Scudo Sports

Tour De France 2014 - Fransa Bisiklet Turu 2014

Scudo
2010'da dünya yol şampiyonu olan Fransa bisiklet turunda toplamda 10 etap kazanıp 2005 ve 2009 yıllarında da yeşil mayoyu kazanmış olan Thor Hushovd sezon sonu emeklilik kararı almış..

http://cdn.velonews.competitor.com/files/2014/06/Thor-Hushovd-659x440.jpg

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
29.06 Pazar günü Avrupa'nın bir çok ülkesinde ulusal yol yarışları yapılacak.. Bugün yapılan İtalya ulusal yol yarışını ise Vincenzo Nibali kazandı. Davide Formolo 2, Matteo Rabottini 3 oldu..

Yarın ki program ise şöyle olacak..

İsviçre Yol Yarışı- Roggliswil 198km
Hollanda Yol Yarışı- Ootmarsum 243km
İspanya Yol Yarışı- Ponferrada 200.8km
Almanya Yol Yarışı- Baunatal-Edermünde 206.4km
Fransa Yol Yarışı- Futuroscope 251.7km
İngiltere Yol Yarışı- Monmouthshire 186km

Yarışları takip etmek isteyenler için

(link)

@MEHMETALİ
Yine derken ? Cancellarave tüm Trek takımı , Trek Domane'leri Klasiklerde kullanıyor . Fransa Tur'u gibi yarışlarda performans bisikleti yani Madone kullanıyorlar.

@Hasan SAYLIK

Cancellara; sadece klasiklerde değil, yıl boyunca Domane kullanıyor (zamana karşılar hariç elbette). Hatta Tour'da geçen sene Andy Schleck de Domane ile yarışmıştı diye hatırlıyorum.

Ben eğer yanılmıyorsam Trek takımı Tour'da Madone kullanacak..

Yol bisikleti için bir kötü haber daha :eek:ut:

Contador'un başdomestiği Roman Kreuziger'in 2011-2012 yılları arasındaki kan değerlerinde anormallik olduğu tespit edilmiş.

Kreuziger yanlış birşey yapmadığını ve kendisini savunacağını belirtmiş.

Tinkoff- Saxo 'da Kreuziger lehine olumlu haber gelene kadar Fransa Turu dahil yıl boyunca yarışmayacağı kararının alındığını ama Kreuziger'e doping yapmadığı konusunda güvendiklerini ve Tour'a az bir zaman kala böyle bir olayın ortaya çıkmasını da tuhaf bulduklarını belirtmişler..

Kreuziger yerine Rafal Majka takıma seçilmiş fakat Giro'da yarıştığı için Tour'da vereceği performans konusunda endişeler olduğu çünkü Majka'nın Giro'dan sonra Vuelta'da Contador'a domestiklik yapacağı önceden planlanıp ona göre hazırlanıldığı belirtilmiş.

@Özgür R

Bu arada Britanya Yol yarışını yarın Eurosport verecekmiş.

@Özgür R
Tour başladığı zaman görürüz, bir haftadan az kaldı nasıl olsa :)
Geçen sene kullandıklarına bakmak isterseniz:
(link)
(link)

Başta Jens Voigt olmak üzere Madone kullananlar da var, ama tüm takım kullanmıyor.

André Greipel aldı Almanya yol yarışını sprint finiş ile. Ülkemizde yol yarışlarının yayınını geçtim, 1 tane bile basın fotoğrafı bulunamıyorken adamlar canlı yayınlıyorlar yarışı.
Neyse bizim daha önemli spor programlarımız var. Bakalım bugün hangi kulup, hangi kulübe sayıp sövmüş :)

@Murat B.

Doğrudur Murat Bey benim aklımda kalan Madone olduğu ama kesin Madone kullanacaklar diye iddaam yok :)

Bilgi için de ayrıca teşekkürler..

İspanya Yol Yarışını Izagirre kazandı. Valverde 2, Barbero 3 oldu..

Genel sonuçlar için

(link)

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Çoğu ülkede yarışlar sona erdi

(link)

En dikkat çekenlerden biri Fransa Yol Yarışı'nda FDJ'den takım arkadaşı olan Demare ile Bouhanni'nin sprint kapışması olmuş. Demare kazanmış..İki genç sprinter arasında büyük bir rekabet var ve Bouhanni'nin Giro'daki 3 etap zaferinden sonra Demare bu galibiyetle biraz olsun morallendi Tour öncesi..

