden yoruldum demeye aşlamış röportajlarda:
(link)
umarım rakipleri için zihinsel bir taktikdir. yoksa eski kan paraziti hastalığı nüksedip, göğüs enfeksiyonundan dolayı yarış dışı kalırsa bradley wiggins'e fena ayıp olur gibi.

dün yorumcular bi ara muhabbeti bırakıp turdan bahsederken giyilen ayakkabıların 4.600 $ civarında olduğunu söylemişti.

@niyazi akarken
Hayır Niyazi bey , ayakkabılar genelde 300 euro civarında . Adam Hansen diye bir bisikletçi var ayakkabılarını kendisi el yapımı yapıyor internette bulabilirsiniz resimlerini ve bu ayakkabıları satmaya da başlamış, 75 gram olduğu söyleniyor bu ayakkabılar onlara 4000 dolar civarı dediler takımların kullandıkları dediğim fiyatlarda.

@Hasan SAYLIK

bi ara 3600 duyudum ama kayış koptu demekki oruçlu oruçlu...

http://cycling-passion.com/wp-content/uploads/2014/05/Adam-Hansen-shoes-no-laces.jpg
Hansen in ayakkabılarından birisi ilk yaptıklarından olmalı gördüğünüz gibi çok sıradan ve basit gözüküyor şahsen buna 2000 € vermektense bisiklet alır üstüne kıyafet bile yaparım :) . Bu arada Adem Hansen kendi giydiği ayakkabıları satıyor yani yılda 3-4 ayakkabı ancak satıyordur. Fakat gitgide işini ilerletecek olduğu da belli.

bu arada turda giyilen tüm ürünlerin bisiklet pazarında satılıyor olması lazım hansen bu ayakkabıları giymek için kendi kullandıktan sonra satışa koyuyor.. hem özel bir ayakkabı hem biraz da satılmasın diye böyle yüksek koymuş olabilir.

Geri