• Beğen
Tepkiler: AykutÇ.
Tour'a 5 gün kala...

Movistar Alex Dowsett'i, Garmin de David Millar'ı Tour kadrosuna almamış..

FDJ'nin sprinteri Nacer Bouhanni sezonda sonunda takımdan ayrılacağını açıklamış..2 takımdan birine gitmeyi düşündüğünü karar henüz vermediğini açıklamış.Takımlardan biri Cofidis..( Lütfen diğer takıma git :) )

Belçika Yol Yarışı'nda Boonen ve Steegmans'ın da olduğu güçlü bir takımla yarışan Omega-Pharma'da yarışın kaybedilmesi sonucu Boonen ve Steegmans son 2-3 km de yapılan yanlış taktik ve bilgi eksikliği nedeniyle yarış sonrası takım yönetimine giydirmişler..

Tinkoff-Saxo'da Kreuziger yerine Tour kadrosuna seçilmesinin ardından Majka takım yönetimini eleştirmiş. Giro'dan sonra kendini yorgun hissettiğini Tour için antreman yapmadığını ve takım yönetiminin sürücü sağlığını düşünmediği konularında eleştirilerde bulunmuş..

Cannondale takımında sprint etaplarında Sagan'ı son taşıyacak ismin Elia Viviani olacağı açıklanmış.

Independet de yayınlanan Froome röpotajı..Geçen sene ki Tour performansı,doping konusu,Dauphine'de kullandığı astım ilacı vs..

(link)

• Beğen
Tepkiler: yucel gulesenoglu
@Hasan SAYLIK

Ben taktigi degistirdim. Temmuz' un 11 nde Cernay' de kampi kuaracagim, 12 sinde La Mauselaine' deyim, 13 nde Le Markstein, peloton gectikten sonra cok güzel bir inis yapacagim arkalarindan Grand Ballon' dan asagiya, ve 14. de tabii ki Fransizlarin milli bayrami La planche des Belles Filles. Dinlenme günü ve akabinde Oyonnax' a kadar 250 kilometre yolum var, artik bu etabi önceden kosarim. Sonra eve geri dönüs yaklasik 300-350e kilometre, belki az bir sey fazla.

@ihtiyar
Bületn abi 12 Temmuz Baseldeyim o günkü etabın sonuna yetişemiyorum ertesi gün bende Le planche des Belles zirvesine gelicem. Yollar kaçta kapanır bilginiz var mı ? O zirveyi bilmiyorum güzel viraj var mı yoksa son 2 km de mi bekleyeceksiniz sizin duracağınız yer neresi olacak ? Araba ile geleceksek sabah kaçta gelmemiz gerekli ?

@Hasan SAYLIKParkurun gececegi yerlere 15-20 kilometer uzaklikta bulunan bütün yollar sabahtan yabanci trafige kapatilir. Sadece o bölgede oturanlar adres- hüviyet göstererek gecebilirler. Bu yüzden büyük cogunluk belirlei bir mesafeden sonra bisikletle gelir. Bunun disinda arabayi birakip toplu tasima sistemi de kullanilabilir. Pelotonun gecisinden 2 saat önce reklam kervani sebebiyle bisikletlere de parkura giris yasaklanir. Bisikletler parkura bu erken saatlerde dahi ters yönde giremezler, cünkü sürekli görevli tarfigi vardir. Siz en iyisi erkence bir saatte Plancher-les-Mines e giden bir otobüsle gelin. Ben yokusun sonlarina dogru bir yerde yerde " Bisiklet Forum " yazan yerde olacagim. :) :)
Orasi cikmaz oldugu icin bütün yariscilar etap sonunda bisikletle geriye Plancher- les- Mines e geri ineceklerdir. Takim otobüsleri o civardaki park yerlerinde beklerler. Zaten hemen ardindan bütün takimlar dinlenme günü dolayisiyla Besancon' a yola cikacaklar. Tabii bütün hakemler teknik elemanlar filan in o dik yokusu inmesi ana baba günü. Bu yüzden tam yukariya cikmiyorum.Iki sene önce Foome önde Wiggins arkada ciktiklarinda da ayni seyleri yasadik.
Ayrica La planche des Belles Filles etapi pazartesi günü. Arada Mulhouse etapi var ki en zor etaplardan birisi bu sene.

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Geri